Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


A trecut Simedru...mergem la alegeri!

Amor patriae nostra lex. (Iubirea patriei este legea noastra)

Si iar e sarbatoare in Tara lui Vlad Voda. De ce a lui Vlad? Pai, asa ii numesc alegatorii pe liderii partidelor- vladuti,vladisori, vladusei, vladimirei...si cum n-ai da tot la Vladimir ajungi: Vlad Filat, Vlad Plohotniuc, Vlad (l-au botezat alegatorii) Lupu, Vlad Voronin (Vlad-Vladimir-Lenin-Kremlin-Putin). Asa,ca in Tara lui Vlad au venit iar alegerile. Iar “guleai” prin tara, intalniri cu vasalii si cu multe semne de intrebare, mai cu seama al VI, adica intrebarea a sasea, transmisa prin ireditare de catre bolsevicii comunisti. E sarbatoare, ce mai foaie verde... Se bucura toti Vladutii, ca au aceiasi bucurie, dea ajunge iar parlamentari, si canta toti pe aceleasi note, pe aceiasi melodie, numai, ca pe voci diferite, dar nu e strasnic ca tot e unul si acelasi sfarsit- acapararea puterei.
Dintre liderii partidelor, numai unul sta neclintit, pe pozitiile sale de la inceputuri si pana acum, ca un ghimp, ca un junghi in coastele celorlalti. Acesta este Mihai, nu Vlad, dar Mihai Ghimpu, care merita tot respectful societatii noastre romane. Acesta nu si-a schimbat nici numele, nici neamul. Dansul merge pe drumul batatorit al Renasterii si Unitatii noastre nationale. Bravo!!!
Ma gandesc, oare e sarbatoare si pentru noi, alegatorii? Nu stiu, zau, dar la alegeri suntem datori sa mergem. Daca participam la aceste alegeri, avem sansa sa ne bucuram, adica sa facem o mica sarbatoare din alegeri, ca sa mergem inainte pe calea europeana, calea unitatii noastre atat nationale cat si pe calea unitatii batranei noastre Europe.
Imi pare rau,ca doleantele noastre, a romanilor basarabeni din Canada n-au fost auzite de catre liderii PL si PNL de a se uni intr-un singur partid. Aceasta vorbeste despre egoismul si egocentrismul presedintilor acestor formatiuni. In cel mai rau caz, PNL trebuie sa iasa din cursa electorala in folosul PL, altfel se primeste, ca prin actiunile sale atrage electoratul in folosul dusmanilor nostril, dupa cum si celelate mici partide de centru-dreapta. Prin aceasta noi pierdem tot ce am castigat pana acum, chiar si statalitatea lui Dodon, care ne va vinde nu fratilor de sange romani, dar la acei mongoloizi...Da, fiindca astazi e mai periculos kneazul Igor Dodon, decat extarul moldovei Vlad Voronin, ca ne-am convins, ca Voronin cat este de..., dar nu e capabil de tradare de patrie, iar Dodon, daca s-a dezis de numele si identitatea pe care i-a dat-o Dumnezeu prin mama-sa ce l-a nascut, atunci...e de temut, ne vinde, se leapada si de noi...
Azi imi pun intrebarea:- Oare la aceasta am sperat noi, acei care am scandat la Mare Adunare Nationala Unire! Unire! Unire, moldoveni!? De ce s-a creat statul Republica Moldova? Cine ne-a dus in eroare cu Declaratia de Independenta, cand ea nu era necesara pentru noi? Pentru celelalte foste republici, da, era normal sa fie primita o astfel de declaratie dar pentru noi nu, fiindca pe noi ne-au rapit cu forta de la Patrie, de la fratii din dreapta Prutului si tot prin forta a fost creata RSSM in componenta URSS. Datoria noastra a fost sa ne intoarcem acasa, la frati, dar noi ce-am facut? Imbatati de succesele obtinute le-am permis fortelor coloanei a 5 sa ne abata din drum, manipuland cu noi cum au dorit, pana au luat puterea in RM neocomunistii agrarieni, comunistii lui Voronin si...chiar unele grupari ale AIE. Interesant, ca toti se numeau democrati. Asa, ca dezideratul principal- Unirea a plecat... ca limba romana de stat si imnul national "Desteapta-te, romane", chiar si acea independenta fiind de fapt o semiindependenta CSI-sta. Ne-au uns ochii in ultimul timp cu semnarea Acordului de Asociere cu UE si liberalizarea regimului de vize... Da, e bine, chiar foarte bine, dar... acestea aveau sorti de izbanda cu cati ani in urma?... Asa,ca nu ar trebui sa ne "batem cu pumnul in piept" si sa ne decoram unul pe altul cu laude mari si medalii. De aceea s-a ajuns la saracia pe care am avut-o si de care nu putem scapa nici azi, pentruca ne-a fost frica de..., ne-a fost rusine de...,ne-a fost oarecum de..., n-a sosit timpul de... si acest lucru il ducem ca un blestem de 25 de ani. De aceia, va invit, va rog să dati dovadă de maturitate și să participati activ la vot, alegând răul mai mic vom stopa accesul mai multor marionete ale Kremlinului în parlament pentru a distruge orice speranță a viitorului acestei țări.
Va rog sa ne ducem cu totii sa votam pe 30 noiembrie 2014 calea noastra europeana. Sa mergem in Europa votand PL, PNL, PLDM si PD.
Sa facem si noi o mica sarbatoare din aceste alegeri, care ne vor schimba destinul...

PS. De ce oare alegerile prezidentiale din Romania Mare nu au loc odata cu cele din RM (Romania Mica)?
Ce bine ar fi sa se repete istoria alegerii unui Al.Ioan Cuza ca Domnitor ale ambelor Romanii!?...


Toronto Noiembrie 2014
de Iacob Cazacu-Istrati     11/23/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian