Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Testări IQ la nivel international pentru selectia copiilor supradotati

Centrul Gifted Education lansează programul de testări IQ pentru selectia la nivel international a copiilor cu abilităti înalte. Anul acesta copiii vor avea două optiuni pentru prima dată: să învete la Scoala de Excelentă (singurul program academic din România pentru copiii supradotati) sau la scoala Leonardo Gifted Education (scoala britanică internatională de nivel primar cu program normal, dedicată în exclusivitate copiilor supradotati).
Programul de testări IQ pentru copii de peste 6 ani face parte din cel mai amplu proiect realizat în România, dar si la nivel international, de sustinere a copiilor cu abilităti înalte, si a fost lansat în tara noastră în 2010. În acelasi an, 835 de copii din România au fost testati în cadrul Proiectului Pilot de Testare a Inteligentei copiilor la nivel international, iar 40% dintre acestia (338 de copii) au fost identificati cu intelect superior. Totodată, acelasi studiu a aratăt că 63% din participantii la testarea internatională au obtinut scoruri ce îi situează în primii 5-10% dintre copii de aceeasi vârstă, ceea ce denotă un intelect de nivel superior sau capacităti intelectuale peste medie. Procentul este cu atât mai important cu cât acesta semnalizează nevoia educatiei diferentiate si a unor politici educationale care să sustintă valorificarea potentialului înalt al acestor copii, conform Recomandării 1248/1994 a Parlamentului European si a Legii 17/2007 care prevede educatia copiilor si tinerilor cu potential înalt.
Testările vor avea loc în Bucuresti, in str. Berzei nr. 22, în următoarele zile: 15.03 (duminică) ora 14.00, 18.04 (sâmbătă) ora 9.00, 26.04 (duminică) ora 14.00, 2.05 (sâmbătă) ora 9.00 si 17.05 (duminică) ora 14.00.
Înscrierile pentru testare se realizează online pe: http://giftededu.ro/calendar-2015, unde se găsesc si informatii legate de nevoile copiilor supradotati si un prim punct de informare pentru părinti.
Identificarea supradotării din timp este la fel de esentială ca si cu orice altă directie de exceptionalitate. Părintii sunt, de obicei, primii observatori ai comportamentului de supradotare si tot ei sunt cei care pot lua decizia testării de unde si importanta observarii si implicarii părintilor în acest process, sunt de părere specialistii. De asemenea, copiii supradotati au risc social înalt datorită nevoilor lor speciale care nu sunt asigurate în sistemul obisnuit de educatie, mai adaugă expertii. Pentru ca un copil să se dezvolte la întregul său potential, este nevoie de parinti activi, bine informati si pregătiti, care recunosc abilitătile copiilor lor si îi sustin în învătare si le cunosc nevoile speciale.
“Statistic vorbind, România are printre cei mai multi copii supradotati din Uniunea Europeană, iar acest program pe care l-am lansat are menirea de a-i descoperi, pentru a ii sustine cu o educatie diferentiată. Parlamentul European recomandă tărilor membre educatie diferentiata si politici educationale care să sustintă valorificarea potentialului înalt al acestor copii. Centrul Gifted Education estimează că există peste 190.000 de copii supradotati academic cu vârsta sub 15 ani în Romania - aproximativ 6% din numărul total al elevilor (sursa estimării: NAGC – National Association for Gifted Children; procentul este aplicat la populatia de 3,211 milioane copii sub 15 ani cf. INS: Comunicat de presa nr 143 din 26.06.2012). Un număr impresionant. Care este incidenta copiilor supradotati in Romania? Estimăm ca în fiecare clasă de 30 de copii se pot găsi minim 1-2 copii supradotati intelectual”, declară Monica Gheorghiu, presedintele Centrului Gifted Education.

Persoană de contact
Monica Gheorghiu
Presedinte
Asociatia Centrul Gifted Education
0735.759.539
pr@giftededu.ro

Transmite,
Dr. Tănase Tasente
Director General
Plus Communication
0725.465.508
Monica Gheorghiu    2/20/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian