Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dileme : A star is born every day…

Publicatia noastră, “Observatorul”, si-a câstigat renumele prin talentul si dârzenia dovedită în promovarea, încurajarea si perseverenta în a descoperi tot ceea ce e bun, valoros si de pretuit în comunitatea noastrǎ. Emigratia românească în Canada a adus tării care ne-a adoptat pretioase contributii în multe domenii: stiinte, economie, medicină, educatie si în general, culturǎ modernă.

Întâlnesti pretutindeni emigranti din tara tricolorului românesc. Ei detin posturi de mari răspunderi, sunt oameni talentati care îsi dedicǎ efortul lor pentru dezvoltarea pozitivă a vietii în Canada. Si, chiar dacă numele lor de acum nu se mai termină în “escu”, noi îi recunoastem si le strângem mâna cu afectiune si admiratie. Dar am reflectat de curând la o anomalie care m-a tulburat oarecum. Toti acesti oameni de seamǎ, emigrati din România, sunt singuri? Nu. Ei au familiile lor cu copii si nepoti, progenituri care fac faima acestei tări de adoptie. Nu îmi amintesc să fi citit undeva despre talentul acestor copii, care au adus si îsi aduc si azi aportul patrimoniului canadian si nu numai acestei tări.

Am întâlnit români compatrioti, pictori de mare talent în Barbados, profesori, ingineri si oameni de afaceri în Israel, în America sunt cât frunza si iarba, în Germania sau Italia directori de bănci, în Luxenburg, frizerul emigrat din România este omul cel mai renumit, iar în San Domingo, un hotel mai bun găsesti doar dacă te duci la “nea Fane”, sau “Don Stefano Lazarus.” El mi-a destăinuit dorul de casă. Dar, cum se spune, “hai să ne întoarcem la oile noastre”.

Am să încep cu Alex, fiul unei familii de români stabiliti în Toronto, care are acum propriul sǎu cabinet de medic veterinar, sau un alt Alex, răsfătat de familie cu numele de ”Dadu”, sosit cu părintii lui din România la o fragedă vârstă, este acum un briliant si cunoscut bussinesman”. Irina este o avocată, Joel este un medic dentist cu o bogată practică, iar Ryan este un desăvârsit farmacist. Judy, fiica unei mame din România, candideaza la titlul de doctorat (PHD si substitue profesori la Universitatea din Waterloo. Skyler, la vârsta de numai 8-9 ani, a apărut deja în filmele de mare răsunet în lume, “Carrie” si “Orfan Black” si cântă cu mult talent. Dar Brookie? Are doar 21 de ani si a cucerit titlul de vedetă cinematografică si rar găsesti oameni mai mândri decât bunicii lor, născuti si crescuti în România: bunicul din Tibucani, Piatra Neamt, iar bunica, cu rădăcini în Câmpulung Moldovenesc. Elan, sosit în Toronto cu părintii din România, este acum consultant la “Cisco” si “Microsoft”, cunoscut si solicitat în toate colturile lumii. Oana, acum Wendy, născută pe la malul Dâmbovitei, este o doctorită cu mult talent în Toronto. Anca este CEO al unei institutii medicale. Ca si Antonia, celebra pianistǎ care a încântat iubitorii de muzică în România si acum în Toronto, avem numeroase exemple, aproape de noi. Doctorul Dan Petrescu, un erudit conducător al corului “Atheneum”, care ne face cinste. Si mi-a mai plăcut scena când Aura Urzicianu a îmbrătisat tinerele talente prezentate de sedintele organizate de cenaclul “Nicapetre” A fost parcă un gest pornit de la vechea la noua generatie.

M-a impresionat în mod deosebit Basil, fost Vasile, fiul Zoiei din comuna Rusetu, Brăila, care lucrează în Toronto, dar care s-a încadrat în actiunea “Doctori fără frontiere” si a participat în Colombia si Honduras la operatiile chirurgicale de reconstruire a buzelor copiilor mici, născuti cu deficiente orale.

In ceea ce mă priveste, sunt perfect convins că aportul noii generatii de emigranti români adus în Canada este covărsitor. Trebuie doar să se scrie mai mult despre aceasta. Pentru că o stea nouă se naste în fiecare zi pe firmamentul canadian si rǎdǎcinle stelelor îsi au locul acolo de unde venim si noi, din România.


Thornhil ON




Harry Beer    3/12/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian