Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


... si grăunte

Desi nu am o asemenea intentie (nici n-as avea cum, nefiind pe rampa de lansare a vreunui partid) , un prieten mi-a trimis următoarea reţetă eficace de condus popoare:

După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpână pe jumătate din ţările Europei, Stalin -atotputernicul lider comunist - a convocat la Kremlin pe toţi sefii statelor răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă. Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăsat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.

La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor. Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.
După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor. Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă si atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.
În această situaţie Stalin a tras concluzia:"Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, tinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă. La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme."

Am analizat cu atenţie reteta şi am constat că este numai reversul unei monede. Reţeta este cu două feţe. Pe avers se află reteta puterilor occidentale, care au ajutat Rusia bolşevică să devină stăpână pe jumătate din ţările Europei, pe ceea ce s-a numit lagărul socialist. Şi Stalin ( şi succesorii) şi reprezentanţii puterilor occidentale, oricât de diferiţi păreau, făceau ( şi fac) parte din aceeaşi gaşcă, având acelaşi mentor “ …Antihrist, despre care aţi auzit că vine, şi acum chiar este în lume.” ( I Ioan 4,3) . În reţeta de pe avers, în locul lui Stalin s-a aflat democratia care a hrănit cu grăunţe din belşug gâştele din ceea ce s-a numit lagărul capitalist. Democraţia le-a lăsat gâştelor - cu ochii la belsugul de grăunţe,- libertatea de a crede sau de a nu crede în Hristos.
Dictatura lui Stalin ( şi a succesorilor), mascată în democraţie, cu puterea cuvântului de partid şi a forţei, a decretat că nu există alt Hristos înafară de Stalin ( şi succesorii). Gâstele democraţiei se îndopau, priveau la gâştele lui Stalin şi ziceau: vai! vai! Democraţia a devenit idolul care asigură belşug de grăunţe şi Stalin ( &co) idolul care asigură grăunţe, raţionalizat. Democraţia, Stalin şi grăunţele.

Când gaşca a stabilit că trebuie rupt gardul despărţitor dintre ţarcuri, gâştele lui Stalin au alergat la gâştele democraţiei şi democraţia s-a extins în ţarcul stalinist. Aşa s-a creat haosul. Pentru a restabili ordinea, democraţia are nevoie neapărat de un Stalin, pe care toate neamurile îl aşteaptă şi-l vor cere cu insistenţă, acceptându-l de bune voie şi nesilite de nimeni, numai să fie grăunţe. Că nu numai cu cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu trăieşte omul, ci cu grăunţe ( pâine). Satana toate le răstălmăceşte şi le întoarce pe dos.

Şi Hristos? Nu vrea să schimbe nici-o cirtă ( o iotă) din aceasta: “Scris este că nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul lui Dumnezeu“ (Luca 4,4) Ba, spune că ,sigur va veni şi a doua oară, ceea ce crează disconfort în rândul gâştelor şi al distribuitorilor de grăunţe

De aceea, în vremurile acestea cele mai din urmă, s-au adunat arhiereii şi fariseii la prinţul acestei lumi zicând:

– Doamne, ne-am adus aminte că amăgitorul acela a spus încă pe când era în viaţă că iarăşi va să vină că un fur – precum fulgerul brăzdează cerul de la o margine la alta, – să judece viii şi morţii, instaurând o împărăţie care nu va avea sfârşit. Deci, porunceşte ca pământul să fie ţinut sub pază, ziua şi noaptea, să stea liniştit tot omul, şi săracul care visează şi bogatul care se închină la grăunţe. Că dacă teamă de judecata de apoi va cuprinde popoarele, rătăcirea aceasta va fi mai mare decât aceea cu învierea.

Prinţul le-a zis:
– Aveti bani, stiintă si tehnică; mergeti si păziti-l cum stiti!

Iar ei, ducându-se, au întesat subpământul, pământul, apele, aerul si cerul cu străji înarmate pan’n dinti. Ba au trimis iscoade si spre alte stele, iar tribunalele internationale sunt pregătite să judece si să condamne sever pe oricine, viu sau mort, care încalcă drepturile omului la grăunte si circ.






Nicusor Gliga    2/11/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian