Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Vă invit la concertul meu de pian la 6 Martie ora 6 PM la `The Music Gallery` în Toronto

Sunt un om simplu care a reusit să-si transforme meseria în pasiune. Sunt omul îndrăgostit de oameni si de tot ceea ce-l înconjoară si sunt personajul care vede întotdeauna partea plină a paharului.

Înca de la primul meu recital cu propriul material pianistic ‘On white…and black keys’, publicul a perceput muzica mea ca fiind o muzică de film. Ascultau piesele si, în mintea lor, îsi creionau un scenariu propriu. Când am început să scriu la acest material, în aprilie 2012, nu stiam la ce să mă astept, dar reactia pozitivă a publicului m-a determinat să dezvolt mai mult si mai mult acest dar.

În fata pianului trăiesc emotiile unui creator care, pentru o parte din public, se prezintă pentru prima dată si vrea ca mesajul lui muzical să fie receptat instant, fără a fi nevoie de o cunoastere elaborată a muzicii. Energia emotională pe care o degaj în prima piesă din recital, se răsfrânge cu blândete peste public si atunci începe fluxul de energii de la mine către public si de la public către mine.

Azi, sunt sigur ca m-am născut pentru muzică. Trăiesc, vorbesc si povestesc prin ea înca din frageda-mi copilarie, când mama povesteste că fredonam linii muzicale proprii prin casă si pe stradă. Le fredonam si atunci când tata, sculptor fiind, mă impulsiona să desenez. Dorinta lui era de a-l întrece în măiestrie. Însă nu a fost să fie asa. Pentru că la liceul de artă “Sabin Drăgoi” din Arad desenul se putea studia doar din clasa a v-a, în scoala primară am fost nevoit să aleg între a învăta pianul sau vioara. Cum de vioară eram deja sătul, pentru că o auzeam zilnic pe vecina mea cum chinuie acel instrument, am ales pianul; eram oarecum familiarizat cu forma lui deoarece bunica mea avea o asemenea “piesă de mobilier” în dotare.
Asadar, plecat de la creion si acuarele, am ajuns să fiu o parte a non-culorilor alb si negru de pe clapele pianului, pe scenă dar si în postura de pedagog. Îmi face o deosebită plăcere să transmit mai departe această meserie copiilor care îsi doresc să studieze acest instrument.

Nu caut niciodată să impresionez. Când urc pe scenă sunt una cu pianul trimitând prin muzică doar energie pozitivă către prietenul meu, publicul. Încerc să mă autodepăsesc de fiecare dată pentru că cel mai de temut competitor al meu sunt eu însumi. Printre bucuriile pe care cariera de compozitor si pianist mi le-a oferit, amintesc onoarea de a fi primul pianist invitat să concerteze la Comandamentul NATO din Bruxelles de Ziua României (2012) si de asemenea, primul pianist invitat să concerteze cu propria muzică pe scena Operei din Dortmund, în cadrul Festivalului International de Balet, în cele 18 editii ale sale (2013). Prim-balerina Operei, împreună cu partenerul său de scenă au realizat coregrafia si au dansat pe piesa mea, „Agony and Ecstasy”.


Am lansat cel de-al doilea material discografic ‘Open Minds’ în Octombrie 2015 în Timisoara, orasul meu de suflet si, odată sosit în Toronto, l-am prezentat si publicului de aici, într-un concert cu sală plină, în Decembrie anul trecut. In urmă cu câteva zile ‘Open Minds’ a fost desemnat ‘Albumul Clasic al anului 2015’ de catre postul de radio SoloPiano.com din Statele Unite, această realizare determinându-mă să elaborez si mai mult următorul disc, care deja este în lucru.

Plăcerea va fi de partea mea să vă cunosc si să vă cânt în 6 Martie ora 6 PM la `The Music Gallery` în Toronto si în 3 Aprilie ora 7 PM la `The Jazz Room` în Waterloo si in Montreal la April 23rd .

Vă invit să vă împrieteniti cu mine si cu muzica mea, pe site-ul meu www.teomilea.com
Pe curând!

Prietenul vostru,






Teo Milea    2/17/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian