Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dileme : Să ne ferim de esecuri

Sigur că este usor de zis si, la urma urmei, este cineva care ar dori să aibă un esec? Toată lumea ar vrea să evite un esec, acest deznodământ pe care nu l-ai dori niciodata. Din primii pasi, de la începutul vietii, ne zbatem pentru succes si ne pregătim pentru, uneori inevitabil, esec. Dar un bun îndrumător ne învată că « Failure to prepare, is a preparation for failure ».

Găsesc că aceste câteva cuvinte adăpostesc un întelept îndemn si doar un ageamiu va ignora mesajul. Nimeni nu planifică un esec, dar uneori cazi în cursă fără să te gândesti că te vei găsi acolo. Concluzia? Doar în preparatia de a evita esecul putem găsi antidotul unei dezamăgiri.
Să luam câteva exemple. Prezintă-te la un examen de scoală, nepregătit. « Ti-ai făcut temele?” Profesul Butnaru ne întâmpina la usă. Te uiti la el ca pisica în calendar, nu stii nimic din ceea ce vrea el să audă si cazi, bibicule. Ti-ai pregătit esecul. Vrei să te alături armatei mereu crescânde a soferilor? Fără o pregătire temeinică, exercitii, si-ai pregătit esecul.

Pe de altă parte, am auzit povestea unui cetătean care a vrut cu orice pret să devină pilot. La un moment dat, a aflat ca unul dintre avioane a fost pus la vânzare pe actiuni si, imediat, omul a investit o bună sumă ca fiind parte-proprietar. Ei bine, asta i-a dat un imbold urias, a luat lectii, a zburat pe trasee scurte, apoi mai lungi, a transpirat destul, a fost admonestat si dojenit, dar asta l-a ajutat ca azi să detină carnetul de aviator comercial pe curse lungi. Esuarea nu mai era în programul lui, mai mult decât atât, a mai cumpărat actiuni si speră ca în curând să devină proprietarul aeroplanului.

Sportivii transpiră în antrenamente, actorii îsi dresează vocile si miscările în exercitii, militarii se pregătesc în instructii, toată lumea are în minte că reusita stă în pregătire si doar atunci ei pot culege fructul victoriilor. Pentru că este stiut, fiecare lucru care se petrece în viata noastră este, în fond, o preparatie pentru ce va să vină. Mergem mai sus.

Vine vremea preparatiilor pentru căsătorie. Este totul pus la punct? Nu ai neglijat chiar nimic? Este, la urma urmei un eveniment care trebuie să rămână în memorie pentru o viată. Am auzit că o asemenea sărbătoare s-a sfârsit cu mireasa plecând acasa cu omul desemnat ca « best man ». Si vine iarna. Dacă nu te prepari cu cauciucuri de iarnă, ai o problemă, sau mai multe.

Ni se mai spune ceva. Te-ai mutat într-o locuintă nouă si într-un cartier nou. Cel mai recomandat este să cercetezi casa de jur împrejur, care este cel mai apropiat drum de fugă, cât este locuinta de păzită într-un eventual pericol si care va fi descrierea ce o vei avea de făcut la telefon în caz de nevoie. Altfel, te vei gasi într-o imposibilitate de a evita esecul.

Si mai este ceva. Se vorbeste în mod perseverent si convingător despre pregătirea unui “desemnat sofer”. Vrei să ai “good time”, paharul e mereu plin jki, în vâltoarea petrecerii, uiti că vei fi nevoit să sofezi spre casă. Dar esti în stare? Nu ti-e frică de consecinte, de amenda politistului care este mai putin importantă decât viata ta si a altora într-un eventual accident? Neglijenta de a-ti prepara pe cineva care să te ducă acasă poate fi costisitoare si cu victime. Dacă ai grijă si te pregătesti, înseamnă că te prepari să eviti esecul. Gândul trebuie să fie la consecinte.

Si parcă soarta mi-a pregătit un sfârsit al acestui material, citesc că pregătirile sunt în toi pentru ceea ce am crezut că “Global warming” este doar o poveste pentru naivi. Casa Albă a anuntat mai deunăzi că se fac eforturi uriase în vederea usurării efectelor acestui schimb de climat. Vor fi inundatti, focuri, dislocări de populatii ji oamenii de stiintă de pretutindeni întăresc si ei cu cercetările lor seriozitatea acestor calamităti naturale.
Înteleg că opiniile în legătură cu această problemă sunt împărtite. Dar am avut senzatia că discutiile în legătură cu încălzirea globului au mai curând un mesaj cetătenesc si nu unul politic. Se fac si se vor mai face desigur apeluri la pregătirea noastră în vederea unor schimbări drastice de temperatură.
Nici nu e vorba să ne trezim că am facilitat un esec.

Toronto ON





Harry Beer    8/28/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian