Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Drapele canadiene si culorile lor (7) – Drapelul orasului Toronto

Toronto, numit la inceput York, a fost fondat la 27 august 1793 de catre John Graves Simcoe. În prezent este cel mai mare oraș din Canada și totodatǎ capitala provinciei Ontario; are 2.615.060 cetăteni, situându-se pe primul loc între orașele Canadei, fiind a patra cea mai populată municipalitate din America de Nord. Zona metropolitană Toronto include 5.583.064 cetăteni, clasându-se pe primul loc între zonele metropolitane ale Canadei. Primarul orasului este dl John Tory.
Drapelul orasului s-a născut după ce la 28 august 1974 o comisie constituită din consilieri municipali a lasnsat un concurs deschis pentru locuitorii de toate vârstele din Metropolitan Toronto; s-au primit peste 700 de propuneri de la copii si adulti cu vârste de la sase la nouăzeci de ani. Desenele au fost variate în culoare si tema - unele incluzând repere cum ar fi Toronto CN Tower si City Hall, aproape jumătate au încorporat frunza de artar iar unele au fost axate pe prietenie si unitate. Jurizarea a avut loc la 28-29 octombrie 1974, iar la 6 noiembrie 1974, a fost prezentată selectia. Cu un vot unanim, s-a ales propunerea lui Renato De Santis – la acea vreme student în vârstă de 21 de ani la George Brown Coll . De Santis a inclus litera "T" pentru Toronto, din conturul Primăriei pe un fond albastru si o frunză de artar de culoare rosie reprezentând Sala de Consiliu de la baza turnurilor. Drapelul a fost proportionat 4 "x 6". O ceremonie oficială de lansare a avut loc în Nathan Phillips Square, a doua zi, în 7 noiembrie 1974 când De Santis a primit si premiul 500 de dolari oferit de primărie câstigătorului concursului.
Cum între timp limitele orasului Toronto s-au extins prin includerea oraselor Etobicoke, Scarborough, North York, York si Borough de Est York, un al doilea concurs a fost lansat în 1997 pentru a găsi un nou drapel pentru noul oras Toronto, dar cu criterii mai precise cum ar fi limitarea propunerilor la trei culori si proportia 3 "x 6". Premiul pentru modelul câstigător al noului pavilion Toronto a fost stabilit la un onorariu de 3000 dolari. S-au prezentat 161 propuneri dar niciuna nu a fost acceptată. Câstigătorul din 1974, Renato De Santis – la acea dată seful unei firme de publicitate specializată în logo-uri, desene si modele, a sugerat ca proiectul său initial să fie aprobat cu modificări minore pentru a se potrivi proportiilor cerute. La o reuniune a Consiliului în noiembrie 1999, după luni de dezbateri aprinse, viceprimarul din acea vreme, dl. Case Ootes a decis să lase publicul să aibă un cuvânt de spus; a fost pus în discutie pavilionul original, usor modificat de către Renato De Santis si un desen recomandat de consilierul Brad Duguid. În final, Consiliul a adoptat designul vechi modificat, al lui Renato De Santis, cu un vot de 31 la 14, si astfel orasul Toronto are de atunci forma actuală a drapelului. Drapelul afisează turnurile gemene ale Primăriei Toronto pe un fond albastru, cu o frunză rosie de artar la baza sa care reprezintă Camera Consiliului. Forma desenului celor 2 turnuri ale primăriei sugerează litera "T", initiala orasului Toronto. As mentiona aici că silueta primăriei este rezultatul unui concurs public international în proiectare la care au participat 42 tări. Proiectul câstigător a fost cel al arhitectului finlandez VILJO REVELL. Din păcate, acesta a murit cu un an înainte ca proiectul său să fie terminat. Constructia a început în 7 noiembrie 1961 iar inaugurarea a avut loc în 13 septembrie 1965. Arhitectura primăriei este una modernistă, alcǎtuitǎ deci din două turnuri cu formă de semilună, asezate fată în fată, între care se află clădirea ca o ciupercă a Camerei de Consiliu. Cele două turnuri nu sunt egale ca înăltime: cel de Est este mai înalt (27 de etaje, 99,5 m) iar cel de Vest este mai scund (20 de etaje, 79,4 m). Văzută de sus, clădirea seamănă cu un ochi, motiv pentru care i se mai spune si "The Eye of the Government". Este a patra clădire care adăposteste Primăria din Toronto, fiind cunoscută sub numele de "Toronto City Hall" sau "New City Hall".







arh. Ion Constantinescu    11/20/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian