Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cu adevărat zguduitor! Să ne rugăm pentru sufletele lor!

O tragedie cu adevărat zguduitoare a avut loc vineri seara, în jurul orei 23.00, la Clubul Colectiv, din Capitală, club situat în zona centrală a Bucurestiului, cu ocazia unui concert si este în continuare în curs de desfăsurare în numeroase spitale din Capitală, unde multi răniti, arsi sau intoxicati cu fum se zbat între viată si moarte. Incendiul a izbucnit, potrivit martorilor, din cauza unor artificii aprinse în timpul unui concert. Numărul victimelor este impresionant, dar nu la număr trebuie fixată atentia, ci la cauzele tragediei, la vinovătia absolută a autoritătilor.

Acesti/acei tineri dornici de distractii, normale pentru vârsta lor, trebuiau protejati. Tinerii au dreptul la momente de exaltare, de fericire. Ei au plecat si nici nu s-au putut gândi că pot fi expusi unor pericole, au avut încredere în conditiile create pentru libertatea de a participa la acel concert, aceasta constituind o normalitate.

Acasă copiii sunt protejati de părinti, responsabilitatea este a părintilor, afară de casă trebuie să îi apere cineva, si nicidecum să lase la voia întâmplării siguranta vietii lor, prin nerespectarea, în mod grosolan a unor norme.
În loc de profunda emotie si profundul regret pentru vietile acestor copii, fiindcă adolescenta este totusi o parte a copilăriei vietii, au început speculatiile si intoxicările de ordin moral, deturnând în acest mod atentia publică spre zone obscure, acoperind gravitatea faptului petrecut, lipsa responsabilitătii sau dispersia ei, încât se pare că se doreste a se ajunge la a acoperi adevărata vină, adevăratii vinovati.

Oamenii lipsiti de credintă au găsit un bun prilej de a învinovăti reprezentantii Bisericii si a deturna sensul mortii si al suferintei, a lovi în credinta oamenilor, a dori numai si numai defăimarea si răzbunarea. Nu este posibil a ne resemna si a crede că nimeni nu ne aude, că nimeni nu are în vedere acest furnicar al universului si că suntem înconjurati de singurătate. Cui îi vom vorbi despre copiii a căror suflete au plecat în câteva clipe de pe acest pământ si pe care atât de multi dintre noi i-am iubit?
În realitate, în fiecare Biserică, cu modestie si discretie, s-au făcut rugăciuni si slujbe pentru ajutorarea sufletelor plecate si pentru ajutorarea suferintelor celor din spitale care se luptă între viată si moarte.
Prezenta arhiepiscopului Robu în mijlocul multimii nu trebuie să fie un prilej de discriminare, ci de întelegere a cuvintelor rostite: „Ne rugăm pentru cei care au plecat din această lume, dar ne rugăm si pentru cei care au rămas, cu lacrimi, dar îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea mângâiere si sperante tuturor. I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi, noi toti, din tară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple asa ceva, ca România să fie altfel”.

În această zi mi-am amintit poemul scris si publicat într-un volum de versuri în anul 2012. Îl transcriu. Poate contine un adevăr, spus atunci cînd a fost conceput.
Este intitulat „Piticii ucigasi”:

Ne mor înteleptii ne-ntelegând
al lumii nou înteles.
Ei nu mai vor a sti, a stăpâni, a desăvârsi,
mocirla prezentului îi dezgustă.

Multi, prea multi din jur li se opun,
format-au piticii ucigasi un zid comun.
Ei, înteleptii n-au tânjit vreodată la trebuinte,
ci doar la înalte dorinte.

Astăzi, tălpile miticilor ucigasi
strivesc fiinta înteleptilor rămasi.
Megalomani fiind, flecăresc, ticălosesc, înseală,
se află mereu în-asa zisă – treabă murdară.

Si ne mor înteleptii ne-acceptând
dezordinea, confuzia acestei lumi buimăcită,
cu pitici, mitici, nimici – înmultiti cu nemiluita.


Carolina de Nord














Vavila Popovici    11/3/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian