Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Amabasada României din Ottawa : Comunicat de presă

* Ministerul Afacerilor Externe a publicat Ghidul Alegătorului pentru alegerile prezidentiale din 2014.

Ghidul este disponibil pe site-ul M.A.E, accesând link: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/2014/alegeri_prezidentiale/2014-10-13_ghid_alegator_2014.pdf

Reamintim că alegerile pentru Presedintele României vor avea loc la 2 noiembrie 2014.
În cazul în care va fi necesar un al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc la 16 noiembrie 2014.

În Canada, se organizează sectii de vot la sediul Ambasadei României la Ottawa si la cele ale consulatelor generale de la Montreal, Toronto si Vancouver.

O hartă interactivă cu sectiile de votare din străinătate este disponibilă la http://www.mae.ro/harta-sectii-2014

Cetătenii români care în ziua alegerilor se află în Canada, vor vota în baza pasaportului românesc valabil sau a unui titlu de călătorie.
Cetătenii care au documente expirate sau lipsă sunt rugati să se adreseze din timp ambasadei sau consulatelor în vederea obtinerii de acte valabile.

Mentionăm, de asemenea, că persoanele care votează la secţiile organizate în străinătate vor trebui să completeze o declaratie pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.




* Modificari privind taxele consulare

De la 13 octombrie 2014 au intrat în vigoare modificări la normele privind serviciile consulare pentru care se percep taxe si nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale României din străinătate.

Principalele schimbări sunt eliminarea în totalitate a taxelor consulare pentru înscrierea certificatelor de nastere străine în registrele de stare civilă românesti pentru minorii până la 6 ani (dacă cererea se depune în termen de 6 luni de la data înregistrării nasterii la autoritătile străine), eliberarea titlurilor de călătorie pentru minorii în vârstă de până la 6 ani, acordarea unor gratuităti ce vizează cetătenii români din afara granitelor tării aflaţi în situaţii deosebite, precum eliberarea titlurilor de călătorie pentru cetătenii români evacuati din regiunile afectate de conflicte armate, atentate teroriste, dezastre naturale ti alte situatii de criză, pentru victimele traficului de persoane, înregistrarea decesului cetătenilor români în străinătate, eliberarea patapoartelor mortuare ti eliberarea titlurilor de călătorie necesare reîntoarcerii în tară a minorilor neînsotiti, cât si a victimelor traficului de persoane.

Scutirea de taxe se acorda si in cazul serviciilor consulare de autentificare a procurilor sau indeplinirea altor proceduri notariale pentru obtinerea pensiei, pentru inregistrarea cererilor de acordare/redobandire a cetateniei romane in baza articolelor 10 si 11 din Legea cetateniei romane nr.21/1991, pentru înregistrarea decesului cetătenilor români în străinătate, pentru inscrierea in registrele de stare civila romanetti a certificatelor de deces intocmite de catre autoritatile straine, pentru ti pentru eliberarea patapoartelor mortuare.

Revizuirea taxelor consulare vine în sprijinul cetătenilor români aflati în străinătate, fiind o măsură care are ca scop simplificarea ti eficientizarea acordării de asistentă consulară, atât în circumstanţe uzuale, cât si în contextul unor situatii deosebite.

Lista completă a modificărilor poate fi consultată în textul Ordonantei de Urgentă nr.64/2014, publicata la 13 octombrie 2014 în Monitorul Oficial nr.742.




* Vizita unei delegaţii de parlamentari si oameni de afaceri canadieni la Bucuresti


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlătean, a primit la 13 octombrie 2014 o delegaţie parlamentară canadiană, condusă de Dean Allison, presedintele Comisiei pentru afaceri externe si dezvoltare internatională din Camera Comunelor a Parlamentului canadian.
Din delegatie au mai făcut parte Harold Albrecht, presedintele Comisiei pentru mediu si dezvoltare sustenabilă din Camera Comunelor, precum si membri din conducerea ONG-ului canadian Christian Embassy, cu rol în promovarea dialogului între liderii politici, inclusiv la nivel international, comunitatea diplomatică si membri ai mediului de afaceri.
Cu această ocazie, seful diplomatiei române a evocat buna cooperare româno-canadiană, cu accent asupra calitătii celor doua state de Aliati NATO, precum si de participanţi în cadrul OSCE si membri ai Organizaţiei Internationale a Francofoniei. A transmis aprecierea autoritătilor române pentru contributia importantă a Canadei în sprijinul măsurilor de reasigurare pentru aliatii de pe flancul estic, în contextul situaţiei de securitate complexe din regiunea Mării Negre. Totodată, ministrul Titus Corlătean a evocat rolul comunitătii românetti din Canada în consolidarea legăturilor dintre cele două state.
A evidentiat sprijinul României pentru întărirea ti diversificarea parteneriatului dintre Uniunea Europeană si Canada si interesul autoritătilor române, în perspectiva noului cadru juridic UE-Canada (SPA si CETA), pentru stimularea relatiilor bilaterale ti pe dimensiunea economică, inclusiv în domeniul energetic. În acest context, a subliniat impactul pozitiv pe care îl va avea asupra dinamizării relatiilor economice ti schimburilor inter-umane româno-canadiene o viitoare decizie a autoritătilor de la Ottawa de a asigura un regim de călătorie fără vize pentru cetătenii români.
Delegatia parlamentară canadiană, aflată la prima vizită în România, a exprimat disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea relatiilor bilaterale în plan politic ti economic, evocând, totodată, rolul pozitiv al comunitătii românetti din Canada, bine integrată şi extrem de apreciată în contextul contributiilor valoroase pe care le are la dezvoltarea societătii canadiene.
La Bucuresti, delegatia canadiană s-a mai întâlnit cu conducerea Camerei Deputatilor si Senatului, cu presedintii Comisiilor de politică externă ale celor două Camere ale Parlamentului si cu membri ai Grupului parlamentar de prietenie România-Canada, cu oficialităti din cadrul Ministerului Sănătătii si Ministerului Economiei.
De la Bucuresti, delegatia parlamentară canadiană s-a deplasat la Chisinău, pentru întâlniri cu autorităti ale Republicii Moldova.



ambasadaromaniei.ottawa www.ottawa.mae.ro






Silvana Bolocan    10/20/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian