Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Târgul de carte " Gaudeamus " la Craiova

Vizitând târgul din acest an, aflat la cea de a 15-e editie, cu câteva zeci de edituri si aproape o sută de evenimente, am rămas plăcut impresionat de organizarea si personalitătile care au colaborat aici, prezentând capitala noastră, a oltenilor, într-o lumină puternică, în ciuda faptului că am pierdut „semifinala” pentru a deveni capitală europeană a culturii.

In foaierul Teatrului National „Marin Sorescu” s-a desfăsurat noua editie, sustinută de Universitate si de filiala locală a Uniunii Scriitorilor din România, presedinte prof.univ.dr.Gabriel Cosoveanu – presedinte onorific al târgului - , si de Radio Oltenia Craiova, manager Alexandru Mogoseanu.
Semnalul deschiderii a fost dat de un lant uman, format din elevi, profesori si alti iubitori de cultură, dedicat în mod simbolic cărtii, interesului pentru lectură.

Au fost prezente, pe lângă editurile din tară, cele din Craiova, adică „Scrisul românesc”, „Universitaria” sau „Aius”, revista „Ramuri” si noua revistă „Cafeneaua Băniei” etc. S-au lansat numeroase cărti noi, având ca autori pe Magda si Petre Ursache, Florea Firan, Dinică Ciobotea, Calinic Argeseanul, Marius Vlăsceanu, Romeo Crăsnaru, Dan Iacob, Magda Buce Rădut si zeci de alti scriitori consacrati sau debutanti, a fost prezentată revista „Analele Universitătii din Craiova”.
Temele cărtilor si dezbaterilor au vizat personalităti ca Marin Sorescu, la 80 de ani de la nastere, Emil Cioran, românii timoceni, Tudor Arghezi, Mihai Eminescu, evenimentele istorice, arta în Oltenia, dezvoltarea presei si în special a radioului, care a avut un stand propriu.

Concursul national de lectură „Mircea Nedelciu” a fost câstigat de eleva Cristina Andrei, din clasa a XI-a, Colegiul National Elena Cuza din Craiova.

Campania „Cărtile se întorc acasă” va duce cărtile către cititorii din aria de auditie a postului de radio craiovean amintit, iar cea mai reusită fotografie a unui cuplu, cu ocazia târgului si a Dragobetelui, va fi cunoscută după câteva zile, în luna martie, premiul fiind de 500 lei.

Au fost premii acordate editurii Humanitas, ziarului craiovean „Cuvântul libertătii”, editurii craiovene „Universitaria”
Lucrări de artă plastică, dictionare, standuri cu cafea, dulciuri traditionale, ceaiuri si condimente au completat tabloul acestei editii.
Pe drept cuvânt, Gabriel Cosoveanu a conchis că actuala editie a fost o reusită culturală.


Pt. Observatorul

Corneliu Vasile    3/3/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian