Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Father' s day si reflectii asupra vietii de familie

La 20 Iunie în acest an, sarbatorim Father's Day - Ziua Tatalui, dupa ce, în luna trecuta, la 9 Mai, s-a sarbatorit Mother's Day - Ziua Mamei.
Se pare ca aceste sarbatori s-au instituit si au capatat traditie numai în Nord-America - în Statele Unite si în Canada.
Oricum, ele îsi au rostul lor, oamenii fiind îndemnati sa-si îndrepte gandurile catre parintii proprii, dar si catre mame, respectiv catre tati, în general, parintii meritand pretuire, respect, venerare pentru ca au întemeiat familii, au contribuit la asigurarea continuitatii vietii pe pamant, îngrijindu-se apoi de cresterea si educarea copiilor, de apararea lor de rele, de învatatura si îndrumarea lor în ale vietii pana ce tinerii si-au lasat sau îsi pot lasa "corabiile proprii sa navigheze".
Copiii care-si cinstesc parintii se vor bucura de harurile divine, asa cum se spune în porunca a patra din cele zece porunci biblice: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie tine bine si sa traiesti ani multi pe pamant". Zilele respective sunt, totodata, un prilej pentru a cinsti memoria parintilor trecuti la cele vesnice, un prilej de a ne ruga pentru odihna, cu cei drepti, a sufletelor lor.

Cele doua sarbatori, acum Ziua Tatalui, prilejuiesc si reflectii asupra familiei - pe care o vedem ca pe o unire responsabila si durabila a barbatului cu femeia în fata lui Dumnezeu si a oamenilor, o unire realizata în baza unor norme morale sanatoase, un fundament al societatii. În zilele noastre, familia este destabilizata, aflata într-un echilibru precar, expusa la tot felul de "înnoiri" si provocari care o îndeparteaza de menirea ei traditionala: transmiterea vietii, scoala în care se învata limba, credinta, valorile umane, deschiderea fata de semeni, iubirea ca vocatie fundamentala a omului.
Oamenii de bine nu pot fi de acord cu tendintele actuale ale societatii de a renunta la casatorie, la fami-lia traditionala si la valorile ei, deci la valori spirituale, chezasuite de taina cununiei - si de a le înlocui prin relatii întamplatoare, uneori mercantile sau împotriva firii.
Avem, asadar, datoria de a milita pentru apararea si respectarea familiei, pentru pastrarea nealterata a functiilor ei: perpetuarea fiintiei umane (functia biologica), buna gospodarire (functia economica avand ca tel asigurarea unei vieti prospere - prin harnicie, onestitate si întelepciune), precum si asigurarea unui climat afectiv sanatos, propice cresterii si îndrumarii atente a copiilor (functia educativa).
Numai o asemenea familie este compatibila cu ade-varata fericire. "Împarat sau om de rand, spunea J.W.von Goethe, cel mai fericit este cel ce-si gaseste fericirea acasa".Observator     6/14/2004


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian