Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


„În slujba artei. Interviuri cu actori, regizori si artisti plastici“ o carte de Ion Jianu

Sub titlul „În slujba artei. Interviuri cu actori, regizori si artisti plastici“ a apărut zilele acestea o nouă carte a colegului nostru, jurnalistul Ion Jianu, la Editura Ramuri si tipărită în conditii grafice deosebite la Tipografia de Sud.

Interviurile acordate lui Ion Jianu, în perioada ultimilor ani (2012 - martie 2014), de mai multi reprezentanti ai creatiei culturale locale (si nu numai), reunite în volumul amintit, sunt excelent prefatate de maestrul Tudor Gheorghe: „Dialogurile cu oamenii dăruiti de Domnu’ cu har, fie actori, fie regizori, fie artisti plastici, au întotdeauna un anume ceva. Chiar dacă acesti «copii» preferati ai Domnului - care sunt artistii - îsi ascund de cele mai multe ori viata privată în spatele creatiei, destăinurile lor atrag curiozitatea oamenilor obisnuiti (...) Cred în reusita acestei cărti deoarece am sansa de a cunoaste bine si pe cel care a întrebat, si pe cei care au răspuns. Am avut mai multe dialoguri cu domnul Ion Jianu si de fiecare dată rezultatele discutiilor noastre se pare că au fost interesante... Cunoscând potentialul intelectual si capacitatea de a răspunde coerent si sensibil la orice întrebare, cu bun-simt, a prietenilor si colegilor mei, sunt convins că această carte va fi citită cu interes, chiar dacă în paginile ei nu veti găsi picanterii mondene, ci frământări umane care pot fi de multe ori fascinante. Lectură plăcută!“.

Nume precum Adrian Andone, Silviu Bârsanu, Claudiu Bleont, Emil Boroghină, Vasile Buz, Gina Călinoiu, Mirela Cioabă, Iulia Colan, George Albert Costea, Mircea Cornisteanu, Cătălin Davidescu, Valer Dellakeza, Valeriu Dogaru, Vasile Fuiorea, Ilie Gheorghe, Tudor Gheorghe, Cerasela Iosifescu, Peter Jacobi, Iulia Lazăr-Bleont, Sorin Leoveanu, Georgeta Luchian-Tudor, Valer Neag, Yiannis Paraskevopoulos, Raluca Păun, Victor Pârlac, Leni Pintea-Homeag, Nicolae Poghirc, Natasa Raab, Angel Rababoc, Cornel Rosca, Iulian Segărceanu, Mihai Topescu, Marcel Voinea si Janusz Wisniewski reprezintă tot atâtea dialoguri interesante în cartea amintită. Cele 34 de interviuri au fost publicate partial în cotidianul regional Gazeta de Sud si revista de cultură Scrisul Românesc. Unele au fost difuzate la Radio Sud si GdS TV, în prezent alege TV.

Despre această nouă carte de interviuri a jurnalistului Ion Jianu, scriitorul Ion Munteanu, membru al Uniunii Scriitorilor, opinează: „...Sunt confesiuni care nu «rup gura târgului», ci mărturisiri cuminti dintr-o lume aparte, caracterizată mai mult prin sensibilitate si decentă, prin legături nevăzute si perene cu sufletul celor cărora cultura, în genere, li se adresează. Ele oferă cititorului amănunte despre arta creatiei, mesajul, menirea si secretele succesului în mai multe domenii ale culturii: teatru, pictură, sculptură… După informatiile oferite de cei abordati, s-ar putea alcătui portrete în cuvinte, care au toate sansele de a rămâne în rama eternă si neschimbătoare a timpului (...).
Referindu-mă strict la subiectele abordate în recenta carte a lui Ion Jianu, împreună cu invitatii (intervievatii) săi, care tratează/trădează preocupările, eforturile si menirea artei din zilele noastre, acestea fac din lectura celor aproximativ 160 de pagini una agreabilă, „chiar dacă (...) nu veti găsi picanterii mondene, ci frământări umane care pot fi de multe ori fascinante“, după cum ne „avertizează“ si „prefatatorul“ Tudor Gheorghe. Pentru că cele 34 de interviuri, luate împreună, alcătuiesc si configuratia spirituală a unei istorii recente”.

Cartea se poate procura de la Biroul de publicitate al Gazetei de Sud din centru (incinta Asirom Craiova) sau comandând-o direct pe adresa de e-mail a autorului: ion.jianu@gds.ro sau ion.jianu13@yahoo.ro.


N.O.
Articol preluat, prin amabilitate, din Gazeta de sud
Actualitate - Click NEWS    4/27/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian