Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Teatrul studentesc "LUDIC" in turneu in Canada

Teatrul Studentesc "LUDIC" este formatia de teatru reprezentativa a Centrului Universitar Iasi , el este imaginea cultural artistica a unui oras al culturii si a unui oras important universitar cu peste 60.000 de studenti.

Teatrul Studentesc "LUDIC " a fost infiintat de profesorul si regizorul Aurel Luca in anul 1978 fiind o nastere prea - fericita.
In cei peste 35 de ani de activitate , Teatrul "LUDIC" s-a dovedit a fi un fenomen singular in peisajul teatrului tanar din Romnaia , prin succesele realizate si prin performantele obtinute la toate festivalurile de unde nu s-a intors niciodata invins.

Avem un repertoriu cu peste 14 spectacole diferite ca exprimare si autori si o stagiune teatrala cu caracter permanent.

Peste 450 de trofee si distinctii , participari la peste 100 de FESTIVALURI INTERNATIONALE in peste 45 de tari , unde a fost selectat de jurii internationale pentru a reprezenta teatrul din Romania in : Europa , Asia, Africa, America , Canada ( in anii : 2005, 2007, 2009, 2011 , 2013 ).

Din anul 1993 a devenit membru asociat si cotizant la AITA/ IATA , fiind prima formatie din Romania primita la acest nivel superior , datorita performantelor aritistice remarcabile.

Anul 2015 este unul in care am fost selectati din nou la Festivalul Mondial de Teatru de la Mont - Laurier in perioada 10 - 16 Septembrie , unul din cele mai importante evenimente teatrale din Canada si din lumea teatrului mondial.
Vor participa 25 de formatii de teatru din aproape 20 de tari.

Teatrul Studentesc " LUDIC" va intra in Programul Festivalului cu spectacolul " NORVEGIA AZI " , autor Igor BAUERSIMA , spectacol emotionant care se va juca in data de 15 septembrie.

In data de 13 septembrie vom juca la Montreal la invitatia Comunitatii Romanesti.

Am fost invitati si anii trecuti la Festivalul de la Mont - Laurier care ofera o experienta remarcabila si o imagine actuala a teatrului care se joaca in lume. Sunt foarte multe deosebiri si distante intre diverse culturi , dar putem spune ca teatrul din Romania este unul deosebit de avansat la nivel de exprimari artistice si bine primit si elogiat.

In anii trecuti am oferit spectacole si pentru Comunitati romanesti din Montreal , Toronto , Hamilton unde am fost primiti cu caldura si buna credinta.

Prezenta Teatrului " Studentesc LUDIC" cu spectacole la Toronto este una mai generoasa , desi suntem doar 3 persoane ( regizor si 2 actori ) , putem prezenta o adevarata micro - stagiune teatrala pentru spectatorii de limba romana si nu numai pentru ei, spectacolele fiind deschise si bine implinite si pentru alti spectatori iubitori de teatru emotional.

In data de 18 Septembrie vom prezenta spectacolul " NEXT " din dramaturgia americana , in traducerea lui Nathalie Marga LUCA , regia Aurel LUCA , spectacol care in Romania este unul care se joaca numai la Teatrul Ludic de mai multi ani fiind un text ca o vesnica premiera.

O comedie neagra intre 2 personaje , un barbat Marion Cheever , un barbat intre doua varste , divortat cu 2 fete care este chemat din greseala ( ori poate nu ) pentru a fi inrolat in armata americana si o femeie examinator Sergent Thech care este de neclintit ! Totul este bazat pe incercarile repetate ale barbatului de a scapa de plecarea in armata si de atitudinea ferma a ofiterului armatei americane.. Un dialog emotional , un schimb de replici rapid , un spectacol dinamic, vizual , cu un final imprevizibil , neasteptat.

In data de 19 septembrie vom juca spectacolul " NORVEGIA AZI " - autor Igor BAUERSIMA, regia Aurel LUCA , personaje : Adina BADALUTA si Alex TODERASCU , un spectacol care pleaca de la un caz real de sinucidere care a provocat emitional dramaturgia actuala. Spectacolul se joaca cu succes in lumea teatrului contemporan.
Trebuie neaparat vizionat , datorita momentele de umor dar si a celor puternic emotionale.

In data de 20 septembrie vom juca recitalul dramatic " OAMANI AI NIMANUI " un colaj din dramaturgia unor scriitori remarcabili din Rep. Moldova , Nicoleta ESINENCU si Dumitru CRUDU. Spectacolul pleaca de la evenimente actuale , fiind un teatru document , un teatru real , a unor oameni care isi pierd identitatea , care cauta orice solutii pentru a trai intr-o lume mai buna. Oameni care evadeaza spre alta societate , dar se vor izbi de experiente speciale , nemiloase , in care nu se mai regasesc.

Un recital puternic dramatic , uman, vizual , pasional , viu, uneori simplu , alteori striga si plange. Un spectacol emotional , carnal , naiv, dar si violent , crud, primitiv , un spectacol al revoltelor si al durerii. Textul pare uneori rebel si excentric.
EUROPA este un supermarket in care gasesti de toate , DAR totusi nu gasesti mai nimic ! Dar trebuie totusi sa supravietuesti , nu exista alternative , chiar daca esti nascut in generatia comunista ......OCHI IN OCHI CU SPECTATORUL !!!!


Mai multe informatii la : nathaliemarga@gmail.comNathalie Gheorghiu     8/27/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian