Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Al 66-lea Congres International de Astronautică (IAC),

În perioada 12 - 16 octombrie 2015 va avea loc al 66-lea Congres International de Astronautică, la Ierusalim, Israel.

https://www.youtube.com/watch?v=ElltQ4Ydw48

Congresul este organizat de către Federatia Internatională de Astronautică (IAF) si partenerii săi, Institutul International de Drept Spatial (IISL) si Academia Internatională de Astronautică (IAA), gazduit de Agentia Spatială Israel.

Acest eveniment, intitulat ”NU EXISTĂ FRONTIERE ÎN SPATIU”, este deschis pentru jurnalisti, pentru toti participantii IAC si este organizat de Lockheed Martin Corporation.
În anul 1951 s-a înfintat Federatia Internatională de Astronautică (IAF), în urma initiativei unor entuziasti ai zborurilor cosmice. România este reprezentată din 1961 de Comisia de astronautică a Academiei Române. Presedinte – fondator a fost ales regretatul academician Elie Carafoli, până la trecerea în nefiintă (1901-1983).

La al 17-lea Congres International de Astronautică (10-16 octombrie 1966) de la Madrid, specialisti din toată lumea l-au aplaudat ”la scenă deschisă” pe reprezentantul tării noastre, prof. dr.ing. Elie Carafoli care a stârnit entuziasmul elitei spatiale cu o comunicare stiintifică de exceptie, care prezenta în premieră activitatea unui constructor medieval de rachete, sasul sibian Conrad Haas (1509-1576), conform unui manuscris descoperit în Arhivele Statului de la Sibiu, aflat astăzi la Muzeul de Istorie al României din Bucuresti. După mai multe cercetări făcute de specialisti, abia în anul 1961 s-a descoperit că sectiunea sa finală, paginile 112 până la 370 cuprind un adevărat tratat de tehnică a rachetelor.(http://www,jurnal.ro).
La Congresul de anul acesta, 2015, asemenea anilor din urmă, va fi prezent singurul cosmonaut român, Dr.ing. Dumitru – Dorin Prunariu.

Federatia de Astronautică, Academia Internatională de Astronautică si Institutul International de Drept Spatial organizează anual congrese cu reprezentare mondială. Mai multe informatii despre al 66-lea IAC, cititi aici: http://www.iac2015.org/

Membrii de presă sunt invitati să se înregistreze pentru a se asigura că primesc acreditare. Confirmarea înregistrării se va trimite la info@theedgeparters.com Pentru mai multe informatii vă puteti adresa la: Silvia Antolino, Communications Manager, Federatia Internatională de Astronautică (IAF), silvia.antolino@iafastro.org

Acum 21 de ani în urmă, la Ierusalim, s-au desfăsurat lucrările celui de-al 45-lea Congres de Astronautică.
Fizic, Israelul este o tară mică dar din punct de vedere al stiintei si tehnologiei spatiale este considerat un lider global. Are mult de oferit comunitătii spatiale internationale. Tara dispune de o abundentă de istorie, semnificatie religioasă pentru mai multe credinte diferite, oportunităti de high-tech, peisaje de exceptie. Locul oferă participantilor la Congres o experientă unică, inclusiv sesiunile stiintifice si academice, adunări sociale si evenimente, turism de exceptie, logistică pe măsură si altele.

IAC este un eveniment al anului, care acoperă toate sectoarele si subiectele de Spatiu. Oferă tuturor cele mai recente informatii de Spatiu dar mai presus de toate, contacte si potentiale parteneriate. În fiecare an IAC schimbă tara, tema si organizatorul local ca să pernită tuturor a afla mai multe lucruri si să fie o parte din scena spatiului mondial.
La acest Congres sunt asteptati mai mult de 3500 de participanti, inclusiv câteva sute de delagati si expozanti.










Lucretia Berzintu    10/5/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian