Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Culorile anului 2016 : Roz-cuart si Albastru-seren

Compania Pantone Institute din New York, SUA - autoritate internatională incontestabilă în domeniul culorilor si a sistemelor de culori, a decis culoarea anului 2016, însă pentru prima dată, au fost alese două culori care vor da tonul în modă : roz-cuart (pantone 13-1520) si albastru-seren (pantone 15-3919). După cum sugerează si numele lor, rozul cuart este o nuantă delicată apropiată cuartului si pietrei semipretioase, iar albastrul-seren este o nuantă delicată de albastru cu tentă de gri.

In comunicatul oficial al institutului se arată că „Impreună, rozul-cuart si albastrul-seren dau nastere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz si cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine si un sentiment de pace si ordine. Totodată, această combinatie inedită este si provocatoare, deoarece nu se regăseste în asocierile traditionale de culori. Tinând cont si de faptul că în multe părti ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferentelor de gen), cele două culori alese coincid si cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design‘’.

Rozul-cuart este un simbol al compasiunii si al sentimentului de calm iar albastrul-seren este un simbol al aerisirii, răgazului si relaxării mai ales în perioadele dificile. Potrivit Pantone, această dublă alegere este una simbolică. Albastrul-seren ne dă un sentiment de libertate, în timp ce rozul-cuart este o culoare foarte feminină si romantică.. Pe suprafete moi sau tari, cele doua culori se asociază cu nuantele metalice mate si lucioase, precum verdele purpuriu, maroul bogat si toate nuantele de galben si roz.

In modă, ambele culori apartin familiei de nuante pastel si se potrivesc bine, atât tenului deschis, cât si celui mai închis si acestea se pot regăsi într-un palton pentru iarnă sau o fustă pentru vară, un colier roz-cuart sau o geantă albastru-seren. In machiaj, sunt bine venite fardurile si deliniatoarele albastru-seren, rozul-cuart va arăta foarte bine pe buze, obraji si pleoape, iar în manichiură se pot combina ambele nuante în texturi si finisaje romantice. Pentru această iarnă si pentru primăvara-vara lui 2016, aceste două nuante cochete si pastelate, si-au găsit deja locul în colectiile unor designeri celebri, precum Stella McCartney, Chloé, Alexander McQueen, Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, Del Pozo, Isa Arfen sau Jason Wu. Institutul Pantone a mai anuntat si o paletă de alte 10 culori pentru primăvara lui 2016.

In amenajarea locuintelor, stilistii ne spun ca in 2016 albul este cea mai elegantă culoare peste care se profilează eleganta celor două culori ale anului, care, nu trebuie sa lipseasca din designul casei. Albul exprimă mai bine sentimentul de pace si liniste într-o locuinta, si peste el se suprapun în mod fericit obiectele si decoratiunile în culorile anului. Pantone mai recomandă pentru decoratiunile interioare si fashion si alte trei culori : Peach Echo - o interpretare usoară a nuantelor de portocaliu, Snorkel Blue - o nuanta de inspiratie marina potrivită pentru amenajarea casei în stil mediteraneean si Buttercup - o nuanta intensă de ocru auriu ce se combină plăcut cu Snorkel Blue sau Serenity oferind luminizitate si veselie încăperilor locuintei.

Compania americana Pantone este specializată în productia de lacuri si vopsele, începând din anul 2000 stabilind la începutul fiecărui an nunata sau culoarea favorizată în următoarele 12 luni, în industria modei, în industria obiectelor decorative, în industria produselor cosmetice, design industrial, de interior si de ambalaje, precum si design grafic, principalul criteriu de alegere fiind spiritul vremurilor si dorintele oamenilor în ceea ce acestia îsi doresc. In ultimii 16 ani, culoarea anului anuntată de Pantone a influentat dezvoltarea de produse si decizii de cumpărare în numeroase industrii. Culorile anilor anteriori au fost : Marsala (2015), Radiant Orchid (2014), Verdele Smarald (2013), Tangerine Tango (2012), Caprifoi (2011), Turcoaz (2010), Galben Mimosa (2009), Albastru Iris (2008), Chili Pepper (2007), Dollar Sand (2006), Albastru Turcoaz (2005), Tigerlily (2004), Aqua Sky (2003), True Red (2002), Fuchsia Rose (2001) si Cerulean (2000).

În încheiere, vă destăinui că mie imi place enorm mixul Rose-Quartz-Serenity, atât în modă, cât si in designul interior, si recomand tuturor cititorilor, ca în 2016 să poarte combinatia acestor culori, indiferent de momentul zilei sau de prilejul in care vreti să o folositi, în imbrăcaminte, în machiaj sau în decorarea locuintelor.


Toronto / Ian 2016





arh. Ion Constantinescu    1/24/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian