Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Scrisoare despre expertize

Ceea ce e matinal in cugetul nostru, pare a fi de povestit, eventual de inteles si de comunicat altfel- altcum riscam capcanele obscurantismelor toate si cum careva scria, a deveni desene animate, delir colectiv al memoriei lungi, al aplatizarii.Dr. D.H. Vaugham se intreba retoric daca numai bolnavii viseaza...Isi singur raspundea, „NU ! Aparitia visului nu depindede stareasanatatii noastre, nici de varsta, nici de sex.
Nu exista somn fara vise...
In somn suntem pe o alta modulatie de frecventa, asadar...De reinteles in acest sens, si Mecania visului a lui Freud, ori mai recentele exegeze ale unor Carl GustavYung, sau ale romanului Constantin Dulcan. Onirismul, dintre numeroaseloe curente ale literaturii noastre, predominant intuitive , sau deloc, pare a fi gemelar hedonismului, via sacredotismul barbarilor si neobarbariei, al resurectiei veriginoase a paganismului, via esoterism si massonici. Societatile sunt lucrate in orb, cum dixit psihologii manipularii intru stapanire, a utopicei unicitati, nivelatorii, massificante, mancurtizante, a Inteligence service neo- oculte, a Controlului prin uzantele castelor cu epoleti, militarizate, CAZONE.

Suntem in paradeigmele diverSIONISTE. Calea noastra in istorie este RECICLATOARE, aidoma celei a Naturii, care, cum Petre Tutea spuse, e oarba, nu are atribute ca mila, iubirea de aproapele ori departele, altfel spus are dinamica nonhegeliana a energiilor reciproc consumiste, animalice, necum canibalice...Ma ternitati, crese, gradinite, scoli...ori nenorocitele de orfelinate si orfelinii acestora !

Calea spre Rai trece prin dantescul infern si purgatoriu.Memoria colectiva se autodistruge, spre a se reactiva, a se autoreproduce, sublunar.

La romanii din teritorii, dupa cohorta de satrapi, stramutai, colonisti, clonarzi etc,- memoria are ascutimile unor munti care se bat cap in cap, asemeni uriasilor. Nicolae Prelipceanu, in vremea scolii de la Cluj, intuia rostogolirile acestea ale fluxului si refluxului baconskyan,- sic, n, ca o rostogolire a Hazardului extra hegelian, alea iacta est, a zarurilor jocului de table: ERMETIC.
„ Inchis intr-un zar ermetic difuz, puncte rosii albastre verzi, bat in membrana lui neindurata, cu fata spre singe cu fata spre ape, cum se intampla zarul sa cada”./ Zarul, vol, Antu, pagina 17, ESPLA, 1968.Parafrazindu-l, cum sa decosntruim o asemenea femeie ? Intrebarea invocativa e a lui Ion Caraion, poate o invocatie Nimanui, ori poate noua insine. Careva ne numea Copiii din Flori ai...Cerului...Labis, dupa Eminescu si Bacovia,Spirit al adancului...

Ce ramane de facut, refacut, daca nu a ne aminti, anamnesic, fiecare in parte, cine suntem, de unde venim, incotro mergem- sau suntem dusi, si DE CE...
Ceea ce vom afla ori reaminti, la iesirea din Marele Vis, dupa somnul Eonic temporar al...Zeilor.Suna pretios, insa asta pare a fi, sa ne consolam, ori sa ne, vai noua, sinucidem...Depinde de cat si cum ne-a iubit Viata ...Aici, in Fractalia, eventualmente revigorati de ...Utopii.

Evu Eugen    2/12/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian