Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Aurora Cotop din Toronto a castigat Campionatul National la patinaj artistic / Novice din Canada in Halifax (18-24 Ianuarie 2016) si avansat la juniori, la doar 13 ani.

Familia incearca sa o sprijine pe Aurora, in efortul ei continuu de a deveni mai buna si de a ajunge pe podiumul canadian la senioare in numai cativa ani.
Pentru aceasta simtim ca incurajarile comunitatii romanesti, de unde ne tragem cu totii, sunt foarte importante.
Noi suntem mandri ca suntem romani si ne bucuram ca nu ne pierdem entitatea in ciuda vremurilor pe care le traim.

Aurora a pus prima data patinele in picioare in Toronto in 2004, cand avea aproape trei ani.
Apoi a inceput timid patinajul in Montreal, la patru ani, insa nimic nu a fost serios decat in 2011, cand la 9 ani a hotarat sa faca patinaj competitiv, la Upper Canada Skating Club.
Dupa doar un an, in 2012, a reusit sa castige concursurile regionale in Ontario, in perioada de inceput, 2012 - 2013 (Nov 17 2012 - No 1 la Keswick, Introductory Ladies, No. 2 April 2013 la Ursula Lehming, Preliminary ladies).

In 2013 familia s-a mutat in nordul GTA, unde Aurora a inceput antrenament foarte serios, la York Region Skating Academy si apoi la Thornhill Figure Skating Club sub indrumarea antrenorilor Jonathan Mills si Myke Gillman (coreograf). Dupa scoala merge direct la patinaj de unde se intoarce acasa uneori dupa ora 9 seara, doar duminica fiind zi libera de patinaj. Ambitia ei se manifesta si la scoala, unde ramane pe primele locuri cu dorinta de a invata si a merge spre o universitate de varf.

Aproape fiecare competitie a rezultat intr-un loc pe podium (din 15 competitii regionale in 2014-2015 a fost de 13 ori pe podium si de sase ori numarul 1) si intr-un un nou progres.
Avansul rapid i-a permis sa castige Cupa COS (Central Ontario Skating) la nivelul Juvenile Under 14 in 8 Feb. 2015, apoi sa devina Campiona Provinciei Ontario in 15 martie 2015 (Ontario Championships Brampton, Juvenile).

Aceste rezultate i-au dat curaj si au avansat-o la categoria Novice la 13 ani: Aici a reusit sa se califice la Jocurile nationale in ian 2016 prin plasarea pe locul 2 din 60 de selectionate din Canada la "SkateCanada Challenge" din Edmonton in 5 Decembrie 2015.

Pentru ca a facut o figura buna la primele ei nationale, devenind Campioana nationala la novice in ianuarie 2016, a avansat la categoria juniori unde o sa concureze pentru restul anului 2016.
In plus fata de tehnica de baza (salturi si piruete), focusul de care trebuie sa dea dovada un sportiv in patinaj este impresionant (noi inca suntem uimiti vazand atatia copii in Ontario si nu numai, care dau dovada de maturitate a mintii demna de un adult, prin programele prezentate). Noi suntem tare mandri ca o romanca a ajuns la o performanta nationala, aici unde exista atata traditie si competitie in patinaj si ne luptam sa o sustinem in continuare ca sa isi atinga maturitatea sportiva prin antrenament continuu si de cea mai buna calitate.

Primul rezultat dupa castigarea campionatului a fost primirea invitatiei de a participa la prima ei competitie internationala in Europa (Luxemburg) unde va reprezenta Ontario in martie 2016.
Filme cu diversele ei programe pana la nivelul de novice sunt disponibile daca trebuie, pentru cei apropiati noua si care au nevoie de inspiratie in activitatea lor sportiva.

Stiind cat de dificil este sa avansezi in patinajul artistic in Canada, aducem un gand cald si plin de respect celorlalte colege romance care sunt imbarcate in acelasi efort greu si de durata, si le dorim din suflet a-si dezvolta puterea de expresie si gratia pe gheata si a creste sa devina viitoare campioane cu care sa ne mandrim cu totii si care sa faca comunitatea de aici mai puternica si mai buna!!Mihai Cotop    2/9/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian