Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Simplu, sigur, neinvaziv…

În toate compartimentele vieții, progresul tehnic este amețitor. Deviza sub care se desfăsoară olimpiada tehnică globală este aceeași ca la jocurilor olimpice: citius, altius, fortius . Mai repede, mai înalt, mai puternic, dar nu prin propriile noastre forțe trupesti si sufletești ci prin…proteze. Cele mai sofisticate si mai complexe mașini, permit supunera mediului natural si social propriilor noastre dorinte, pofte, ambitii, inclusiv supunerea proprie noastre naturi. Dar cui?

La circ, magicienii, prin iuteală de mână si nebăgarea de seamă a spectatorilor, crează iluzia minunilor care contrazic legile fizice si chimice. Dispar si iarăsi apar persoane, animale, lucruri. Asa actionează si tehnica asupra noastră, oricât de raționali ne-am considera. Ceva din fiinta noastră ni se fură …Un indiciu al acestui furt ar fi robotii, din ce în ce mai “ umani”. Specialistii în robotică au ambitia de a-i dota nu numai cu tot mai multă inteligentă artificială, cu sentimente omenesti , ci si cu vointa liberă artificială. Se transferă sufletul omului în roboti?

Nu, nu pleacă sufletul nicăieri, că dacă ar pleca omul ar muri. Uimitoarele proteze tehnice, anesteziind trezvia, discernământul spiritual-duhovnicesc, crează iluzia unei libertăti absolute, timp în care omul aleargă de bună voie în tarcul sclaviei absolute reale. Cineva, o entitate spiritual㠓umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită" (1 Petru 5, 8). Înghitirea constă în pecetluirea cu propria-i semnătură diabolică a celor ademeniti în țarc.

Relatiile sociale tind să se concentreze, să se reducă la acte de vânzare-cumpărare, fără de care nu se poate supravietui. Milenii de-a rândul, intermediari materiali ai acestor relatii, banii tind să fie înlocuiti complet de carduri si , mai nou, de chiar propria noastră persoană ca în filmul ce urmează:


http://mediaș.france24.com/fr/ptw/2014/05/30/WB_FR_WB_F24_TECH24_0530_POUR_BART_NW842055-A-01-20140530.mp4

Toti cei intervievati sunt superîncântati de acest sistem de plată foarte simplu, sigur, neinvaziv…

Pe acest drum mare, leul asteaptă la pândă si-i va sili pe drumeți, prin sluga sa, un om, să-i accepte pecetea si condițiile sau vor muri de foame, de sete, de lipsă de adăpost etc. Unii se vor lăsa siliti, altii nu. Adică unii îsi vor vinde sufletul, altii nu. ”Ce-i foloseste omului să câstige lumea întreagă, dacă-si pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?” (Marcu 8, 36-37)

Si am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, si avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur. Si toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fata ei. Si face pământul si pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. Si face semne mari, încât și foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor, si amăgește pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia și a rămas în viață. Si i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, că chipul fiarei să si grăiască si să omoare pe toti câti nu se vor închina chipului fiarei. Si ea îi sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei săraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca să-si pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este întelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Si numărul ei este sase sute saizeci si sase. (Apocalipsa 13, 11-18)

Deocamdată, numărul sase sute saizeci si sase îl întâlnim inserat în coduri, la vedere sau ascunse, de pe carduri, de pe documentele firmelor, de pe documentele persoanelor.Nicusor Gliga    6/23/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian