Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Conferinta Live - Diaspora—Vector de Dezvoltare

Palatul Cotroceni, marti 23 februarie, 10:00-14:00

Intrati pe link-ul de mai jos pentru a participa live la conferinta despre Diaspora de la Palatul Cotroceni.

http://www.caleaeuropeana.ro/live-video-dezbaterea-diaspora-romaneasca-vector-de-dezvoltare-palatul-cotroceni-marti-23-februarie/

Dragi prieteni,

Cu scuzele de rigoare pentru anuntul tardiv (stiti cum este sa organizezi o conferinta…:), va reamintim ca maine, marti 23 februarie se va desfasura la Palatul Cotroceni conferinta intitulata “Diaspora, vector de dezvoltare”.

Scopul intalnirii este sa mobilizam decidentii si vectorii de opinie din Romania sa adopte o noua abordare in care potentialul Diasporei sa fie valorificat pentru dezvoltarea si modernizarea Romaniei.

Puteti urmari live intreaga conferinta, inclusiv cele 3 ateliere simultane (v program atasat) la linkul: http://www.caleaeuropeana.ro/live-video-dezbaterea-diaspora-romaneasca-vector-de-dezvoltare-palatul-cotroceni-marti-23-februarie/ intre orele 10:00-14:00 (ora Bucurestiului, GMT+2).

La conferinta vor vorbi Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis, Prim Ministrul Dacian Ciolos si unul din cei mai mari experti in politici publice pentru Diaspora, Kingsley Aikins, de la Dublin (v. Diasporamatters.com). Cum stiti, Irlanda are cea mai de succes politica de implicare a Diasporei.

Publicul tinta pentru aceasta conferinta sunt decidentii si formatorii de opinie din Romania, care trebuie mobilizati sa inteleaga intai, si sa sustina apoi, aceasta reforma. Am invitat in sala si multi romani intorsi si restabiliti in tara (“oamenii-punte”), astfel ca acestia sa explice autoritatilor care le-au fost dificultatile si cum ar fi bine sa se procedeze pentru ca obstacolele revenirii sa fie inlaturate.

Ca si beneficiari ai acestor viitoare politici publice, sunteti interesati, fireste, de aceste schimbari. Dar secventa logica e ca mai intai trebuie convinsi insisi decidentii, lucrurile nu se mai fac ca in totalitarism unde ordinele “de sus” erau executate fara comentarii... :)

Decidentii, odata convinsi, trebuie mai intai sa vina cu propuneri in fiecare domeniu in parte. Apoi, rolul dumneavoastra, ca reprezentanti ai comunitatii de romani de peste hoatre, va fi de a comenta si evalua utilitatea acestor propuneri, inainte ca ele sa devina lege sau politici publice.

Este inca o cale lunga pana cand aliniem toate fortele, astfel incat politicile publice sa dea roadele pe care le asteptam cu totii. Fiti siguri insa ca intentia e clara si neschimbata: ca Diaspora sa fie recunoscuta, respectata si sa poata contribui la modernizarea si dezvoltarea Romaniei. Facem lucrurile temeinic, in ordinea fireasca, pas cu pas.

Contam pe parteneriatul vostru.

Cele bune,


Sandra Pralong, Ph.D.
Consilier de Stat


About
Mr. Kingsley Aikins,
CEO, DiasporaMatters.com

After 21 years he left the Ireland Funds and now runs Diaspora Matters in Dublin, which is a consultancy company which gives advice on Diaspora issues to governments, corporations and individuals.

He writes and speaks extensively on Philanthropy, Diaspora and Networking and in 2011 produced a Global Diaspora Strategies Toolkit. In 2012 he was the keynote speaker at the Hillary Clinton Global Diaspora Forum in Washington D.C. and in 2013 was the Conference Chairman of the Global Diaspora Forum held in Dublin.

In 2008 Kingsley Aikins was awarded a CBE for his work on British-Irish relations.

Kingsley Aikins, Preşedinte, DiasporaMatters.com
Kingsley Aikins este fondatorul „Diaspora Matters” şi are o experienţă impresionantă în domeniul strategiilor de dezvoltare a diasporei. Născut la Dublin, este absolvent al secţiei politice şi economice de la colegiul Trinity, fiind şi absolvent de studii post-universitare în marketing internaţional.

În 1993 a preluat functia de director executiv al Fondului Irlandez din America, iar în 1995 a fost numit director general executiv al Fondurilor irlandeze de pretutindeni, care activează în 39 de oraşe din 13 ţări.

A condus timp de cinci ani campania Speranţă şi Istorie unde a strâns 100 de milioane de dolari pentru proiecte destinate Irlandei.

După 21 de ani a părăsit Fondurile Irlandeze, iar acum conduce la Dublin „Diaspora Matters”, o organizație care oferă consultanţă privind diaspora guvernelor, corporaţiilor şi societății civile.

Domnul Aikins a lucrat cu multe guverne, scrie şi este invitat să vorbească despre filantropie, diaspora şi networking, iar în anul 2011 a produs un set de instrumente de lucru pentru strategii globale privind diaspora. În anul 2012 a fost invitat de onoare si keynote speaker la Global Diaspora Forum organizat de Secretarul de Stat Hillary Clinton, în Washington D.C., iar în anul 2013 a fost preşedintele şi moderatorul Forumului Global despre Diaspora care a avut loc la Dublin.

În anul 2008, Kinglsey Aikins a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic pentru contributia sa la dezvoltarea relatiilor britanico-irlandeze.


Sandra Pralong    2/22/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian