Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pumnul Papei Francisc, o mângâiere pe obrazul fundmentalistilor islamici care si-au iesit din fire

În turneu prin Asia de Sud-Est , Papa Francisc a spus următoarele: “Căci este adevărat că nu trebuie să reactionezi violent, dar dacă dl. Gasbarri (responsabilul cu călătoriile papale) , la care tin foarte mult, spune o grosolănie despre mama mea, trebuie să se astepte să primească un pumn! Este normal! Este normal!” Cu alte cuvinte, trebuie să întelegem că fratii Kouachi au reactionat ca si cum cei de la Charlie Hebdo ar fi spus o grosolănie despre mama lor.

Pe bună dreptate, dl.Gabriel Liiceanu este contrariat, nu întelege afirmatia Papei Francisc:

http://www.contributors.ro/cultura/un-papa-care-da-cu-pumnul/

Un journalist mai perspicace îi trage un …pumn d-lui Liiceanu explicându-i acestuia sensul cuvintelor Papei si a gestului cu pumnul făcut către dl.Gasbarri. Papa Francisc este un papă social, care poartă de grijă tuturor, de aceea le pare unora “ comunist”, “ marxist” dar nu e. “Papa Francisc are un merit incontestabil în orientarea către cauze sociale, dar omul s-a dezis de orice stampilă ideologică concretă”. Vezi:

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/papa-francisc-da-cu-pumnul-un-roman-crestin-ii-bate-obrazul-111059.html

Filozoful Liiceanu are dreptate că nu mai vede în spusa si gestul Papei, iubirea crestină care merge până la iertarea si iubirea de vrăjmasi.

Jurnalistul, care-l trage de ureche, însă, este unul din miliardele de pământeni înselati de prestidigitatia Papei, artă perfectionată de defunctul Ioan Paul al-II-lea, preluată de pensionarul Benedict al XVI-lea si lăsată mostenire Papei Francisc I. Care Papă Francisc I se dezice, prin ce spune si prin ce face, de orice stampilă ... crestină concretă!

Pumnul Papei Francisc este o mângâiere pe obrazul fundamentalistilor islamici care si-au iesit din fire, provocati de ateii ( comunisti) de la Charlie Hebdo. Si nu numai pentru fundamentalisti, ci pentru toti musulmanii care, pe bună dreptate, se simti jigniti, pentru ofensa adusă simbolurilor lor sacre.

Atitudinea Papei Francisc se încadrează perfect si oportun în logica eforturilor care se fac pentru o întelegere globală între liderii religiilor si elaborarea unei platforme comune, a unei religii universale pentru toti, indiferent de religie, asa ca toti să fie una ! Vezi si: http://www.scribd.com/doc/220559406/Mo%C5%9Ftenirea-papei-Ioan-Paul-al-II-leaNicusor Gliga    1/20/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian