Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Art Gallery of Ontario din Toronto : Michelangelo - Cǎutarea unui Geniu

Michelangelo a fost considerat, în decursul secolelor care au trecut, ca un geniu dumnezeiesc. El a creat cele mai celebre lucrări de artă din toate timpurile, printre care statuia lui David si plafonul Capelei Sixtine. Dar mai e un Michelangelo, mai putin cunoscut.

Expozitia prezentată la Ago din Toronto , cu 30 de desene rare, invită la o călătorie în lumea intimă a artistului, în adâncile nise ale imaginatiei sale. Ceea ce se află acolo e surprinzător. Aceste desene contrazic, într-un fel, mitul că geniile produc opere de artă fără efort sau fără deceptii. Desenele lui trădează luptă, reveniri si respingeri, dar si dorinta de a crea si triumful final. De-a lungul carierei lui ca pictor, arhitect si sculptor, care a durat 77 de ani, Michelangelo a desenat zilnic. Acesta era felul în care el gândea. A lucrat neobosit pe hârtie pentru a-si perfectiona abilitǎtile, dând curs liber ideilor si emotiilor.

Conacul lui Michelangelo din Florenta, cunoscut sub numele "Casa Buonarroti", a fost transformat de nepotul lui în muzeu. El adăposteste cea mai mare colectie din lume a desenelor lui Michelangelo. Cum picturile si sculpturile marelui artist nu pot călători, această expozitie oferă o ocazie unică de a cunoaste geniul lui Mchelangelo în desenele lui originale.

Michelangelo a fost unul din cei mai mari artisti din toate timpurile. Creatiile lui în pictură, sculptură si arhitectură - dintre care acoperisul Capelei Sixtine, statuia în marmoră a regelui David si domul bazilicii Sf. Petru din Roma - sunt unele din cele mai originale si celebre lucrări de artă din toate timpurile. Impactul lui asupra artistilor si iubitorilor de artă, de-alungul secolelor, a fost urias.

Michelangelo a fost un "child prodigy". Talentele lui au înflorit sub ochii atenti ai familiei Medici. În cariera lui de aproape opt decenii, el a îmbogătit patrimoniul orasului natal Florenta, dar si al Romei, lucrând pentru sapte papi. El a inventat o foarte puternică formă a expresiei, bazată în principal pe reprezentarea de nuduri de bărbati.

Ambitios si competitiv, Michelangelo a fost un "workaholic". El a perseverat, în ciuda conflictelor politice, rivalitătilor artistice si a permanentei frustrări provocate de proiecte care au fost fie reduse ca dimensiune, fie pur si simplu anulate. În timpul vietii era numit “Îl Divino” (“cel divin”) datorită talentelor lui de exceptie. Lucru curios: a trăit ca un om simpu, în ciuda stării materiale foarte bune.

Expozitia este deschisa si in Ianuarie a.c.

Vera Lerner    1/7/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian