Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Noutăti de la Departamentul de Imigratie

Ca si anul trecut în această perioadă, Departamentul de Imigratie a anuntat re-deschiderea programului de sponsorizare a părintilor, începând cu data de 2 ianuarie 2015.
Si în acest an sunt acceptate doar 5000 de aplicatii noi, complete, pentru procesare.

Deci, după ce vor fi primite 5000 aplicatii complete, restul aplicatiilor vor fi trimise înapoi, prin postă, sponsorilor. De mentionat este faptul că anul trecut acest număr a fost atins în aproximativ 3 săptămâni. Probabil că anul acesta tinta va fi atinsă mult mai repede deoarece sunt nenumărate familii care au pregătit deja aplicatia pentru a fi trimisă prin postă sau curier la oficiul de prelucrare din Mississauga.

Toti cei care aplică în 2015 vor trebui să facă dovada venitului lor pentru anii 2011, 2012 si 2013. Dovada venitului pentru anul 2014 va fi probabil cerută mai târziu, după ce sponsorii au avut ocazia să trimită taxele pe 2014.
Doar documentele oficiale eliberate de oficiul de taxe canadian (CRA) pot fi luat în considerare pentru dovedirea venitului unei familii (Notices of Assessment). Venitul unei familii poate fi reevaluat oricând în timpul procesării dosarului. De aceea este esential să se mentină nivelul de venit minim cerut de departament pe toti anii procesării dosarului.

O altă noutate a fost anuntată de Departamentul de Imigratie pe data de 22 decembrie 2014. Ea se referă la permisul de lucru pentru soti / sotii sau partenerii celor care au aplicat pentru sponsorizare din interiorul Canadei. Până acum, acesti soti/sotii / parteneri puteau să ceară si să obtină un permit de lucru deschis (fără ajutorul vreunei companii), doar după aprobarea în principiu a aplicatiei. Acest lucru era în defavoarea aplicantilor, care erau în Canada, de multe ori fără nici un statut, fiind nevoiti să lucreze ilegal. Prin introducerea acestui program pilot pentru un an, Departamentul vrea să evalueze beneficiile aduse atât Canadei cât si aplicantilor, care vor putea contribui în mod legal la sustinerea familiilor lor.

Cei care au deja o aplicatie în sistem, pot face cerere pentru acest permis de lucru la biroul de procesare din Vegreville. Cei care au aplicat după 22 decembrie 2014, pot atasa aplicatia pentru permis de lucru deschis la aplicatia de sponsorizare si ea va fi procesată mai rapid.

O altă informatie primită de la Departamentul de Imigratie este faptul că din luna ianuarie 2015 se va înfiinta un nou program pilot pentru investitori. Acest program are menirea să atragă oameni de afaceri care doresc să investească în economia Canadei, în vederea stimulării economiei si a inovatiilor, ca si a creării de locuri de muncă. Deocamdată programul este deschis pentru 50 de investitori si familiile lor. Printre conditiile esentiale pe care acesti oameni de afaceri vor trebui să le îndeplinească se numără si următoarele: să aibă bunuri în valoare de cel putin $ 10 milioane; să investească $ 2 milioane în economia Canadei pentru o perioadă de 15 ani; să cunoască limba engleză sau franceză la un anumit nivel si să aibă un anumit nivel de educatie. Amănuntele nu au fost încă prezentate, ele vor fi dezvăluite probabil în a doua jumătate a lunii ianuarie 2015.

Un alt anunt al ministrului imigratiei, Chris Alexander, a fost publicat pe data de 23 decembrie, 2014. Datorită schimbărilor introduse în regulamentul de obtinere a cetăteniei (schimbări de care am vorbit în această rubrică la timpul respectiv), anul 2014 a fost un an record în ceea ce priveste numărul de noi cetăteni canadieni. 260.000 de persoane au devenit cetăteni canadieni anul trecut, fiind cel mai mare număr de noi canadieni dintr-un an, comparat cu oricare alt an anterior din istoria Canadei si fiind dublu ca număr fată de anul 2013! Datorită schimbărilor introduse, aplicatiile au fost procesate mai rapid si s-a redus considerabil, cu cca. 17%, numărul aplicatiilor din anii anteriori, fiind actualmente la cel mai scăzut nivel ca număr de aplicatii din ultimii trei ani.

După cum scriam anterior, de la 1 august 2014, cele trei stadii pentru obtinerea cetăteniei au fost reduse la un singur stadiu, dându-se astfel posibilitatea ca 90% mai multi aplicanti să devină cetăteni, comparat cu aceeasi perioadă din anul 2013. Tinta este ca, în 2015, să se reducă substantial numărul aplicatiilor din anii precedenti, ajungându-se în curând la procesarea unei aplicatii pentru cetătenie în mai putin de un an de zile.

Si, ca o ultimă noutate, începând din ianuarie 2015, taxa pe care guvernul o va percepe în vederea procesării unei aplicatii de cetătenie va creste de la $ 300 / adult la $ 530 / adult. Taxa pentru a deveni cetătean canadian rămâne neschimbată la $ 100 / adult.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.






Mihaela Boeriu mihaela.boeriu@gmail.com    1/13/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian