Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Protest in în faţa Ambasadei Norvegiei din Ottawa din Canada pentru a cere reunificarea familiei Bodnariu,

Situaţia familiei Bodnariu din Norvegia-ca o pagină dintr-un roman de Kafka

300 de protestatari s-au strâns sâmbătă, 9 ianuarie, în faţa Ambasadei Norvegiei din Ottawa, pentru a cere reunificarea familiei Bodnariu, practic a părinţilor Marius şi Ruth, cărora li s-au luat în mod abuziv cei 5 copii, de către Autoritatea pentru Protecţia Copilului din Norvegia, Barnevernet. Acţiunea in forţă a instituţiei norvegiene s-a făcut pe baza unei îngrijorări/denunţ din partea directoarei scolii unde învaţă cele două fete mai mari (de 9 si 7 ani), pe motiv că aceşti copii ar fi îndoctrinaţi religios, una dintre fete intonând un cântec creştin la şcoală .

80 de susţinători, de vârste diferite, au venit de la Montréal, în jur de 100 de la Kitchener şi Toronto, iar restul din regiunea Ottawa-Gatineau, în organizarea bisericilor evanghelice române din aceste localităti.

Participanţii au rostit, în limba română, rugăciunea Tatăl Nostru , atât la începutul protestului cât şi la sfârşitul acestuia, iar pe parcursul celor 2 ore au afişat pancarte în limba engleză, similare cu cele folosite în România şi în alte capitale unde au fost manifestări de protest. Paul Onofrei, unul dintre organizatorii de la Montréal şi avocatul Ilie Toma, venit de la Toronto, au expus public şi au explicat în mod amănunţit temerile vis-ŕ-vis de procedurile Barnevernet-ului.
“Luni dimineaţă (în data de 11 ianuarie 2016, n.r.) vom trimite tot pachetul cu documente la Ambasada Norvegiei, pachet care conţine comunicatul de presă, prin care se cere reunificarea familiei Bodnariu, un act de justie dreaptă, respectarea drepturilor copiilor şi părinţilor şi a legislaţiei norvegiene, care a fost încălcată, alături de petiţia semnată de către cei prezenţi “, a declarat Paul Onofrei.

Din discuţiile cu participanţii a rezultat atât indignarea faţă de metodele folosite de Barnevernet, cât şi faţă de întreaga situaţie în care se găseşte familia Bodnariu .
“Parcă ar fi o pagină dintr-un roman de Kafka”, a spus Ionel , tatăl a doi băieţi, în timp ce Mihaela, de profesie psihopedagog, îmi spunea că îi cunoaşte personal pe Marius şi pe Ruth Bodnariu, pentru că a locuit 4 luni în casa lor. “Dacă ar fi fost un om violent, asta ar fi ieşit la suprafaţă. Credeţi-mă, un om violent se poate abţine o zi, maximum două, dar 4 luni este imposibil! Iar eu nu am văzut violenţă faţă de copii în casa lor, cu toate că au fost acuzaţi şi de aşa ceva. De fapt şi autorităţile norvegiene au dovedit că nu există urme de violenţă fizică”, a mai adăugat interlocutoarea mea.

Deşi această poveste este plină de durere şi de incertitudine în legătură cu viitorul acestei familii, nu pot să nu remarc solidaritatea românilor în faţa unei astfel de situaţii grave. Iar una dintre tinerele participante a rezumat foarte bine starea de spirit de la manifestaţia paşnică de sâmbătă, zicând: “Toţi suntem români, toţi suntem creştini şi trebuie să fim uniţi!”.

Ȋntreaga acţiune de protest a fost relatată şi pe pagina de internet a cotidianului englezesc Ottawa Citizen din capitala Canadei.

Cristina Mihai    1/10/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian