Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Subiectiv : Urgente rosii, albastre si verzi

Într-una din ultimele seri, ce a avut loc în Houston, Texas; o întâlnire gen townhome cu alegătorii mediată de Megyn Kelly, în care doctorul Ben Carson, candidat la presedentia USA, a spus că ar fi un grav „malpractice” din partea jihadistilor din ISIS să nu infiltreze un număr de teroristi printre zecile de mii de imigranti din Siria, pe care Canada este în curs să-i primească.

Iubesc Canada si nu vreau să fie vorbită de râu, dar declaratia doctorului Carson nu m-a ofensat. Dinpotrivă, sunt ofensat de faptul că în toată Canada, spre deosebire de Europa, USA si alte tări, nu se află o singură voce care să chestioneze prudenta guvernului Canadian în legătură cu această hotîrâre. Oare febra „Politicii Corecte” a cuprins întreaga populatie si nu mai e nimeni care să gândească diferit? Ori charmul prim-ministrului Trudeau ne-a hipnotizat în asemenea măsură, că nu mai putem răspunde tendintei de-a reactiona chiar si atunci când părerea noastră este contrarie?

Si-ntr-un caz, si-n altul, eu, beneficiar al politicii de emigrare, respect si sunt întru-totul de acord cu sentimentul de compasiune manifestat cu generozitate de populatia Canadiană chiar si în privinta imigrantilor din Siria, cu conditia unei stricte verificări ale fiecărei persoane. În ce mă priveste, verificarea dosarului meu de imigrare în Canada a durat opt luni, timp în care mă aflam în lagărul de refugiati din Lavrion, Grecia.

După tragicile evenimente din Paris si San Bernardino si mai de curând, arestarea in Cipru a lui Hussein Bassam Abdallah, un terorist canadian, originar din Liban, ce a primit zilele trecute o sentintă de sase ani de puscărie pentru că a procurat nouă tone de componduri chimicale explosive recunoscând că erau dedicate unor atacuri teroriste, dovedeste necesitatea verificari minutioase a celor ce vor fi primiti. Dar pentru Justin Trudeau pare că e de mică importantă, dovadă faptul că a introdus in Camera Comunelor Bilul C-6 „The Citizenship Act Reform” prin care anulează legea introdusă de Conservativi în 2015, ce revoca cetătenia canadiană celor cu dublă cetătenie condamnati pentru acte de terorism, înaltă trădare si spionaj. Acum teroristi ca Zakaria Amara si altii din grupul celor 18 ce urmau a fi deportati pentru plănuirea unor atacuri în care vor detona camioane-bombă, pătrunde în locatile CBC si în Parlament, si a decapita pe primul ministru Harper, gratie guvernului liberal, vor avea cetătenia restaurată si vor fi liberi să-si continue netulburati activitatea.

Din cauză că nimeni nu protestează hotărât măsurilor acestui guvern, se periclitează securitatea noastră si a famililor noatre, în timp ce ideologia jihadului extremist găseste loc prielnic pe acest continent să avansezece uneltiri antidemocratice, instaurarea legilor sharia si noi atacuri teroriste.
Nu înteleg de ce toti acesti oameni ce se numesc progresisti, liberali sau democrati ne leagă la ochi încercând a ne convinge că urgentele nostre firesti nu sunt cele reale, substituindu-le cu alte urgente din doctrina lor, cum ar fi schimbările climaterice, injustitia socială si obligativitatea celor cu venituri mari să plătească taxe mărite? Nu tot la fel si-n tara noastră comunistii au venit la putere cu sloganuri de acelasi gen? Nu din cauza lor a trebuit să ne părăsim locurile natale în căutarea umui ungher de lume unde munca e apreciată chiar si celor ce nu cunosc limba tării?
Răspunzând unei studente, doctorul Carson a spus că injustitia socială reclamată de democrati, nu însemnă că ei vor să rezolve toate prblemele inegalitătilor din societate. Dinpotrivă, istoria confirmă faptul că guvernele lor îsi asumă dreptul de-a controla destinele cetătenilor de la nastere până la moarte prin fortă si autoritate. Spre deosebire, America a creat o atmosferă în care cetătenii au posibilitatea să-si promoveze talentele cu care au fost inzestrati, să-si manifeste liber credinta si ideile, si să profite de oportunitătile ivite.

Urgentele nostre sunt diferite. Pentru noi urgente sunt: Securitatea, dreptul de-a trăi într-o tară unde primejdiile sunt înlăturate prin legi sigure ce ne vor ajuta să ne desfăsurăm viata liber si-n afara pericolelor. Bunăstarea, posibilitatea de-a căstiga onest un salariu ce poate acoperii necesitătile zilnice cu un mic surplus pentru zile negre, si Îngrijirea Medicală pentru mentinerea sănătătii noastre si a celor dragi.
Dar în privinta securitătii, vedem care este atitudinea guvernului liberal, admitănd 25.000 de refugiati neverificati ce creează economiei probleme de asimilare, cazare si intretinere. În conditiile în care somajul în Canada depăseste 7,5%, găsirea locurilor de muncă pentru noii veniti este problematică atât timp cât economia natională e în regres iar guvernul, plănuind să mărească taxele intreprinderilor particulare face imposibilă găsirea unui loc de muncă.
Populatia e tot mai exasperată încercând să facă fată preturilor ce cresc de la o zi la alta. Dar guvernul provincial în colaborare cu cel federal initiază bugete cu sporiri de taxe, taxarea amprentei de carbon (cap and trade) ce v-a mări costul unui litru de benzină cu 4,5 centi pentru început, al gazului natural si al curentului electric. În acelasi timp înglodează economia natională într-un ciclu nou de datorii ce pare să atingă 25 de miliarde de dolari în primul an. Bâncile au în plan dobânzi negative ce vor duce la cresterea substantială a dobânzilor la un împrumut. Toate acestea urmează a fi suportate de noi, o populatie si asa sătulă să facă fată cresterii presiunilor economice în care, cu exceptia celor afiliati la unele uniuni puternice, nu a avut o sporire a salariului de aproape un deceniu.
În ceea ce priveste îngrijirea medicală, primele mari realizări ale noului guvern sunt eutanasia si legalizarea marijuanei.

Toronto/ martie 2016
David Kimel    3/22/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian