Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Am aflat.

Am trait intr-un clopot de sticla un numar prea mare de ani. Credeam cu naivitate ca parintii vor fi vesnici, ca viata, de altfel darnica cu mine, ma va alinta in continuare...

Nu realizam insa cat de plictisitoare devenise existenta mea, rutina zilnica, mereu aceleasi probleme, aceleasi solutii, nimic nou sau captivant care sa iti opreasca respiratia macar pentru o clipa....o linie continua care se prelungea dincolo de orizont.

Si brusc ai aparut TU. M-ai privit in suflet si m-ai citit, m-ai mangaiat, m-ai gustat. Nu aveam nevoie de artificiale punti de comunicare. Totul curgea lin si limpede. Firescul m-a uimit din primele momente. Simteam ca ne-am reintalnit dupa o scurta despartire.

Cand m-ai gasit, eram inchisa in mine, in lumea mea, uitasem (sau poate nu stiusem nicicand) ca as putea sa ma deschid petala cu petala...Era nevoie doar de atingerea magica a celui care mi-a gustat nectarul si mi-a intuit conturul din primele clipe.
A inceput visul pe care il traiesc si astazi. O fi doar un vis sau... De atunci am inceput sa aflu, sa invat.

Am aflat ca zidul care inconjura lumea binecunoscuta mie este permeabil zborului spre o alta galaxie infinita si, totusi, atat de aproape.

Am devenit curioasa, dornica, insetata de inedit. M-am cufundat in carti care mi-au dezvaluit noi lumi, m-au ajutat sa percep mai bine oamenii, paienjenisul sufletului lor si mai ales al sufletului meu. Cum traisem toti acesti ani? Eram multumita sau doar resemnata?

Mi-am privit viata si am inteles de ce ma stingeam cu fiecare clipa. Imi lipsea iubirea, ecoul, dezmierdarea delicata in momentele de dilema. De-a lungul anilor am trait singura, preocupata de cei din jurul meu. Rareori de mine, de visurile mele.

Dialogurile noastre indelungate ma aruncau in euforie. Cantam armonia ecourilor. Nu crezusem ca pot descoperi senzualitatea in doi, rezonanta iubirii, dorinta perpetua...doi oameni diferiti, din lumi paradoxale, care se completeaza intr-un singur NOI. Sinergie...

Mi-am dezvaluit creativitatea tocita, uitata, abandonata.Iubirea m-a trezit, mi-au aparut aripi, zbor spre viata. Asterneam pe hartie senzatiile, secundele traite cu intensitate ascutita si dureroasa. Lina scurgere a simturilor, tresaltarea la vederea lui, ochii umezi, zvacnirea trupurilor, toate le-am aflat acum, intr-un tarziu si totusi devreme.

Am invatat ca inima doare durerea celui drag. M-a ranit tipatul ei in momentele triste si m-au infiorat bucuriile lui.

Am realizat ca datoram noua insine o viata intensa, fara ezitari. Nu mai vreau sa-mi refuz bucuriile, senzatiile, emotiile pe care le traiesc astazi. Le doresc, le caut cu infrigurare, ma azvarl cu tot eul in betia lor si pulsez...

Ii privesc pe cei din jur si incerc sa fiu ei, sa culeg latura buna a fiecaruia. Diferiti suntem in lume, aruncati in colturi nebanuite, dar fiecare, sub masca de zi cu zi, ascundem o comoara, fie ea si minuscula; importanta este cautarea, dorinta de a descoperi frumosul din altii.

Am aflat ca pot sa ascult, sa ma identific cu durerile si bucuriile oamenilor. Am devenit mai rabdatoare, mai intelegatoare, poate mai buna. Sa fie oare intelepciune sau reflectarea dragostei pe care o primesc?

Mai presus de toate, am invatat ca pot iubi cu toata fiinta, la orice varsta, in totala daruire, pulsand viata si dragoste.

Toronto / On

Cristina Dobrin    2/19/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian