Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


„Rădăcini Românesti”.

Ca de obicei constantăm cu mare satisfactie că fenomenul de trezire si reinoire a originarilor din România capătă mereu noi forme de manifestare. Asa am aflat cu mare plăcere că mai zilele trecute că pe lângă manifestările curente obisnuite au avut loc concomitent în diferitele locuri ale Israelului, asa zisele întâlniri prietenesti, ele desfăsurându-se sub o adevărată denumire simbolică de:„Rădăcini Românesti”.

Asa se face că nu demult într-o mică localitate a luat fiintă un mic grup pe Facebook intitulat „Rădăcini Românesti”, care de la un număr relativ redus, a ajuns în momentul de fata la circa 10.000 de membrii.
Grupul se intitulează, liber, iar gândurile, opiniile sau dorintele lor se exprimă fără impuneri sau piedici în ideele lor. Intâlnirile lor au loc în diferite locuri, în case particulare, biblioteci, case de cultură, neexcluzând chiar restaurantele sau în parcuri. Demn de remarcat că în astfel de întâlniri am asistat si la scene mai mult decât interesante, multi întâlnindu-si multi prieteni si chiar membrii apropiati ai famililor lor ale căror contacte s-au pierdut de a lungul vremurilor.

Vorbind de grupul in speta, reamintind ca obiectivul lor este larg deschis din toate punctele de vedere, cu conditia respectării onoarei fiecărui membru al grupului...

La una din întâlnirile amintite a fost prezentă si E.S. Doamna Andreea Păstârnac Ambasadoarea României în Israel care într-o ebraică cursivă, curgătoare si curată, pe lângă multumirile de rigoare adresate celor prezenti, a vorbit si subliniat despre excelentele relatii de prietenie si colaborare între aceste două state prietene, unde originarii din România constituie o verigă de pret în consolidarea tuturor structurilor dintre cetătenii statului Israel si poporul român...

Din larga si bogata „suită” de activităti de acest gen a-si mai aminti de colaborarea reusită si fructoasă dintre Institutul Cultural Român (ICR) din Tel Aviv care împreună cu Academia de Muzică din Ierusalim au organizat un interesant concert cu participarea sopranei Anna Maria Condacse, absolventă a Academiei de Muzică din Bucuresti, clasa profesoarei Arta Florescu.
Acompaniată în mod ideal de pianistul Ido Ariel, profesor al Academiei locale, programul s-a axat pe lucrările unor compozitori români, ca: Tiberiu Brediceanu, George Enescu, Nicolae Bretan sau Pascal Bentoiu, ea abordând tot odată si un interesant ciclu al Felicei Donceanu. Neuitând si interpretarea ei cu o dictie perfectă de neegalat într-o ebraică de apreciat a cântecul israilean, „ Eli, Eli”, concertul ei stârnid adevărate ropote de aplauze prin vocea expresivă si frumoasă, transformânt toată interpretarea ei si a concertul în sine într-o adevărată capodoperă interpretativă de neuitat.

............................................................

de Iosef’ Ioju Haimovici    5/22/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian