Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ciorba de Cotroace - pamflet

În fine, după decenii de trudnică înfometare, alesul poporului si alesii presedintelui vor mânca cu plăcere bucatele gătite la bucătăria ctitorită de Iohannis în cuibul palatului Cotroceni.
A trebuit să vină acolo un gospodar din Ardeal. Dacă românii estici nu se alegeau cu Ardealul în primul război, nu pica pleasca nici la palatul prezidențialo-regal din capitala de unde răsare soarele pentru România.

Klaus înfiintează astfel noi locuri de muncă si de mâncă. Ce mâncară demnițarii nostri în absenta cantinei/carantinei?
Câte un covrig, scos din buzunar si rontăit în plină sedinta CSAT de vreun general, biscuiti din sertar, apă de la robinetul pisoarului, pizza de ziua Italiei, zoaie aduse în sufertasele vreunei firme de caterince sau catering...
În general se mânca comunism pe pâine. De cele mai multe ori, ghiorăitul matelor acoperea glasul vorbitorilor din sălile de întruniri, grasii neamului făcând o cură de slăbire la palat. Da, conducătorii flămânzeau în rând cu tara.
Schimbarea a venit. Presedintele vorbeste în alt spatiu decât Băsescu, într-o sală cu ecou de pesteră, în care chiar dacă esti cu nasul într-o rablă de microfon, nu se poate spune că vorbele lui Klaus n-ar avea echo, ba chiar reverberatie.
Nici nu stiu dacă inginerii de sunet de acolo asta au vrut, că asta le-a reusit. Tare sunt curios ce meniu se va găti. Căci, sper, nu va fi unul vegetarian. Tin să atrag atentia că Adolf era vegetarian, iar la mesele comune cei ce n-aveau aceleași gusturi veneau cu sufertasele cu carne de acasă. Misiunea bucătăreselor va fi dificilă, să-i satisfaci pe toti e aproape imposibil.
Unii spun că însăsi prima doamnă va tine să-si arate talentul culinar, ba chiar si Klaus, după bunul obicei al ardelenilor si bănătenilor de a găti acasă, îsi va pune scufa. Scufa de bucătar.
Apoi felurile vor fi felurite, nu vor fi preparate doar alea regătenesti, ci si cele din fostul imperiu austro-ungar, care are o bucătărie austriacă si maghiară bine definită. Prin mâncare/mâncarne se poate realiza astfel dezideratul uniunii nationale, un schimb de experientă multicultural.

Sperăm ca resturile de la mesele domnesti să fie repartizate unor spitale, case de bătrâni (seniori) si orfelinate. În acest fel, pentru prima oară în istorie palatul Cotroceni va deveni, în fine, folositor tării pe care o slugăreste.Lucian Bureriu    4/21/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian