Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


« Globe and Mail » unul din cele mai mari ziare cotidiene din Canada despre Romania

Romania este cunoscuta in lume si pentru exceptionalul sau potential turistic avand un un relief variat, delta Dunarii, litoral la Marea Neagra…

Despre aceasta bogatie naturala a tarii noastre cotidianul « Globe and Mail » , cel mai mare ziar canadian, a prezentat pe doua pagini insotite de fotografii, un exceptional reportaj rar intanlit in presa occidentala.

Autorul reportajului, Alexander Besant, afirma de la inceput ca a ramas pur si simplu fascinat de ceea ce a descoperit in aceasta tara est-europeana.
El subliniaza ca in tara lui Dracula a putut sa admire nu numai incantatorii munti Carpati, dealuri, vai si campii, ci si un extraordinar tezaur cultural, de nivel mondial, despre care ar trebui sa se scrie mai mult. La nivel de varf sunt considerate renumitele manastiri din nordul Moldovei din perioada voievodului Stefan cel Mare, adevarate bijuterii, cu o vechime de peste cinci secole, declarate patrimoniu universal UNESCO.
Itinerarul gazetarului a cuprins capitala tarii, Valea Prahovei cu Sinaia, perla Carpatilor, Brasov, Castelul Bran si zona Rasnov, Sibiu, Suceava, Iasi.

Autorul afirma ca in « micul Paris » Bucuresti a descoperit un oras fascinant, care l-a impresionat enorm, fiind o combinatie intre stilul Balcanic, Orientul Mijlociu si Europa.
Popasul facut in zona veche centrala - Lipscani - a fost o mare si placuta surpriza.
Multumita gospodarilor orasului, inginerilor si arhitectilor romani,intreaga zona a fost reconstruita si renovata, devenind un mare punct de atractie pentru turistii straini. Aici exista o sumedenie de « boutiquri »,cafenele, baruri de zi si de noapte, restaurante cu bucatarie internationala (mexicana, franceza, italiana…). Cel mai cautat si apreciat restaurant ramane « Caru cu bere », un loc magnific, irezistibil…

Bucurestiul este captivant si pentru monumentele sale, cladirile vechi cu arhitectura vremii, strazile si bulevardele largi precum in marile orase ale lumii.
Aici in capitala Romaniei -continua autorul- am descoperit « PalatulParlamentului » cladire impozanta, grandioasa cu cei 350.000metri patrati, a doua din lume ca marime dupa Pentagon, precum si « Muzeul Satului » al doilea din Europa dupa cel din Stockholm.

Drumul parcurs pe Valea Prahovei a fost incantator admirand frumusetea muntilor Bucegi, orasul Sinaia, vestitul Palat Peles. Brasovul este apreciat ca fiind unul din cele mai pitoresti orase ale Europei. Aici i-a fost rezervata o surpriza placuta de catre directorul hotelului « Bella Musica »; acesta i-a oferit un dineu in crama hotelului.
Meniul foarte bogat a fost o combinatie de bucatarie romaneasca, ungureasca, mexicana, jamaicana; totul a fost acompaniat de muzica traditionala…Aprecieri elogioase si despre Sibiu- declarat cu cativa ani in urma « orasul cultural al Europei » care este o versiune majestica a Brasovului.

Cea mai mare surpriza a fost cetatea Sucevei si intreaga zona a Bucovinei apreciate ca unice si majestoase, princ cele sase manastiri construite in secolul al XV lea (azi monumente istorice- patrimoniu universal UNESCO).

Autorul isi incheie reportajul cu Iasul, un oras cu un bogat trecut istoric, linistit si atractiv, cunoscut centru cultural al tarii, indemnand cititorii articolului sa mearga si sa viziteze Romania care ofera vizitatorilor tot ceea ce isi doresc in petrecerea unei vacante placute.
Sa ne mandrim cu Romania pitoreasca si sa aducem multumiri gazetarului si conducerii ziarului « Globe and Mail » pentru elogiosul reportaj dedicat tarii noastre.

Toronto, Iunie 2014

Th. Flamanzeanu    6/1/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian