Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Filme recente românesti la Festivalurile de film european din Canada

În a doua jumătate a lunii noiembrie si începutul lunii decembrie, se desfăsoară în Canada mai multe festivaluri de film european, în organizarea ambasadelor, a consulatelor sau centrelor culturale din statele membre UE, a asociatiilor comunitătilor etnice si a Delegatiei UE în colaborare cu parteneri locali, cum ar fi Canadian Film Institute. România este reprezentată prin filme recente în toate aceste festivaluri.

Publicul larg canadian va putea urmări ”Love building” (regia Iulia Rugină) la 1 decembrie, în cadrul Festivalului de film european de la Vancouver, care se desfăsoară între 27 noiembrie – 9 decembrie, ”O poveste de dragoste – Lindenfeld” (regia Radu Gabrea) la 26 noiembrie, în cadrul Festivalului de film european de la Toronto, care se desfăsoară între 14 – 24 noiembrie, ”Closer to the moon” (regia Nae Caranfil) la 30 noiembrie, în cadrul Festivalului de film european de la Ottawa, care se desfăsoară între 20 noiembrie – 10 decembrie. La Festivalul de film european de la Calgary (12-15 noiembrie), organizat prin initiativa si implicarea asociatiilor culturale ale comunitătilor etnice, printre care Asociatia culturală româno-canadiană din Calgary este membru fondator al evenimentului, a fost prezentat, la 12 noiembrie, filmul ”Aferim!” (regia Radu Jude). Actorul si interpretul Ioan Gyuri Pascu a fost invitatul de onoare al Galei care a deschis Festivalul european de la Calgary.

Festivalurile de film european din Canada sunt evenimente culturale prestigioase, care au crescut în vizibilitate si prestantă de la an la an – Festivalul de film european de la Ottawa sărbătoreste, în acest an, cea de-a 30-a editie si a devenit deja un reper cultural al toamnei pentru publicul larg din regiune. Aceste Festivaluri sunt o fereastră deschisă către Europa si o ocazie pentru România de a prezenta un produs cultural bine primit de critica de specialitate si lucrări vizionate si premiate la unele dintre cele mai importante festivaluri internationale.


Silvana Bolocan    11/22/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian