Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Cu pianista Antonia de Woolfe din Toronto

- Inca din copilarie visul meu a fost sa devin pianista. Dorinta de a deveni pianista nu a urmarit celebritatea, ci puterea de a crea si exprima publicului gindurile si emotiile proprii. Interpretind o piesa un muzician o recreaza punindu-si amprenta personala si propria viziune in a interpreta. Trairea impreuna cu publicul poate sa fie o experienta sublima inegalabila.
In prezent imi desfasor activitatea profesionala in mai multe ramuri ale acestei profesii. Mare parte din timp ma ocup de predarea pianului atat la cei mici cat si la adulti care sint la nivel profesional. Una din dorintele mele este de a perpetua iubirea si interesul fata de muzica.

- In ultimii ani am colaborat cu orchestra Kindred Spirits unde am avut diverse concerte atit de muzica de camera si facind parte din orchestra. De asemenea am fost repetiteur a orchestrei ceea ce mi-a dat sansa sa cint ca solista diverse concerte pentru pian pentru pregatirea orchestrei. In urma colaborarii mele am fost invitata sa cint in concert ca solista concertul de Beethoven no.2 pentru pian si orchestra.

- In paralel am colaborat in diverse concerte de opera. Acompaniamentul de opera este foarte diferit de de cel ca solista. Dar nici un instrument nu poate egala vocea umana. Exeperienta indelungata de acompaniat cintareti si-a pus amprenta asupra modului de a interpreta. Incerc sa redau frazarea naturala a vocii umane cu pianul.
Este foarte greu sa explicit cuiva o mare pasiune care este in acelasi timp si o profesie. Totul a inceput in timpul copilariei intr-o familie de muzicieni in Bucurestiul anilor ’80 pe cand aveam 6 ani. In scoala elementara am avut norocul de o avea ca profesoara pe Ludmila Popisteanu, la randul ei eleva celebrei Florica Muzicescu. Anii de liceu i-am urmat la Moscova unde am studiat Scoala Centrala afiliata Conservatorului Piotr Ceaikovski. Viata m-a purtat spre alt colt de lume, in Italia la Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma. Am avut sansa de a fi eleva renumitei profesoare Marietta Orlov, ea insasi o discipola a Floricai Muzicescu, si a maestrului Sergio Perticaroli.

- Dupa emigrarea in Canada in 1998 am urmat un Masterat in Piano Performance la University of Toronto.
Activitatea profesionala a constat in concerte ca solista in Bucuresti, Moscova, Roma, Salzburg, Paris si Toronto.
De asemenea activitatea mea profesionala in Toronto a reprezentat-o colaborarea cu alti instrumentisti si cantareti de opera. In prezent imi desfasor activitatea ca profesor la International Music Academy si Contemporary Conservatory of Music of Arts. Am participat de asemenea la evenimente organizate de Grupul de la Observatorul - cenaclul Nicapetre, Clubul Studentilor Romani din Toronto si am acompaniat Corala Armonia cu diverse ocazii.

Colaborarea mea din ultimii ani cu Kindred Spirits Orchestra si maestrul Kristian Alexander va culmina printr-un concert la Flato Markham Theater.
Pe 6 Februarie ora 8 pm voi interpreta Concertul nr. 2 pentru Pian si Orchestra de Ludwig van Beethoven.
Va astept cu mult drag.

Mai multe informatii la editura@observatorul.com


Observator    1/12/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian