Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Reflectii ; Ce repede au trecut zilele !

Deunazi, la o masa de restaurant, comesenii nostri se plangeau de anul trecut, zicand ca le-a adus ghinion pe toate planurile. Spontan am simtit compasiune, dar si o usoara satisfactie interioara, fara rea vointa. Stiu cum e, cand toate merg anapoda.

Dar anul meu n-a fost rau deloc. Comparativ cu anii precedenti, am avut mai putine neplaceri in mai toate domeniile importante. Sanatatea, finantele, calatoriile, familia si prietenii nu au facut salturi calitative mari, dar si-au consolidat pozitiile, dand semne de stabilitate.
Poate si pentru ca pretentiile noastre n-au mai fost asa mari. Daca dau crezare stirilor, situatia generala e in curs de inrautatire, asa ca nu pot decat sa ma bucur daca la noi se mentine nivelul constant.

Pe masura ce trece vremea, in ciuda neplacerilor inerente avansarii in varsta, e un adevarat deliciu sa constati cum se alege graul de neghina in vietile noastre, fara sa mai fie nevoie de un efort explicit.
De parca undeva sus s-ar decide cu intelepciune cine merita sa ramana in cercul nostru si cine e mai bine sa se estompeze in fundal, ce fel de obiecte sau produse ne sunt cu adevarat necesare si care din ele chiar nu ne trebuie deloc, ce fel de alimente ne fac bine etc.

Nici noi nu mai suferim asa de tare ca inainte daca nu iese vreo combinatie. Am crescut si stim ca in viitorul apropiat se va ivi altceva care ii va lua locul.
E o desfatare, pentru ca abia acum constatam cat timp cheltuiam inutil pentru lucruri care de fapt nici macar nu ne interesau.

Pentru mine, personal, raman sfinte si la mare pręt : scrisul – cat mai sincer si mai inspirat, care sa indemne la reflectie si sa trezeasca un zambet optimist pe buze ; natura, in toate fatetele ei ; ritualurile zilnice care par mici, dar intretin caldura din inimile noastre si ne fac sa tinem aproape si sa ne ingrijim unii de altii.

Ma dau in vant dupa vorbe frumoase, spuse raspicat, nu umor sarcastic sau sageti ascunse printre randuri. Imi place muzica buna, hrana cu gust, oamenii destepti si echilibrati, care nu au nevoie sa-mi joace o piesa de teatru prost doar ca sa faca impresie buna. Oameni pe care nu-i intereseaza sa ma schimbe, decat daca este in intersul meu personal.

Anul care a trecut a fost plin de astfel de lucruri. Nu stiu daca ele au venit la mine pentru ca le-am tinut deschisa usa, sau am avut pur si simplu noroc de un an bun.
Dar sunt infinit recunoscatoare si nu astept nimic mai mult decat acelasi rezultat si de la anul care vine. Sa dea Domnul sa putem construi pe fundamentul acesta frumos, in aceeasi directie, mereu pe un plan superior, dar cu premise identice!
Multumesc Observatorului pentru ca face parte din acest tablou armonios si sper sa va am alaturi si in anii care vor veni !

Bennisa / Decembrie
Gabriela Calutiu Sonenberg     12/19/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian