Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Gânduri pentru 2016, mereu aceleasi

Când ridicăm paharul de sampanie la ultima bătaie de ceas a vechiului an, toti ne urăm un sincer “La multi ani”, cu sănătate si bucurii, pentru noul an, iar în gând îi enumerăm repede pe toti cei dragi nouă care am vrea să se bucure de aceeasi urare, oriunde ar fi ei în lume. Mai târziu, punând paharul pe masă, auzi pe cineva dorind pace pe pământ, altcineva confirmă si strigă apăsat pace si liniste în fiecare colt de lume. Si prospertitate, că si de ea avem nevoie, se aude o altă voce.

Si cum eu mi-am luat obiceiul de a merge, de câtiva ani buni, la Bravissimo, spectacol de arii si coruri din opere, dat în seara de An Nou, la Roy Thomson Hall din Toronto, vreau să împărtăsesc cu voi, dragi cititori, urarea prezentatorului: fie ca în 2016 să nu vă crească nici tensiunea, nici colesterolul, nici rata la casă.
A râs toată sala, dar în acelasi timp, ne-am zis, cel putin eu: da, este adevărăt, si asa să fie. Frumusetea serii vine si din faptul că străinul de pe scaunul de lângă tine îti ureazâ, la sfârsit de spectacol, “Happy New Year”, că plasatoarea te întreabă dacă ti-a plăcut spectacoulul ca apoi să-ti dorească un an nou fericit, ca în parcare, înainte de a închide portiera de la masină, să auzi din nou “Happy New Year”.

Rezumând toate urările, cred că mi-as dori ca noul an, când deschid televizorul, să aflu despre cum s-a mai născut un pui de panda, să aud că numărul de bizoni e în crestere, că circulatia pe autostradă s-a oprit ca să lase să treacă gâsca-mamă cu puii, despre cum Aurora Boreală a fost văzută în Anglia într-o duminică…
Si fiind scriitor de povesti pentru copii, nu-mi doresc decât mai multe aniversări ale personajelor din povesti, cum a fost cea a lui Mary Poppins si a lui Moomintroll în 2014 sau a lui Lassie în 2015.

Deci ridic din nou paharul cu sampanie si urez tuturor, oriunde s-ar afla în lume, pentru 2016: armonie si bucurii, liniste si pace, sănătate si împliniri, prosperiate si succes, noroc.
Dar nu cumva urările acestea le-am auzit si în ajun de 2015….?
Cred că versurile următoare dintr-o poezie contemporană ar tine locul tuturor cuvintelor mele de mai sus: “ Pictorule,/ te rog pictează trandafiri si fluturi/ Poti?”


Toronto

Adriana Gheorghiu    1/2/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian