Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Tablete pentru prieteni : Români canadieni sau canadieni de origina română ?

Ce suntem? Ce putem spune despre noi?
Căci in adevăr nu suntem aici decind ne-am născut.

Am venit de pe un pământ al disperării pe un pământ al făgăduintii si am redevenit oameni intregi , ne-am regăsit , ne-am "asezat" si am produs; ne-am inserat in DNA-ul social al tării alese.; am devenit astfel o "gena" apartinind genomului social canadian.

Muncim, trăim, circulăm , plătim impozite si acceptam legea canadiana; nu se poate trăi altfel intr-o tară democrată si liberă care este considerată ca fiind una din cele mai reusite din lume. !l
Legea poate apare dură dar este lege si se aplică tuturor; nimeni nu poate sta deasupra legii.; legea si ordinea garantează eficacitatea sistemului.

Devenind o "genă" in ansamblul dublu-helix-ului canadian am devenit - voit sau nevoit - canadieni caci succesul activitătii genomului social depinde de trasmiterea corecta a informatiei la nivelul genelor cromosomiale si o disfunctie genică in genom duce automat la "mutatii" nedorite care strică corecta functionare a ansamblului genetic-social.; ori aceasta e neacceptabil unei societăti moderne care functionează ca un "tot" ,ca o intreprindere girată de un management.

Prin urmare ,devenind "inserati" in ansamblul genetico-social canadian am devenit automat "canadieni" in intregime - "a part entierre" cum ar spune canadienii francezi din Quebec.
Revine fiecăruia obligatia de a se "realiza" cum doreste , conform calitătilor lui biologice si profesionale.; si multi români au realizat in 10-15 ani ce nu realizaseră in tara de origina intr-o viata intregă.

Evident că nu se poate uita că suntem "o parte-o gena- numai " a sistemului; suntem o minoritate etnică si in cadrul multiculturalismului si avem libertatea de a cultiva limba si traditiile nationale ; dar aceasta - ca si religia - devine un aspect "private" a vietii sociale in cadrul comunitatii canadiene; manifestările unui grup etnic este de presupus că trebue să nu deranjeze alte grupuri prin manifestările lui nationale si culturale; numai asa se poate asigura o armonie social !

Fără nicium dubiu deci trebue să ne considerăm canadieni in primul rind -de origina română - si nu români canadieni, denominatie care denotă lipsa de integrare in sistem, care nici măcar nu corespunde unui adevăr caci in realitate , din momentul ce am acceptat cetătenia canadiană si plătim impozite inseamnă integrare de-facto in sistem, inseamnă ca am devenit canadieni!


Toronto ON

Dr Dinu Dimitriu    11/1/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian