Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Lectura de Joi ...

JOI, 20 august 2015, de la ora 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, vor citi pentru public poetele Ioana Nicolaie, Miruna Vlada si Iulia Militaru. Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu începere de la 18:30.
Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană Bucuresti, la un nou eveniment de lectură publică. În cadrul Programului „Cultura pentru toți”, Biblioteca Metropolitană Bucuresti organizează evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” îsi continuă misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucurestean, iubitor de literatură.
Primele ediții ale acestui an i-a avut invitați pe Florin Iaru, Anca Vieru si Cristina Andrei, Mihai Duțescu, Bianca Dobrescu si Ciprian Măcesaru , Răzvan Petrescu, Andrei Ruse si Cristian Fulas.
Despre invitați:
Ioana Nicolaie s-a născut în Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud. A absolvit în 1997 Facultatea de Litere a Universității Bucuresti, iar în 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiasi facultăți. După absolvire a lucrat în învățământ, presă si în domeniul editorial. Membră a Uniunii Scriitorilor din România si a PEN România.
A publicat mai multe volume de versuri (Poză retusată, Nordul, Credința, Cenotaf ), două romane (Cerul din burtă, O pasăre pe sîrmă) si literatură pentru copii (Aventurile lui Arik si Arik si mercenarii). A fost nominalizată la premii naționale si internaționale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul Nordul a apărut în germană, în 2008, cu titlul Der Norden. Cerul din burtă a fost publicat in 2013 în suedeză (cu titlul Himlen i magen) si, în 2014, în bulgară, iar O pasăre pe sârmă se traduce în sârbă. A fost inclusă în nouă volume colective românesti (Ferestre 98, 40238 Tescani, Cartea cu bunici, Intelectuali la cratiță etc.) si în numeroase reviste si antologii străine (Poésie 2003: Roumanie, territoire d’Orphée, New European Poets, An Anthology of Contemporary Romanian Poetry etc.).
Invitată pentru lecturi si conferințe la numeroase festivaluri naționale si internaționale de literatură. Selecții din versurile autoarei au apărut în Franța, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA si Bulgaria.
Volumul Autoimun a apărut în 2013 la Editura Cartea Românească si, în 2014, a câstigat premiul ”Cartea Anului” al USR. E în curs de traducere în limba bulgară.
Lomografii a fost publicat în 2015 la Editura Humanitas.
Miruna Vlada este poeta si facilitator cultural. S-a născut la 17.08.1986 în Bucuresti. După ce a frecventat ca elevă cenaclurile de poezie ale generației 2000 si s-a format la cenaclul Euridice al Uniunii Scriitorilor din România, coordonat de scriitorul Marin Mincu, a debutat la 18 ani cu volumul Poemextrauterine, la editura Paralela 45, cu o prezentare a poetei Angela Marinescu si o prefață de Octavian Soviany. Debutul a fost nominalizat la câteva premii de literatură din țară. În 2007 publică la Editura Cartea Românească-Polirom cel de-al doilea volum de poezie, Pauza dintre vene, ce conține si un CD cu poeme în lectura autoarei. Este inclusă în antologiile cu cei mai importanți tineri poeți din România.
În paralel cu activitatea de poetă, Miruna Vlada a derulat si numeroase activități de organizare de evenimente culturale – a moderat lecturi de poezie, lansări de carte în spații neconvenționale, dezbateri despre poezie, experimente inter-art. A absolvit Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA si din 2013 are titlul de doctor in relatii internationale.
Selecții din poemele ei au fost traduse în limbile engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană si poloneză. A participat la lecturi publice internaționale în Austria, Marea Britanie, Belgia, Germania, Suedia. In 2014 a publicat volumul de poezie Bosnia.Partaj la editura Cartea Romaneasca pentru care a fost premiat la Gala radio Romania Cultural drept Cartea de poezie a anului 2014.
Din 2015 are în pregătire un roman si organizeaza evenimente culturale in spatiul multi-functional Conceptual Lab din Bucuresti (www.mixofideas.ro).
Iulia Militaru s-a născut la Bucuresti. A studiat medicina, la Universitatea de Medicină si Farmacie „Carol Davila”, din Bucuresti, apoi limba si literatura română la Facultatea de Litere, din cadrul Universității din Bucuresti. Si-a obținut diploma de masterat în Teoria Literaturii, iar acum este doctorand în literatură română.
A publicat mai multe cărți pentru copii si o carte teoretică despre poezie, Metaforic si metonimic: o tipologie a poeziei. În 2010, i-a apărut primul volum de poezie: „Marea Pipeadă”, pentru care a primit premiile: „Tânărul poet al anului 2010” si „Tânărul scriitor al anului 2010”, în cadrul „Galei Tinerilor Scriitori”.
În 2012, în luna noiembrie, împreună cu Anca Bucur (poezie) si Cristina Budar (grafică), a lansat volumul „Dramadoll”. Cartea face parte dintr-un proiect mai amplu, fiind rezultatul colaborării celor trei, în vederea realizării unui dialog între diferite stiluri, arte (poezie, grafică, video, sunet) si autori.
Despre moderator:
Emanuela Ignățoiu-Sora este jurnalist si activistă culturală. Îi place poezia contemporană românească si cea nord-americană. A organizat si moderat Seri de poezie la librăria Bastilia. În 2014, a publicat la Editura Charmides volumul de poezii Ingluvii.
––
„Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agenția culturală AdLittera, ce cuprinde 10 întâlniri cu publicul rezident bucurestean, într-un spațiu cald si prietenos, cu scriitori consacrați si debutanți.
Scopul acestei acțiuni este, în primul rând, acela de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie percepută ca o nisă a elitelor; scriitura este într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obisnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.
Asadar, vă invităm pe 20 august, de la 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seară de poezie, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu 4.
—
Cum stă bine oricărei comunități online, vă invităm pe pagina FB pentru „like”, „share” si „comment”.
Reamintim că, începând cu 30 iulie 2015, în fiecare joi, de la ora 19.00, timp de 10 (zece) ediții, agenția AdLittera organizeaz㠄Lectura de Joi”, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”.
––Sabin Popescu    8/19/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian