Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ziua Planetei Pământ

Google sărbătorește Ziua Pământului printr-un doodle cu animale și printr-un test, în cadrul căruia trebuie să răspunzi la întrebarea ”Ce animal vă reprezintă?”.

La 22 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Mamei-Pământ de către toate statele membre ale Națiunilor Unite.
Mai exact, la 23 aprilie 2009, prin Rezoluția 63/278, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 aprilie ca "International Mother Earth Day". O altă inițiativă a ONU pentru planeta noastră a fost Rezoluția 60/192 din 22 decembrie 2005, prin care anul 2008 era proclamat Anul Internațional al Planetei Pământ.

În întreaga lume, cuvântul "mamă" are o mare putere. Pământul este "mamă" pentru fiecare din noi — o planetă uluitoare care, din timpuri imemoriale, a susținut nenumărate forme de viață. Atâta timp cât trăim, avem nevoie de aer, apă, sol fertil și nenumărate alte daruri pe care această planetă ni le oferă, susține secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în mesajul pentru ediția 2015 a acestei zile.


În 2015, Ziua Internațională a Mamei-Pământ are ca slogan "Este rândul nostru să conducem", accentul fiind pus pe contribuția umanității în domeniul protecției mediului, conform paginii dedicate zilei, www.un.org. Este tras un semnal de alarmă în privința schimbărilor climatice, care afectează deja oameni, animale și locuri din întreaga lume, situație ce necesită schimbări urgente.

Ziua Internațională a Mamei-Pământ este marcată la noi în țară în mai multe orașe prin diverse activități, precum plantări și lucrări de întreținere în grădini botanice și parcuri, acțiuni școlare în unități de învățământ, spectacole etc.

Tot la 22 aprilie, este marcată Ziua Planetei Pământ, inițiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării. Simbolul ales pentru această sărbătoare a planetei Terra este litera grecească teta de culoare verde pe fundal alb. A fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite. Ulterior, în 1990, datorită eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pământ a început să fie organizată la nivel internațional, în peste 140 de țări.

Sabin Popescu    4/22/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian