Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Fabrica

Rască era disperat.Sigur, nu e ceva deosebit, milioane sau poate chiar miliarde de oameni se trezesc dimineata disperati.Dar dilema lui în această dimineată era mai aparte decât a altora.Primise ieri o veste pe care o astepta de mult.Putea să primeasca fără probleme un grant de la Comunitatea europeană, nerambursabil, de circa 100.000 euro.Super! Da, dar trebuia să se decidă rapid ce va face.
O intreprindere evident, nu l-a atras niciodată comertul.Ce poti învăta daca iei cu un pret si vinzi cu altul?Absolut nimic.Productia, da, asta e ceva serios.Si apoi, dacă tu produci si îti faci ulterior o echipa de marketing, poti acoperi toată piata si elimina intermediarii.Ăstia sunt cei ce câstigă mereu, producătorii mor de foame.Bine, bine, dar ce sa facă?
O fabrică de pâine.Pâinea va merge mereu si din ceva făină amestecată cu multă apa iese la gramaj profit serios.Da, dar concurenta nu doarme si e criza.Oamenii mănâncă mai putin.
Băutura ar merge.
Dar era decis sa nu intre sub nici o formă în acest tip de afacere.Oamenii se îmbată , îsi bat nevestele, nu mai merg la muncă si chiar dacă ei vor face asta mereu, nu trebuie să fie el care le dă de băut.
Deci băutură, nu.
Ei ,uite da,asta trebuia să ia în considerare:criza.
În criză oamenii au alte preocupari, alte dorinte.Alte priorităti.De exemplu citise pe internet că oamenii au devenit mai religiosi, merg la biserica mai mult.Ei si? Poate ar trebui să producă lumanări, iconite, ceva.
Se puse pe treaba si decise să facă un studiu de piată.
Constată că desi se caută lumănari materia prima s-a scumpit în ultimii ani si că românii renuntă mai degraba la lumănări decât la sarmale.
Sub formă de cătelusi, inimioare sau candele colorate, producătorii de lumânări decorative au făcut profituri consistente între anii 2006 si 2009. Însă criza financiară si faptul că singura fabrică de parafină din România, „Steaua Română", s-a închis i-au făcut pe producători să piardă bani. Importatorii de parafină au dublat preturile materiei prime, profitând de falimentul Steaua Română, iar afacerile cu lumânări colorate au început să se „topească" una după alta. Cristian Drăgut, un producător de lumânări din Breaza, care a investit în acest business peste 120.000 de euro, face haz de necaz: „Dacă situatia nu se îmbunătăteste, schimb profilul firmei si fac candele pentru înmormântări"...
Deci, lumănări...nu.
Atunci, sicrie? Astea se caută.Din cauza crizei oamenii mor, mai ales pe timp de iarnă.Dar sunt si aici multi producători.Ar putea promova însă altfel aceasta afacere să distrugă concurenta? Orice e posibil! Uite, Lindner, o companie poloneză care vinde sicrie, a demarat o campanie ciudată pentru a-si face cât mai multă publicitate, mergând pe populara idee "sexul vinde". Reprezentantii companiei au publicat un calendar sexy, cu fotomodele aproape dezbrăcate pozând pe sicrie. Desi calendarul a fost aspru criticat de biserica catolică, vânzările companiei au crescut la 11.000 de sicrie pe lună, cifrele atât de bune putând să aibă legătură cu campania controversată. Preotii au afirmat că moartea ar trebuie respectată, ci nu amestecată cu ideea de sex. "Fiul meu a avut ideia de a crea un calendar pentru a prezenta ceva colorat si frumos: frumusetea femeilor poloneze si frumusetea sicrielor noastre", a spus proprietarul companiei.
Toate veniturile din vânzarea calendarelor, un exemplar având pretul de 32 de euro, au fost donate către cauze nobile.
Deci sicrie si anumite tertipuri=conflict biserică.Si cu biserica nu te pui.
Rască era disperat .Mâine trebuie sa stie clar ce va face.
Uite un subiect interesant:plânsul.Oamenii si românii în general sunt sentimentali, plâng.Plâng de necazurile lor si ale altora.Televiziunea pompează povesti lacrimogene.
Da, merita meditat.Uite icoana lui Arsenie Boca plânge.Oamenii se transpun si plâng si ei.
Chiar si Vosganian a scăpat de arest stropind cu câteva lacrimi Sala Palatului.
Da.Românii plâng de mila celor plecati, plâng de soarta câinilor vagabonzi, plâng la nunti, botezuri si altele.Evreii plâng după Romania, danezii plâng că românii le fura portmoneele.
Rască s-a decis.E criză si romanii plâng în criza mai mult decat în mod obisnuit.
Va face o fabrica de batiste pentru cei ce plâng!









George Terziu    6/19/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian