Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


După 52 de ani !

Cândva, în adolescentă, citeam captivantul roman - După 20 de ani, scris în anul 1845 de celebrul romancier Alexandre Dumas, tatăl. Autorul prezenta emotionanta reîntâlnire a muschetarilor, după o perioadă de două decenii, în care, desi drumurile lor se despărtiseră, prietenia lor rămăsese neschimbată.

Recent, cu ocazia sărbătoririi Zilei Nationale a României, în Holul de Onoare al Universitătii din Montreal a avut loc reîntâlnirea a doi fosti colegi si prieteni, după o perioadă de 52 de ani si sase luni.
Este vorba de autorul acestor rânduri si inginerul Alexandru Popistas, cunoscutul inventator al unor noi si eficiente sisteme de frânare, în circulatia feroviară canadiană si nu numai.
Emotiile au fost mari. Am depănat frumoase amintiri si am căutat să-i recunoastem pe fostii colegi, care ne înconjurau în diferite fotografii, făcute în anul 1962, la absolvirea Liceului Nicolae Bălcescu din Craiova. Eram tineri si romantici. Credeam că vom cuceri planeta. Speram că vom îndrepta o lume strâmbă. Visam că suntem esenta lucrurilor, solutia de viitor.
Fără voia noastră am apartinut unei generatii de sacrificiu, situată într-o multitudine de valuri succesive si posesive. Ani grei, ce făceau parte dintr-o altă tranzitie, prelungită, obsesivă si scelerată.

Asa cum spuneam cu alt prilej, tăvălugul anilor a trecut peste noi, încet, dar sigur. Privind înapoi cu mâna streasină la ochi nu ne vine să dăm crezare tâmplelor. Ciclul vietii este plin de necunoscute, ascunse într-o ecuatie imprevizibilă.
Acum, încep să apară alte satisfactii. Am devenit septuagenari. Meseria de bunic are o conotatie imensă, asa cum rezultă din distihul: Dacă n-ai ajuns bunic,/ Încă n-ai ajuns nimic! (Nic. Petrescu).

Cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă, îi doresc prietenului meu, Alexandru Popistas si tuturor cititorilor, La Multi Ani si să se bucure de cei apropiati.


Ion Anton Datcu    12/2/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian