Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


A patra editie a Noptii Literaturii Europene

La 9 octombrie 2015, între orele 19:00 și 24:00, reteaua de institute culturale EUNIC din Bucuresti pregăteste cea de-a patra editie a Noptii Literaturii Europene în două spații spectaculoase: Institutul Astronomic al Academiei Române și Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Fragmente de literatură contemporană de ficțiune, teatru, cronică, studii pot fi ascultate în lectura actorilor, scriitorilor, muzicienilor, profesorilor și jurnaliștilor invitați.

Un adevărat „Ceremonial nocturn”, după cum este și titlul propus de Valonia-Bruxelles, maestru de ceremonii Gilda Comârzan, se desdăsoară la Institutul Astronomic, unde, dacă este senin, vom fi împreună cu Laboratorul de teatru din București sub „Clar de stele german”, auzind de la Florin Busuioc și despre ce e „În capul italienilor”, cum se poate rescrie povestea lui Pinocchio în franceză, din ce e făcută o „Casă de zi, casă de noapte” poloneză – Voicu Rădescu trebuie să știe, numărând „Cele șapte biserici din Cehia” pe ritmul duo-ului experimental ORTOLAN și auzind un concis „Da” grecesc de la Cerasela Iosifescu.

Dinspre Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” se aude O îndepărtată alarmă aeriană maghiară, ne spune A.G. Weinberger și un întreg grup de actori intrigați de „Băiatul care a furat calul lui Attila” din Spania, nu foarte departe de Smaranda Caragea, care știe tot felul de picanterii despre „Amantele” din Austria, astfel sigur veți ajunge la „Povestiri cu final schimbat” și românești, ne asigură Andreea Vasile și Emilian Oprea; tot la Muzeu se discută englezește și despre „Teoria universală – originea și soarta universului” cu Alexandru Mironov și Cristian Român aproape de „Casa tăcerii” din Turcia, de unde se aude totuși Elias Ferkin, în timp ce Marius Chivu vă explică traseul pentru „Cinci plimbări prin cartier” portugheze.

Publicul este invitat să facă în seara de 9 octombrie o plimbare prin Parcul Carol între Institutul Astronomic si Muzeul Național Tehnic „prof. Ing. Dimitrie Leonida” ca să descopere poveștile, cititorii și două locuri pline de personalitate.

Participarea ICR constă în prezentarea unor texte antrenante și ironice extrase din operele a doi scriitori contemporani cunoscuți: Florin Iaru (din volumul „Povestiri cu final schimbat”, Editura ART 2013) și Florin Lăzărescu („Întâmplări și personaje”, Editura Polirom 2015). Lecturile sunt susținute de actorii Andreea Vasile şi Emilian Oprea.

Noaptea Literaturii Europene este un eveniment EUNIC Bucuresti, co-organizat în anul 2015 de Institutul Cultural Român, Centrul Ceh, Institutul Polonez din București, Institutul Goethe, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Francez, British Council, Institutul Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Delegatia Valonia-Bruxelles, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Fundația Culturală Greacă, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre “ și Ambasada Portugaliei/Institutul Camőes.





Eunic    10/8/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian