Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


“Festivalul Operamania” la UNMB

Cursurile Universitătii Nationale de Muzică din Bucuresti s-au încheiat în ultima zi a lunii mai. Nu înseamnă însă că linistea se asterne pe culoarele Institutului. Dimpotrivă, începe sesiunea de examene, pentru toate specialitătile. Astfel, publicul amator de spectacole lirice este invitat la Studioul de Operă si Multimedia unde s-a pregătit o microstagiune, sugestiv intitulată “Festivalul Operamania”.

Care este programul acestui neobisnuit ciclu de manifestări ? Aparent el uneste existenta spectacolelor de operă prezentate de-a lungul anului universitar cu reluarea lor în fata comisiilor de examen. Se prezintă astfel, la fiecare ridicare de cortină, productia Claselor de operă si cea a realizărilor din ciclul superior de studii ale Masteratului. O formă nouă de “recapitulare artistică”, atrăgătoare pentru spectator si pretentioasă pentru interpreti. Iată deci ce vom vedea pe scena lirică a UNMB , într-o veritabilă avanpremieră a viitoarei istorii a ce ar putea deveni “Opera de tineret” a Capitalei.

Parada “Operamaniei” începe cu amuzanta operetă în două acte, Orfeu în infern de compozitorul romantic francez Jacques Offenbach, joi 5 iunie, ora 18,30 (pregătirea muzicală Cezara Petrescu, coregrafia Monica Mihăescu, dirijor Stefan Iliescu, regia Stefan Neagrău). Urmează opereta în trei acte Liliacul, de Johann Straus fiul (pregătirea muzicală Cezara Petrescu, dirijor Stefan Iliescu, regia Stefan Neagrău) vineri 6 iunie. Repertoriul de operă oferă publicului spetacolul verist Gianni Schichi de Giacomo Puccini, sâmbătă 7 iunie, în versiunea regizoarei Anda Tăbăcaru Hogea (scenografia Francesca Cioncă si pregătirea dirijorală Alexandru Petrovici). Duminică 8 iunie, putem vedea un spectacol de miscare scenică si arta actorului coordonat de Filip Ristovschi, coregrafia Mălina Andrei.

Ultimul titlu cuprins în “Festivalul Operamania” trece pragul săptămânii viitoare, miercuri 11 iunie, cu opera Madama Butterfly de Giacomo Puccini (actele I si II, regia Anda Tăbăcaru Hogea, pregătirea si conducerea muzicală Alexandru Petrovici). Dacă este în continuare valabilă zicala “viitorul sună bine”, iată că această originală microstagiune reprezintă, suntem siguri, o fericită întâmplare studentească la final de an universitar.


Grigore Constantinescu    6/1/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian