Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Andrei Vieru , recital extraordinar de pian si lansare de carte la Ateneul Român

Luni, 20 octombrie 2014, Filarmonica “George Enescu” si Curtea Veche Publishing vă invită la o întâlnire specială cu pianistul și scriitorul Andrei Vieru. Astfel, începând cu ora 18.30, puteti participa, în Sala mare a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3, Bucuresti), la un recital extraordinar de pian ce va include celebre partituri din Bach si Beethoven si va fi urmat de lansarea volumului “Ecleziastul vesel” (Curtea Veche Publishing).
Evenimentul este realizat cu sprijinul Unirea Shopping Center si recomandat de Institutul Francez Bucuresti, Radio France Internationale si Radio România Cultural.
Andrei Vieru va interpreta:
• J.S. Bach - Vater unser im Himmelreich BWV 683,
• Bach-Mozart - Preludiu si Fugă,
• Beethoven - 6 bagatele op. 126,
• Beethoven - Sonata op. 31 n°2,
• Scriabin - Sonata n°9.
Concertul va fi urmat de prezentarea colectiei de eseuri „Ecleziastul vesel. O privire asupra artei” de Andrei Vieru (Curtea Veche Publishing) si de o sesiune de autografe. Alături de autor, vor lua cuvântul Andrei Dimitriu (director al Filarmonicii "George Enescu"), Grigore Arsene (editor), Dumitru Avakian (critic muzical), Sever Voinescu (publicist).
Biletele se găsesc la casa Ateneului (tel. 021.315.68.75) de marti până vineri între orele 12.00-19.00 si luni între orele 16.00-19.00. Pretul unui bilet este 30 lei (categoria II) si 35 lei (categoria I).
„Ecleziastul vesel. O privire asupra artei” este o colecție de eseuri strălucite, îndrăznețe, nonconformiste, în care finețea observațiilor intră în competiție cu profunzimea lor. Sunt meditații libere asupra artei și a artiștilor, de la compozitori și interpreți până la mari scriitori, la care se adaugă analize politico-istorice (vizând dramele din Estul Europei) și o analiză în perspectivă matematică a muzicii.
Născut în București într-o familie bilingvă, părintii săi fiind compozitorul Anatol Vieru si muzicologul de origine rusă Nina Vieru, Andrei Vieru a absolvit Conservatorul National din Bucuresti avându-l ca profesor pe Dan Grigore, printre altii.
S-a exilat în Franta în 1988. Debutul său acolo a fost remarcat de critica muzicală la Grand Auditorium de Radio France. A cântat de nenumărate ori în Franta si a sustinut concerte în Germania, Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania, Republica Cehă, Portugalia, Finlanda, România. Discografia sa cuprinde Arta fugii, Variațiunile Goldberg, Clavecinul bine temperat de J.S. Bach, Tablouri dintr-o expoziție de Musorgski, Sonata în si minor de Liszt, Variațiunile Diabelli de Beethoven etc. Andrei Vieru a debutat în plan literar în limba franceză în revista NRF, la care a colaborat timp de câțiva ani. Prima colecție de eseuri reunite în volumul Le gai Ecclésiaste a apărut la editura Seuil în 2007. Unul din criticii francezi îl compară pe Vieru cu Cioran, întrebându-se dacă românii nu sunt cumva „ultimii noștri mari prozatori“.
În 2013 îi apare la Grasset al doilea volum, Éloge de la vanité, primit cu entuziasm de critica franceză si distins cu premiul Casanova acordat de Fundatia Pierre Cardin scriitorilor europeni de limba franceză. Comparându-l cu Chamfort, Le Figaro îl înscrie printre românii din Paris „de la care francezii au avut ce să învețe“.





Sabin Popescu    10/17/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian