Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Noutăti privind admiterea vizitatorilor in Canada

In urma unui documentar al CBC în 2014, prin care se expuneau deficientele în admiterea în Canada a vizitatorilor, Canada Border Service Agency (CBSA) a luat măsuri concrete pentru remedierea acestora. Începând cu data de 23 noiembrie 2015, ofiterilor de la frontieră li s-a dat acces la unele informatii continute în baza de date a politiei. Până la acea dată, ofiterii canadieni nu aveau acces, în schimb, ofiterii de la frontiera Statelor Unite puteau accesa această bază de date atunci când primeau vizitatori. Baza de date natională contine informatii referitoare la condamnări, mandate de arestare restante, condamnări penale si alte informatii de securitate. In acest nou mod de abordare, ofiterii de la frontieră vor sti imediat dacă vizitatorul respectiv este căutat pentru un motiv sau altul în Canada, dacă are antecedente penale si dacă este inadmisibil pentru a intra în tară. Până acum, verificarea făcută la frontieră era destul de superficială. O verificare mai amănuntită era făcută numai în cazul când ofiterii de frontieră deveneau suspiciosi asupra unei persoane si trimiteau persoana respectivă la verificări secundare, la biroul de imigratie. Altfel, verificarea era făcută doar prin scanarea pasaportului, care era verificat cu o bază de date internă (lookout system), care nu continea informatiile mentionate mai sus. Datele accesate evidentiau doar dacă persoana respectivă este căutată de departamentul de imigratie, sau dacă au fost mentionate documente frauduloase. Altfel, ofiterii nu putea să verifice criminalitatea celor care se prezentau în fata lor. Prin noile schimbări, fiecare persoană trebuie să fie constiincios verificată în baza de date, prinderea infractorilor si a celor nedoriti în Canada fiind mai rapidă si la obiect de la prima verificare pe teritoriul tării.
Informatii referitoare la procedura de Express Entry (EE)

Din ianuarie 2015, când procedura EE a fost inaugurată, si până la sfârsitul lunii decembrie 2015, au fost 23 de trageri din baza de date continând profilurile aplicantilor. Un total de 28002 aplicanti au fost invitati să depună aplicatiile complete. Acest număr este relativ mic fată de totalul aplicatiilor pe care guvernul le-a prevăzut în planul pentru 2015. In acest an, persoanele care au studiat în Canada si/sau au experientă de lucru în Canada, au fost avantajate, primind mai multe puncte, calificându-se astfel pentru a aplica pentru rezidentă permanentă. De asemenea, au fost prelucrate încă foarte multe aplicatii aflate în sistem, dinainte de introducerea procedurii de Express Entry. Deci, per total, planul de imigranti admisi pentru 2015 a fost îndeplinit. Dar, deoarece este tot mai greu să te califici pentru emigratie din afara Canadei, s-ar putea ca în viitor să se coboare putin nivelul punctajului celor invitati să aplice pentru rezidentă – deci chiar cei care obtin un punctaj mai redus acum, s-ar putea să aibă sanse mai bune în viitor.

Dovezi privind fondurile bancare
Este de notat si schimbarea intervenită în ceea ce priveste banii de care trebuie să facă dovadă un imigrant. Până nu demult, persoanele care aveau un loc de muncă asigurat la sosirea în Canada (cei care aveau un Labour Market Opinion / Labour Market Impact Assessment pozitiv si o ofertă de lucru permanentă la sosire) erau scutiti de a demonstra că au destui bani să se sustină pentru o perioadă de sase luni. Acest lucru s-a schimbat. Chiar dacă cineva are un LMO/LMIA pozitiv si o ofertă de lucru permanentă, dacă persoana respectivă nu lucrează efectiv în Canada (cu permis de lucru), atunci aplicantul trebuie să facă dovada fondurilor necesare, la fel cu aplicantii care nu au o ofertă de muncă permanentă.

I: Cineva care a venit în Canada cu un permis de studii pentru limba engleză, dar acum vrea să continue să studieze la un colegiu, într-un program de doi an, poate schimba permisul de studii pe care îl are, cu un permis de studii mai îndelungat, care să-i permită să lucreze în acelasi timp?
R: Da, persoana respectivă poate aplica pentru schimbarea acelui permis de studii cu altul, dar trebuie să ataseze toate dovezile necesare că a fost admisă la studii de către colegiul respectiv, că are fondurile necesare să plătească anii de studii si că îndeplineste toate conditiile cerute pentru un permis de studii. Odată cu permisul de studii, se va elibera si un permis de lucru off campus, care îi va da dreptul să lucreze 20 de ore pe săptămână în timpul perioadelor de studii si 40 de ore în timpul vacantelor. Mult succes!
Doresc tuturor cititorilor ziarului Observatorul, si familiilor lor, un An Nou cu sănătate si realizări!

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.





Mihaela Boeriu    1/19/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian