Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


"La Favorita” cu Ruxandra Donose, la Sala Radio

Vineri, 29 ianuarie 2016, ora 19.00, Orchestra Natională Radio prezintă ”La favorita”, creatie a compozitorului italian Gaetano Donizetti.

Sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, o pleiadă de artisti lirici sunt invitati pe scena Sălii Radio, în frunte cu mezzosoprana Ruxandra Donose (în rolul Leonorei).
Îi veti aplauda pe artistii lirici Cosmin Ifrim, Diana Tugui, Serban Vasile, Sorin Drăniceanu si Liviu Indricău, alături de Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia. “La Favorita”, partitura lui Donizetti, este bazată pe o poveste de dragoste într-un triunghi amoros, implicându-l pe regele Castiliei, amanta sa si iubitul acesteia, actiune plasată în Castilia sec. XIV, pe fondul invaziilor maure în Spania si a luptelor între Stat si Biserică.

Cu un nume consacrat pe marile scene ale lumii, artista se bucură de o carieră deosebită, parcursul său cuprinzând concerte şi spectacole de operă pe scene importante: Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Carnegie Hall – New York, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House „Covent Garden”, Metropolitan Opera, Staatsoper Viena, Teatrul „La Fenice” – Veneţia, Filarmonica din Berlin etc. În repertoriul vocal-simfonic, RUXANDRA DONOSE a colaborat cu Philadelphia Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Filarmonica din Berlin, Tonhalle – Orchester Zürich, Orchestre de Paris etc.

Dirijorul DAVID CRESCENZI a fost numit din septembrie 2014 director artistic şi dirijor principal al Operei din Cairo. În luna iulie a acestui an, David Crescenzi a dirijat La Bohčme de Puccini la Festivalul de Vară al Arenei Sferisterio din Macerata. În ianuarie 2012 a întreprins un turneu în Germania şi Franţa cu Bergische Symphoniker, în acelaşi an a colaborat cu Opera din Rio de Janeiro şi a fost dirijor al Festivalului de la Solothurn – Elveţia.

Tenorul COSMIN IFRIM a fost membru în ansamblul Operei de Stat din Viena în perioada 2000-2008 şi a abordat roluri ca Lord Cecil în Roberto Devereux, Rinuccio în Gianni Schicchi, Beppe în I Pagliacci, Fenton în Falstaff. În stagiunea 2008-2009 a interpretat cu succes rolul Alfredo din La Traviata în Londra, Maribor şi Atena. Un moment de vârf al carierei sale l-a reprezentat abordarea partiturii de tenor a celebrei lucrări Stabat mater de Rossini, alături de Filarmonica din Israel.

Soprana DIANA ŢUGUI are un repertoriu liric vast, ce cuprinde eroine dintre care amintim: Mimi, Donna Anna, Konstanze, Susanna, Liů, Musetta, Micaela, Gilda, Violetta Valéry, Lucia di Lammermoor, Adela, Adina, Rosina ș.a. Artista a participat la masterclass-uri oferite de personalităţi ale cântului precum Viorica Cortez, Jaume Aragall, Teresa Berganza, Dalton Baldwin.

Activitatea artistică a baritonului ŞERBAN VASILE a însemnat colaborări cu Opera Naţională Bucureşti, Opera din Burgas (Bulgaria), Teatro Regio di Torino, Teatro di Brescia. Dintre ultimele succese repurtate amintim un spectacol susţinut la Metropolitan Opera din New York, dirijat de celebrul James Levine, în care artistul a abordat rolul lui Ford din opera Falstaff de G. Verdi.

Basul SORIN DRĂNICEANU a concertat pe importante scene din ţară, precum şi în Germania, Olanda, Italia, Franţa, Belgia, Elveţia. Repertoriul său vocal-simfonic cuprinde numeroase lucrări, iar cel liric include roluri în opere precum Carmen de Bizet, Evgheni Oneghin de Ceaikovski, Lucia di Lammermoor de Donizetti, Don Giovanni, Nunta lui Figaro, Flautul fermecat de Mozart, Turandot, Madama Butterfly, La Bohčme, Tosca de Puccini, Nabucco, Aida, La Traviata, Don Carlo, Rigoletto, Falstaff de Verdi, ş.a.

Tenorul LIVIU INDRICĂU este solist al Operei Naţionale Bucureşti şi a colaborat cu Opera Naţională şi Filarmonica Moldova din Iaşi, Teatrul Masca din Bucuresti, Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti. A efectuat turnee în Israel, Elveţia, Coreea de Sud şi Germania.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din tară si în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.


Sabin Popescu    1/26/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian