Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Nevoie de un sfat competent pentru a depasi o situatie speciala : Cazul lui Alex, un copil al unei familii de romani din Toronto

A adopta un copil din orfelinat si a-l creste este un gest de inalta calitate umanitara care ar trebui facut in ziua de azi de cat mai multa lume.

Va scriu o poveste adevarata de viata cu rugamintea sa o publicati in ziarul pe care il conduceti, pentru ca fratii romani din Canada sa ajute aceasta familie .

Familia Popescu din Toronto in varsta de 45 de ani , dupa multe tratamente medicale nereusite au decis sa adopte un copil .
Au facut formele necesare si pentru ca in Romania fromalitatile de adoptie durau peste 2 ani de zile , au optat pentru Ucraina unde formalitatile de adoptie durau 1 an de zile .

Asa se face ca familia Popescu au plecat pe 7 iulie 2014 in Ucraina, unde cu forme legale puteau adopta un copil. Dupa proceduri greoaie si multe piedici in CLIMATUL de TENSIUNE creat in regiune de CONFLICTUL intre RUSIA si UCRAINA , formele legale de adoptie s-au terminat si pe 19 septembrie 2014 , copilul Alex impreuna cu noii parinti s-au intors in Canada .

Copilul Alex, a fost adoptat dela un orfelinat unde a fost parasit dela nastere si unde a trait pana la 7 ani , cand a fost adoptat de familia Popescu.
Copilul este sanatos, dar foarte marcat de viata din orfelinat, lipsita de afectiune si plina de violenta si ramas mult in urma cu educatia ....
..
Familia Popescu care au adoptat copilul , este de conditie medie de oameni corecti, seriosi si harnici care au depus mult efort. atasament , suflet, simpatie si grije fata de copilul Alex, care nu cunoaste decat numai limba ucraineana si care este foarte marcat de viata din orfelinat.

Acum la 6 saptamani dela sosire in Canada Alex a fost dat la scoala unde parintii au avut grije sa faca cunoscut profesorilor situatia copilului. Profesorii au hotarat sa-l incadreze in clasa 1 cu toate ca Alex nu are educatie si scoala.. Dar bietul copil este stresat de faptul ca nu intelege limba engleza, iar mediul din scoala este nou pentru el . In orele de clasa nu intelege inca nimic si din acest motiv ne avand rabdare sa stea in banca fara sa inteleaga ce se vorbeste, CIRCULA prin clasa deranjand orele de predare .

Credem ca acest caz , UNIC in scoala..... merita si trebuie sa i se acorde SPRIJIN PSIHOLOGIC si multa atentie. , afectiune si rabdare . Rolul unui dascal, invatator sau profesor este sa dea mai multa atentie unui copil aflat in situatia dispereata a lui Alex. in loc sa fie tratat superficial.
Parintii sunt desorientati , lipsiti de experienta dar plini de bunavointa, atasament si caldura fata de acest copil si SOLICITA in disperare de cauza , ajutorul Dumneavoastra, sa faceti publica aceasta situatie cu rugamintea sa fie ajutati cu SFATURI COMPETENTE, consultatii si meditatii de catre fratii romani cu suflet mare care stiu ce inseamna dragostea , educatia si ajutorul fata de copii neajutorati.

Poate ....un Doctor Pediatru, un PSIHOLOG pentru copii, un invatator sau profesor, precum si un preot ortodox SE OFERA SA AJUTE VOLUNTAR aceasta familie cu sfaturi competente si efective si cu consultatii date copilului ALEX , si noi toti impreuna sa fim de ajutor micului Alex pentru a putea sa ajunga la normalitate si a se putea incadra si el in colectivitatea de copii de varsta lui .

Pentru ca la necazuri , o vorba buna, un ajutor efectiv in rezolvarea situatiei copilului, sunt foarte bine venite. Ne putem uni si mobiliza sa ajutam acest caz special, sa fim uniti si noi la fel ca altii , pentru rezolvarea unui caz umanitar ???

Incurajati adoptarea si ajutorarea copiiilor orfani ca sa poate creste si ei in familii normale, inconjurati de afectiune si caldura.. ca sa poata deveni si ei bietii orfani , oameni adevarati .!!!!

Ffamilia Popescu din Toronto raspunde la adresa de email; popes29@hotmail.com

Cu multumiri pentru ca m-ati ascultat

Mona Toma    11/19/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian