Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorbă cu Xonia

Ben Todică: Bine ai revenit la noi în studio, Loredana.
Xonia: Multumesc frumos! Multumesc de invitatie!

B.T.: E bine să te avem în fiecare an la noi si să ne bucurăm de realizările tale. Am văzut noua melodie în limba română..... Eu nu te-am văzut depresionata pe tine niciodată. Cum de-ai compus melodia asta?
X. Nu pot să spun că eu am compus piesa. Băietii de la Deepcentral au scris si-au compus piesa, asa că este munca lor. Această întrebare trebuie să fie adresată băietilor, pentru că ei au făcut asa ceva. Însă, varianta în limba engleză ... o să fie lansată în curând si se numeste ....., este scrisă de mine si nu este aceeasi poveste. Povestea este putin schimbată, însă are acelasi miez. Putem să vorbim despre o variantă.

B.T.: Îmi place si în româneste, am văzut videoclipul, este extraordinar.
X.: Mersi frumos! Stiu că mă sustineti, aici mereu difuzati piesele mele si chiar mă bucur foarte mult să fiu aici să discutăm.

B.T.: Piesele tale sunt foarte frumoase si abia astept să le difuzez si mă mândresc cu ele, îi concurez pe englezi.
X.: Da?

B.T.: Da, noi cu postul nostru românesc. Am văzut videoclipul, este minunat. De ce zic aceasta, pentru că interpretezi foarte bine, nu numai că o cânti foarte frumos, dar o si simti.
X.: Da, da o simt, si simt orice piesă, nu contează dacă este scrisă si compusă de mine sau de altcineva, mereu este ceva care mă face să mă regăsesc. În probleme, experiente... nu neapărat în limba engleză, dar e ceva acolo care mă reprezintă Si cred că si ca si la ascultătorii de acasă este aceeasi poveste. Nu neapărat este povestea lor sută la sută dar este o parte din povestea lor, asa că se regăsesc

B.T.: Mi-a plăcut metafora cu tine înghetată... zidul ăla de gheată când iesi afară din el... Am înteles că este ca invitatie să iesi afară din tine.
X.: Să ies afară si să iubesc din nou.

B.T.: Să iesi afară si să iubesti din nou. Ce frumos!!
X.: Daaa...

B.T.: Mi-a plăcut că de data asta ai fost înconjurată de patru fete si doi băieti dansatori. Extraordinar! Mi-a plăcut foarte mult coregrafia.
X.: Multumesc! Am făcut-o în stil ... am interpretat luând un pic stilul ăsta din India „bollywood”, asa sunt miscările, asa este coregrafia, te duci în directia aia...

B.T.: Băietii sunt gemeni..?
X.: Nu, dar seamănă foarte mult, nu-i asa?

B.T.: Da, si sunt foarte bine sincronizati.
X.: Sunt niste băieti minunati. De fapt, ce doi băieti si două din cele patru fete sunt în echipa mea, mergem în toate concertele împreună, reclame de promovare la TV. Sunt echipa mea si asa ne prezentăm mereu.

B.T.: Exact, i-am văzut de mai multe ori.
X.: Este formula mea nouă pentru „show”-urile mele

B.T.: Cum i-ai recrutat pe dansatori?
X.: Norocul meu a fost, asa cum am spus, că patru dansatori deja i-am avut (doi băieti si două fete) sunt deja echipa mea, îi cunosc si stiu clar că sunt capabili să facă fată oricărei coregrafii, cu celelalte două fete am mai colaborat din când în când. De fapt am mai colaborat cu foarte multi dansatori din România, îi cunosc si i-am ales să fie si cam de aceeasi înăltime, să fie foarte feminine, să nu fie vulgare, să prindă si coregrafia, să nu stea într-un loc si să nu facă nimic. Adică pentru mine, este foare importantă cariera, trebuie să se vadă că muncesti si să dovedesti că ai talent.

B.T.: Ai intervievat multi pănă i-ai găsit pe ei?
X.: A trebuit să stau mult si să mă gândesc foarte bine cine s-ar potrivi, pentru că nici n-am avut timp să alerg în caz că alegeam pe cineva si nu se potrivea. Nu prea aveam timp de ales si de găsit pe altcineva.

B.T.: Sunt foarte frumoase dansurile si sunt potrivite în ciuda unora care zic că nu trebuia să fie dans în videoclip. Mă refer la cei care au făcut comentarii pe youtube.
X.: Păi de ce nu? Pentru că prin dans noi exprimăm ce simtim.

B.T.: Eu am citit toate astea fără să văd clipul si când am văzut mi-am dat seama că este extraordinar de bună secventa cu dansul în melodia asta, este foarte bine editată
X.: Exprimă în miscări si povestea, dar într-un alt mod. Noi nu suntem obisnuiti cu stilul indian „bollywood”, însă pentru cei care cunosc nu-i nicio problemă.

B.T.: Este binevenită un pic de clasă. Mi-au plăcut si scenele cum sunt aranjate, clădirea, locul... Rochiile pe care le ai sunt asa de frumoase!
X: Simple

B.T.: Simple, dar cu mult bun gust, mi-au plăcut.
X.: Perfect. Mersi!

B.T.: Mi-a plăcut lumina, cum esti luminată, tu esti foarte bine pusă în valoare...
X.: Am avut un regizor bun, a făcut o treabă bună, asa ca la carte.

B.T.: Multi vociferau că de ce n-ai rămas să-l promovezi în România, ai plecat repede în Australia.
X.: Nu este adevărat. Să stiti că am rămas în România mai mult anul acesta, am plecat mai târziu din România spre Australia ca să pot să stau să îmi sustin campania de promovare.

B.T.: Da, da. Mi-am dat seama, stiu că ne iubesti mult pe noi, dar stii că pe locul întâi este munca?
X.: Sigur, cariera si apoi vacanta.

B.T.: Un alt lucru frumos pe care l-am văzut acolo este că ai început să dai lectii de „banana dance”(un nou stil de dans), am văzut clipul.
X.: Da, „banana dance” pentru piesa ....... si am atras aproape 10 milioane de vizualizări pe youtube, asa că... e o realizare foarte mare.

B.T.: E coregrafia ta?
X.: Nu, nu este coregrafia mea, însă este ideea mea. Eu am si numit-o..... Puteti să urmăriti în videoclip... si apoi am făcut un dans..., la care am făcut lansarea tot pe youtube. Vă rog să intrati si să vedeti care sunt pasii.

B.T.: Deci în vara asta o sa fie pe litoral si prezentat în România „banana dans”?
X.: Da, sper să fie si anul acesta. Anul trecut a fost si a fost minunat că mergeam la concertele mele si toată lumea făcea coregrafie cu mine si toată echipa mea si acum să sperăm că n-a uitat-o. Si-n caz că a uitat o să reamintesc la concertele mele si voi face coregrafia.

B.T.: Felicitări pentru această frumoasă melodie în limba română si-ti dorim să mai compui si să mai vii cu multe melodii în limba română.
X.: Da, am un proiect foarte bun să mai cânt în limba română, acum vom vedea ce-o să mai fie anul acesta.

B.T.: Multă lume se bucură si doreste să mai cumpere un CD în limba română. Ai o grămadă de aparitii în limba română. Si la radio te-am văzut peste tot, prezentă si la televiziune, la, cum o cheamă...? La doamna Teo, te-am văzut si acolo. Interesant că esti exact pe linie. L-am văzut si pe Dan Puric si pe Florin Piersic si pe tine. Ai intrat deja în star în România si m-am bucurat foarte mult Am văzut purtând rochia de mireasă... mă gândeam că te mărită Teo.
X.: (Ha, ha, ha..) Daa...

B.T.: Mă gândeam la rochia aceea de mireasă.
X.: Nu era momentul, dar e o rochie până la urmă, am mai purtat rochie albă, nu e ceva iesit din comun.

B.T.: Da, da...
X.: Dar, stiti cum e, nu e momentul, dar e publicitate... si a fost un subiect în care am vorbit foarte deschis despre gândurile mele de a mă căsători în viitor, cum să mă ceară printul, dar nu mă feresc, nu ascund, vorbesc foarte deschis. As putea spune că a fost o conversatie foarte plăcută cu Teo.

B.T.: Este foarte smecheră...
X.: Da...

B.T.: Dar, lasă că ai timp, esti tânără, nu trebuie să te grăbesti.
X.: Când o să fie, o să fie.

B.T.: Viata îti stă înainte. În politică nu ai intrat? Ce părere ai de noul presedinte? De Iohannis?
X.: Sincer, îmi place de el si sper să facă lucruri bune pentru noi. Avem nevoie ca cineva să tină la noi, la poporul nostru si să facă lucruri care să ne ajute.

B.T.: Chiar acum am citit că se zvoneste că ar intentiona să mute capitala de la Bucuresti la Brasov.
X.: Eu nu cred.

B.T.: Da, spunea că este un loc strategic mai bun între munti.
X.: Mergem la război si nu stiu? Doamne Fereste!

B.T.: Si Vadim Tudor a făcut comentariile astea. Chiar zicea că mai înainte de Iohannis ar fi venit cu propunerile astea. Altii spuneau că vor s-o mute ca să fie mai aproape de casa lui.
X.: Cine stie? Într-adevăr este foarte frumos în Brasov, îmi place foarte mult.

B.T.: Dar, dacă s-ar muta acolo, te muti si tu?
X.: Sincer, nu văd cum e posibil să se mute toată capitala acolo. Mă refer la toate emisiunile, studiourile de emisiuni, radiourile.

B.T.: Astea pot să rămână la Bucuresti, se mută numai capitala, cum avem noi aici, la Canberra.
X.: Ei, capitala poate să meargă.

B.T.: Să fie un parlament acolo...
X.: Poate să meargă, nu-i nicio problemă pentru mine. Activitătile mele sunt în Bucuresti. Nu pentru că e capitală, ci pentru că acolo trebuie să fiu.

B.T.: Tu esti asa de frumoasă si mergi cu dansatoarele tale prin alte localităti din tară, chiar localităti mai mici...
X.: Da, unele chiar foarte mici, altele foarte mari...

B.T.: Nu te-a deocheat nimeni? Nu ti-a făcut nimeni nicio vrajă?
X.: Nu! De ce?

B.T.: Prin zona acea pe acolo se fac vrăjii, noi suntem poporul lui Dracula, al lui Vlad Tepes...
X.: Nu cred în lucruri de genul ăsta .

B.T.: Nu crezi?
X.: Nuuu!

B.T.: Nu crezi? Bine, este în regulă!
X.: Eu nu fac ceva de genul ăsta.

B.T.: Nu te-a deocheat nimeni.. Deci, pe lângă faptul că esti admirată, esti o fată frumoasă, bine, prezentabilă, te si îmbraci cu gust, ai o tinută extraordinară. Unde te îmbraci? Ai croitorul tău?
X.: Nu, nu am croitorul meu. Am un stilist care mă ajută când vine vorba despre videoclipuri sau o sedintă foto. Pentru evenimente mi-aleg eu vestimentatia. La fel si cu acesoriile, cu gentile sau pantofii. Mă uit, le-aleg, le combin si asa mă prezint. Costumele de scenă sunt făcute de mine. Dacă am nevoie de o idee de design, într-adevăr atunci mă duc la o croitoreasă, dar nu e a mea. Mă duc la cineva în care cred că-mi va face ceea ce-mi doresc si nu neaparat mă duc la acelasi croitor. Asta pentru că fiecare om are stilul lui si aleg persoana care se apropie cel mai mult de stilul meu.

B.T.: Si te întelege pe tine.
X.: Da.

B.T.: am văzut că ai fost si în competitie de gătit, de bucătărie.
X.: Da, am făcut cireasa de pe tort. N-am câstigat, poate a treia oară o să câstig. Oricum am iesit pe locul doi, sunt multumită.

B.T.: Care e mâncarea ta preferată?
X.: Nu am o mâncare preferată.

B.T.: Ai descoperit în România o mâncare care îti place si n-ai stiut de ea?
X.: Nu. În general stiam cam toate felurile de măncare.

B.T.: Dar, cam ce mâncare din Rămânia o manânci cu plăcere?
X.: Mămăliga, poate...

B.T.: De exemplu, de când sunt aici îmi place puiul fript si cartofii prajiti, tie ce-ti place acolo?
X.: Mămăliga îmi place cel mai mult, mămăligă cu brânză si smântână. Este simplu, dar asta îmi place.

B.T.: Dar, îngrasă foc asta!!
X.: Ei, totul îngrasă în ziua de azi dacă o luăm asa, dar trebuie să ne simtim bine si să mâncăm cu poftă si cu plăcere.

B.T.: Da. Spune-ne o zi din viata ta! Cum decurge. Muncesti încontinuu, zi si noapte? De exemplu, ce cântăret asculti, care e cântăretul tău preferat acolo?
X.: N-am pe cineva anume preferat. Apreciez pe fiecare artist, fiecare are ceva al lui, are stilul lui, are vocea lui, are talentul lui si-mi place să ascult creatiile fiecăruia. Eu ascult, stau, mă uit, citesc ce a lansat nou, cu ce producător a muncit, stau si mă documentez si mă gândesc dacă la un moment dat vreau să fac si eu ceva care s-ar potrivi cu producătorul respectiv. Nu lucrez doar cu acelasi producător, mereu caut, urmăresc si decid cu cine să lucrez. Asa evoluezi ca artist, dacă stai, nu poti să depăsesti niste praguri

B.T.: Am înteles de anul trecut când spuneai în interviu că îti place să te duci pe la tară, să culegi melodii sau instrumente pe care să le poti asorta în melodiile tale.
X.: Îmi place să combin uneori, dar combinatul să fie altceva, combini instrumente care nu prea sunt folosite, care sunt traditionale si să le pui pe muzică dens. Asta este altceva, nu este muzică populară, este total altfel, armoniile sunt altfel, dar sunt interesante si sună plăcut.

B.T.: .. Ai un instrument din ăsta si in ‚Vino inapoi’?
X.: Exact! Leaga elementele piesei.

B.T.: Ăsta de unde vine? De la indieni, de la arabi sau de la români?
X.: Este ceva oriental..., nu stiu să vă spun, dar oricum sună foarte bine.

B.T.: Am văzut că începi să combini chestiile astea. La spectacole nu mergi? La teatru, la cinema?
X.: La cinema apuc să mă duc pentru că promovez filmul, să fiu prezentă si mai reusesc si eu să văd un film, două, dar la teatru nu ajung pentru că, efectiv nu am timp liber, momentan. Am foarte multe lucruri pe care vreau să le ating si să le fac si, cum să zic, îmi aglomerez programul ca să rezolv lucrurile astea mai repede.

B.T.: Si limba română s-a îmbogătit extraordinar.
X.: Putin, dar uite, că de când sunt aici, nu prea am vorbit în româneste. Spre când mă întorc o să-mi revin.

B.T.: Da, da mergi spre bine, vorbesti foarte bine acum.
X.: Multumesc!

B.T.: Acum când ai venit în Australia si te întâlnesti cu fostele tale colege de la balet, cum le merge?
X.: Nici ele nu mai fac balet, toată lumea a ales altă cale, dar cele cu care nu am apucat să mă întâlnesc si încă fac balet, merg foarte bine.

B.T.: Da, si cred că te admiră că ai ales această cale, să fii independentă, pentru că, de fapt tu esti o independentă. Esti tu însăti, nu ai ales să urmezi linia nimănui.
X.: Exact, Eu mi-am făcut drumul, mi l-am ales, mi l-am asumat.

B.T.: De câti ani esti acum în România?
X.: Fac sapte ani, în iunie. Cum trece timpul!!!

B.T.: Da... Cum trece timpul! Este incredibil, de-acum ai devenit musafir în Australia.
X.: Nu-mi vine să cred. Da, chiar că asa este.

B.T.: Cum este Bucurestiul, s-a schimbat în sapte ani?
X.: A, nu, nu s-a schimbat.

B.T.: Dar este ok, arată bine?
X.: Nu stiu ce să zic. Eu m-am obisnuit, nu pot să spun dacă arată bine sau nu.

B.T.: Cum este lumea?
X.: Lumea este mai sofisticată în Bucuresti.

B.T.: Se îmbracă bine, au masini...
X.: Într-adevăr lumea în care mă învârt eu, lumea din showbusines, oameni de afaceri, cu oameni de gen ăsta mă intersectez când mă duc la evenimente si zonele unde stau si pe unde am treabă sunt oameni care o duc foarte bine.

B.T.: Chiar în seara asta ai un concert în Australia.
X.: Da, pentru Ziua Femeii.

B.T.: De Ziua mărtisorului.
X.: Exact.

B.T.: Si cu această ocazie, o admiratoare a ta din Oradea ti-a trimis...
X.: Da, acesta a fost cel mai drăgut lucru. Sincer, bunătatea unei persoane si fără să le cunosti, chiar m+a impresionat. Nu stiu, e foarte rar în ziua de azi. Pur si simplu să vrei să faci ceva pentru cineva pentru că ti-e drag si fără nicio pretentie. Chiar m-a impresionat foarte mult această doamnă

B.T.: Domnul Costi si Doina Marta ti-au trimis o cutie cu saptezeci de mărtisoare de diferite feluri
X.: Da, chiar este incredibil si-i multumesc foarte mult.

B.T.: Ca să poti le împărti aici în Australia, că noi le ducem dorul.
X.: Exact, ca să simtim si noi ca acasă. Si să avem si noi un mărtisor că aici nu se găsesc.

B.T.: Ce este interesant este că ti le-a făcut cadou, n-a vrut să accepte niciun ajutor de la noi, care ne-am oferit să-i trimitem ceva drept multumire.
X.: Stiu, stiu, m-am gândit să-i fac si eu un cadou foarte frumos în schimb, asa că o să fie o surpriză.

B.T.: Mi-a spus că ea te admiră foarte mult de mai mult timp si mă gândeam să-ti spun tie ca atunci când te duci în România si ai drum prin Oradea, să mergi pe la ei si să le faci o surpriză.
X.: Dacă pot să le transmit o energie pozitivă, să le fac ziua mai frumoasă, să zâmbească, să uite de problemele lor, atunci mă bucur foarte mult. De fapt aceasta este una dintre satisfactiile mele din ceea ce fac. Probabil că pot să fac o schimbare în viata fiecărui om care mă ascultă, care mă urmăreste cumva. Am un impact asupra stării lor care, de obicei este o stare foarte plăcută.

B.T.: Tu în seara asta ce fel de program le oferi?
X.: În seara asta n-am putut să stau si eu cuminte acas si să nu muncesc. O să avem un show vizual, o să cânt. Într-adevăr toate piesele mele originale pe care le am si o să fac si un set cu niste piese mai vechi care nu au cum să nu provoace si să nu se danseze, să vă ridicati si să vă simtiti bine. Pentru că, până la urmă vrem să ne distrăm si să ne simtim în largul nostru. Am adus si niste piese din România, asa că toată noaptea o să petrecem.

B.T.: De ce piese vechi?
X.: De ce am ales să cânt niste piese mai vechi? Pentru că sunt niste piese de suflet, care îmi trezesc toate amintiri de când am fost noi mai mici, mai tineri si, tin foarte mult la chestiile astea.

B.T.: Sigur că o să ne simtim minunat cu tine.
X.: Sper, sper... Acum, sunt constientă că nu întotdeauna pot să fac în asa fel încât toată lumea să fie multumită, dar la anul poate o să am mai mult noroc să vin cu toată echipa.

B.T.: Sigur o să ne bucurăm de energia ta. Ce planuri de viitor ai?
X.: Concerte, emisiuni, colaborări...

B.T.: În România?
X.: Da.

B.T.: Si melodii în limba română mai multe...
X.: În limba română si în engleză, asa cum simt, pentru că cel mai frumos când esti artist este să faci ceea ce simti. Să nu îti impui niste lucruri, ci pur si simplu să te exprimi. Asa că vom vedea ce sentimente am eu de exprimat anul acesta. Cum îmi vine, ori în limba română, ori în engleză.

B.T.: Deci, dragi ascultători, sunteti invitati astă seară să petreceti o seară plăcută s-o ascultati si să dansati cu plăcuta si încântătoarea Xonia.
X.: La ora 7, la GoldenStar... din zona Epping... Vă astept acolo cu mare drag si pe pagina mea de face book: „Xonia official” puteti să găsiti si acolo detalii pentru seara aceasta.

B.T.: Si ce le urezi ascultătorilor nostri?
X.: Vă urez multă sănătate, fericire si bucurie în casă. Să fiti iubiti, să aveti mult noroc, baftă, bani. Să nu renuntati niciodată la ceea ce vreti să faceti, să mergeti tot înainte pentru că la sfârsitul zilei, lucrurile n-au cum să nu iasă cum trebuie, să nu fie bune.
Vă multumesc si vă pup dulce.

B.T.: Uite, asta admir la tine că esti credincioasă visului tău si nu renunti la el orice ar fi. Si tu esti demonstratia că este adevărată solutia asta de a nu renunta la visul tău. pentru că uite, se întâmplă. Dacă nu esti tare ca si tine nu reusesti
X.: M-a ajuta si familia.

B.T.: Si asta, dar cred că tu ai fost tare, tu n-ai renuntat niciodată la visul tău. Acesta este lucrul cel mai important si esti un exemplu pozitiv pentru noi toti.
X.: Dacă sunt un exemplu bun, mă bucur si dacă pot să ajut pe cineva, scrieti-mi acolo pe face book si vă răspund cu mare drag

B.T.: Mergeti pe youtube si vedeti acolo toate videoclipurile minunate, foarte frumos realizate ale Xoniei. Îti multumim foarte mult că ai venit la noi în studio si te asteptăm cu o nouă melodie în limba română.
X.: La anul... Dar mai întâi, ne vedem diseară.

Ben Todică     3/30/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian