Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


La multi ani Dragos Popa !

Interpret de muzica usoara si clasica, Presedinte de onoare al federatiei de muzica, Fondator pentru diferite proiecte culturale, Presedinte festivaluri, Director artistic, Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Manager.

Dincolo de aceste repere, Dragos Popa ramane persoana care iubeste fiecare fiinta cu care intra in contact si este dispus sa intinda o mana de ajutor oricui, in orice moment din dorinta sa de a-si vedea aproapele cu sufletul zambitor.


Dragos Popa s-a nascut pe data de 22 mai 1994 in Zarnesti din judetul Brasov, situat chiar la poalele muntelui Piatra Craiului.

O mare parte din copilaria sa a petrecut-o la bunici, care locuiau intr-un sat langa oras. Adorand din dragoste fata de animale sa se joace cu acestea acordandu-le zi de zi o parte din copilaria lui. Scoala generala a facut-o in orasul natal Zarnesti, mai tarziu fiind admis la Colegiul National Economic “Andrei Barseanu” din Brasov, urmand profilul de Arta Culinara si totodata unul dintre visurile sale din copilărie de a fi la un liceu unde sa poata studia arta gastronomiei.

Un moment important din viata lui Dragos, au fost aproximativ alti 3 ani in care acesta a descoperit o compania din Silicon Valley, California, numita Makena Technologies, fondata in primavara anului 1998 de catre Will Harvey, Jeffrey Ventrella si Michael Wilson - CEO. Aceasta Companie a dezvoltat o lume virtuala, destinata tuturor celor care doreau sa socilizeze cu persoane din intreaga lume, dar mai ales, aceasta a fost destinata persoanelor imobilizate in casa din diferite motive de sanatate si care doreau sa isi creeze un anumit cerc virtual de prieteni. Dragos a devenit membru al acestei comunitati la inceputul anului 2008, dupa care a inceput sa faca o pasiune si in timp a reusit sa ajute la dezvoltarea companiei si a comunitatii virtuale, nefiind angajat din cauza varstei sale. In toti acesti 3 ani, Dragos si-a creat legaturi si prietenii in toata lumea, mai exact in tari precum America, Franta, Germania, China, Spania, Filipine, Suedia, Mexic, India, Algeria, Egipt, Italia si multe alte tari. Totul s-a terminat pe data de 9 Martie 2010, cand din lipse de fonduri, Makena Technologies si-a inchis portile pentru public. Atunci, Dragos a trimis un mesaj video catre fondatorii companiei, acesta reusind sa ajunga pana in adancul inimii firmei si sa ii impresioneze pe acestia, care au realizat cat de mult a contat Makena, respectiv There World pentru intreaga comunitate. Makena Technologies si-a redeschis portile pe data de 2 Mai 2012, insa Dragos a ramas doar in istorie pentru aceasta companie.

Pentru Dragos Popa, portile muzicii s-au deschis la jumatatea anului 2010, cand din dragoste si curiozitate pentru muzica, a decis sa studieze muzica usoara prin intermediul lectilor de canto si de maestrie vocala, in particular cu Bianca Brasoveanu, o tanara soprana a Operei din Brasov.

In anul 2011, Dragos a fost admis la Scoala Populara de Arte si Meserii “Tiberiu Brediceanu” la sectia de canto muzica usoara. In acelasi an a fost pentru o scurta perioada de timp, elev al Liceului de Muzica ”Tudor Ciortea” la sectia de muzica clasica vocala si pian(secundar).

La varsta de numai 16 ani, Dragos a pus bazele unui Festival National de Muzica, care s-a dovedit a fi un mare succes. Dupa realizarea acestui festival au urmat o alta serie de proiecte in care s-a implicat cu multa pasiune. In urma evenimentelor organizate a fost rasplatit cu diferite premii si distinctii, insa cel mai de pret premiu pentru el a fost impacarea, bucuria si satisfactia sufleteasca de care a avut parte.

In anul 2012 i s-a acordat titlul de Presedinte de Onoare al Federatiei de Muzica, iar mai apoi i s-a propus sa devina Presedinte Executiv al Federatiei de Muzica “Star Music” Romania, acceptand cu multa bucurie. Alaturi de federatie a fost implicat in alte proiecte culturale pe plan national si international.

La inceputul lunii ianuarie 2013, a inceput din nou sa studieze muzica clasica vocala, la Opera din Brasov, indrumatoarea sa fiind una dintre prim solistele operei, soprana Valentina Margaras.

Alt pas important pentru Dragos, a fost acela cand a primit aprobarea de a face parte din Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, realizand in scop caritabil prima sa creatie muzicala pentru o tanara artista.

In luna mai 2013, Dragos a absolvit Colegiul National Economic - specializarea Tehnician in Arta Culinara si s-a inscris ca student la Scoala de Televiziune "Tudor Vornicu" din Bucuresti la sectiunea de Editorial-Artistic.

Decembrie 2013 a fost o luna foarte importanta pentru Dragos, deoarece a fost invitat de catre cantaretul Mihai Traistariu sa faca parte din cel mai mare turneu al artistului, Turneul "Vocilor de Nea".


Cariera artistica

Incepand din primul an de studiu (anul 2010), desi nu era pregatit suficient si constient totodata de competitia ce se afla in spatele oricarui astfel de concurs, Dragos a avut ambitia de a participa la diferite Concursuri si Festivaluri nationale si internationale de muzica pentru tineri.

Debutul sau a fost pe scena Casei de Cultura a orasului Rasnov, in cadrul Festivalului International "Steaua Carpatilor" unde a interpretat cunoscutul slagar ”Dacă pleci” din repertoriul solistului roman, Catalin Crisan.

In timp a reusit sa obtina diferite premii si distinctii, mereu abordand piese foarte dificil de interpretat. A fost criticat pentru felul si tehnica sa de a le canta, dar si apreciat atat de public cat si de unii oameni de specialitate ai industriei muzicale.

Implinind varsta de 18 ani, Dragos nu a mai avut dreptul de a participa la festivalurile pentru copii si tineret.Activitatea sa artistica a continuat, fiind invitat sa ia parte la diferite emisiuni TV, spectacole si alte evenimente, unde mereu a cantat cu multa dragoste si bucurie, reusind sa redea cate putin din dulcele muzical, publicului auditoriu.

Pe 16 decembrie 2011, Dragos Popa a fost invitat la Palatul Parlamentului, unde a sustinut un recital cu ocazia sarbatorilor de iarna. Evenimentul a fost unul foarte complex la care au participat reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, precum si Asociatia Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania. Acesta a reprezentat unul dintre cele mai importante evenimente la care a participat.

La sfarsitul anului 2012, Dragos a participat la un festival de creatie, interpretand prima sa melodie, iar in luna ianuarie 2013 acesta a lansat-o in mod oficial. "O clipa" a fost compusa de compozitoarea Alina Augusta. Melodia prezinta amintirea unei povesti de dragoste privita din perspectiva unei iubiri neamplinite dar totodata existente.

In prezent Dragos isi continua drumul in lumea cultural - artistica.
Distinctii si Premii


•Fondator al Festivalului "Ecoul Pietrei Craiului"
•Fondator al Centrului Cultural Virtual "Artist pentru Arta"
•Fondator al Galei Institutiilor de Arte
•Premiul de Excelenta - Presedinte Festival -
•Cristalul de Onoare pentru cel mai tanar presedinte de festival
•Premii de Excelenta pentru organizarea diferitor evenimente culturale
•Premii de Excelenta – Presedinte Juriu – div. fest.
•Titlu Onorific – Presedinte de Onoare al Asociatiei Culturale Toma Popescu
•Titlu Onorific – Presedinte de Onoare al Federatiei Star Music – Romania
•Titlu Onorific - Membru de Onoare al Asociatiei Meridiane Socio-Culturale
•Titlu Onorific – Membru de Onoare al Fundatiei Orfanii
•Titlu Onorific – Membru de Onoare al Asociatiei Ok-Club
•Artist of the Week - The "I LIKE IT" Trophy
•Premiul de Excelenta "CLASSUS" (in domeniul artelor)
•Thumdar Member Showcase - Mai 2009
•Island Guide of Makena Tochnologies 2009

Festivaluri si Concursuri


•Festivalul International de Muzica Steaua Carpatilor, Brasov 2010
•Festivalul National de Muzica Olimpiada de Iarna, Brasov 2010
•Festivalul National de Muzica Batca, Dragasani 2011
•Festivalul National de Muzica Zambet de Copil, Dr.Tr.Severin 2011 – Premiul Special
•Festivalul National de Muzica Marul Dulce, Brasov 2011
•Festivalul Național al Slagarelor, Mamaia 2011
•Festivalul National de Muzica si Dans Stelute Sibiene, Sibiu 2011 – Mentiune
•Festivalul National de Muzica Olimpiada Copiilor, Bacau 2011 – Locul III
•Festivalul National de Muzica Cuzanca, Galati 2011 – Locul II
•Entertainment – Masterclass, Brasov 2011 – Absolvent
•Festivalul International Steaua Carpatilor, Zarnesti 2011 – Locul III
•Festivalul de arta traditionala si moderna Poarta Branului, Bran 2011 – Invitat Special
•Festivalul National “Music & Dance”, Piatra Neamt 2012 – Locul II
•Festivalul National de Muzica Star Music Champions, Bacau 2012 – Locul I
•Festivalul National Artistic Staruri Ardelene, Brasov 2012 – Locul I
•Festivalul International Dei Giovani, Piacenza- Italia 2012 – Locul I
•Festivalul National Artistic Stelute Sibiene, Sibiu 2012 – regie
•Festivalul National Staruri Ardelene – Brasov 2012 – Locul I
•Festivalul International al Muzicii Mecanice – Iasi 2012 – Participare de Excelenta
•Festivalul National Fulg de Nea – Sectiunea Creatie – Brasov 2012
•Festivalul National Vlahia - Bran 2013 - Locul II
•Festivalul de Colinde si Obiceiuri de Iarna “Craciunul la Romani” – Editia a XXII-a 2013, Covasna – Premiul de Excelenta pentru calitatea prestatiei artistice.

•Festivalul National Ingenious Art, Bucuresti 2012 – Presedinte Juriu
•Festivalul National Inima Sarii, Tirgu Ocna 2012 – Presedinte Juriu
•Festivalul Art My Life, Tasca, Neamt 2013 - Jurat
•Festivalul International Hermannstadtfest, Sibiu 2013 - Jurat, Director Artistic
•Festivalul National -Zambet de Copil- Baile Herculane 2013 - Jurat
•Festivalul National Artistic -Neghinita- Bacau 2013 - Jurat
•Festivalul Muzical Lira, Maramures 2013 - Presedinte Juriu, Director Artistic

Alte participari


•Cenaclul Literar “Deschideri”, Brasov 2007
•AIESEC – Team Spirit, Self Branding, Building Strategies, Cultural Barriers, World Tour, 2010
•“Spiritualitate si Inspiratie Creativa” – Parlamentul Romaniei, Bucuresti 2011
•Competitia Business Plan, Brasov 2012
•Meeting of the European Pupils Magazine – History of Science and Technology, Fagaras 2012
•AFASTUD – Students’ International Conference, Brasov 2012
•Junior Achievement Young Enterprise, Brasov 2012
•“175 de ani de invatamant economic romanesc la Brasov”
•Gala pentru Super Voluntari, Brasov 2012 – Nominalizat pentru titlul Voluntarul Anului
•Gala pentru Super Voluntari, Brasov 2013 - Nominalizat pentru titlul Manager de Voluntari
•Entertainment – Masterclass, Brasov 2013 – Invitat
•Festivalul International al Comunitatilor Autosustenabile, Brasov - recital, 2013
•Turneul Vocilor de Nea, decembrie 2013
•Alte evenimente


Observator    5/22/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian