Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorbă cu Kevin Costner

Multi-talentatul actor-regizor-producator si premiat multiplu cu prestigiosul Oscar, Golden Globe si alte premii , si-a cladit o cariera originala jucand roluri barbatesti cu un accent pe cele intruchipand povesti dramatice din lumea sporturilor. Dar asta nu l-a impiedicat sa-si demonstreze talentele si in roluri care i-au adaugat accente de neuitat cum a fost in filmul Dancing With Wolves in cadrul Tribului Sioux care l-au adoptat ca membru! De provenienta modesta, Kevin si-a castigat respectul si acolade obtinute la fel ca marii actori clasici Hollywoodieni din era de aur a filmului american pastrandu-si in acelas timp o indentitate speciala de care celebritatile ecranului se pot bucura dealungul carierei lor care mai recent i-au permis sa-si organizeze on mica orchestra, cu el ca prim vocalist! Cine si-ar fi inchipuit ca acest caracter impresiv de serios, sa poata sa se desbare de pelerina rolurilor darz intruchipate si sa apara ca trubadurul din el insusi, intr-un turneu prin lume?!

RA: Salut, Kevin! Trebuie sa-mi spui de la inceput cu care „Kevin” stau de vorba? Cel foarte serios, muzicianul, sau...
KC: Salut, Ray! Numai tu ai putut sa-ncepi un interview cu o asa intrebare si ca sa-ti usurez treaba, ma voi adapta dupa cum sunt si intrebarile pe care o sa m-i le pui. ce zici?

RA: Ce sa zic? Ma aflu in fata unui monstru sacru al ecranului care continua sa ne surprinda cu performante de neuitat, ca sa nu mai amintesc si treaba recenta de cantaret trubadur.
KC: Ma rog, este un moft pe care m-i l-am dorit de mult si abea recent mi-am putut permite sa ies in mod profesional in public fiind incurajat de multi ca n-o sa fiu ridicol!

RA: E interesant cum marii artisti proiecteaza pe ecran sau pe scena o anumita viziune cu care publicul pleaca incantat de presa din jurul celebritatilor, pe cand in viata particulara ele pot fi cu totul altcineva!
KC: Corect! Adevarul este ca nici noi nu apreciam sa fim inundati de paparazzi in viata noastra privata, care vrem s-o protejam. Dar, ca figura publica, este foarte dificil cand ei se scuza ca-si faca meseria pe care o respectam daca nu se strecoara sa capteze o intimitate ce nu vrem sa devina publica.
RA: Si atunci? KC: Ai de ales daca sa-i impusti sau sa-i dai in judecata deoarece au incalcat legea spatiului personal apartinand vietii private a unui individ. Iar restul, dupa cum pica fisa, daca-i dai atentie prea mare sau nu-i dai atentie ca sa-ti consume nervii, etc. Adevarul este ca fiecare meserie, vrei nu vrei, isi asuma riscul care vine ambalat in pachetul proiectului respectiv.

RA: Apropos de risk, cum evaluezi riscul atunci cand iti alegi un rol ca actor, regizor sau si producator?
KC: Asa dupa cum ti-l insusesti cand te culci sau te scoli din pat... glumesc...

RA: Chiar ca nu-i prea departe de adevar, corect?
KC: Corect! De aia trebuie sa fim pregatiti sa intampinam ce ne aduce viata, dar si ce alegem noi insine sa facem, cand sa facem, si daca momentul e potrivit ca le facem.

RA: Iar asta cred ca depinde de educatie si circumstante ...
KC: Sau mai bine zis de norocul sa fi la locul potrivit in timpul potrivit...

RA: Dar si cu proiectul potrivit, nu-i asa? KC: Definitiv! Numai ca edcuatia include si intuitia sau predilectia ca factori umani fara de care nu functionam cum trebuie.

RA: Cu alte cuvinte ce-ti spune inima si cum te duce capul, iar riscul apare cand te decizi daca sa te ei dupa inima sau dupa logica...deci, la ce dai prioritate cand alegi ceva?
KC: Daca sunt indragostit sau nu de subiect si, ca sa fiu sincer, de circumstante plus daca am sau nu nevoie de bani.

RA: Ha! Iarta-ma daca am uitat de bani... sigur ca in situatii exceptionale daca dai peste un rol sau o poveste extraordinara, o adopti vrei nu vrei chiar si fara slariul normal. KC: Vad ca esti foarte intuitiv...ha!
RA: Thank you! Si acum o intrebare mai speciala...ai reusit in ciuda circumstantelor sa ajungi in virful muntelui, cum se spune in popor si deci, presupun, cind ai liniste usfleteasca iti poti permite sa alegi si sa traiesti cum vrei, inclusiv o liniste sufleteasca aparenta si cum radiezi si vorbesti ... deci, ce te enerveaza mai mult la ora actuala? KC: Aha! Hmm...fetita mea, Grace, ma scoate din minti! Si asta mai recent de vre-o 3-4 luni! Mancam breakfastul, dar dupa aia nu mai vorbeste cu mine toata ziua iar cand ma duc in camera ei imi arata o placata care scrie „privacy”! Cand ne asezam la masa si ma asez langa ea, ma dirijeaza aratandu-mi „trebuie sa stai acolo!” Nu ride, dar nu exista nici o carte care sa te invete cum sa reactionezi la copiii tai cum trebuie. O adora pe maica-sa, dar cu mine este stricta si protocolara si desigur ca asta ma afecteaza. O ador si o urasc! Si apoi, am niste vecini care ma scot din sarite cu ilogica lor. Vreau sa fiu un vecin bun si in loc sa-i impusc cainele care isi face treburile pe pajistea mea si nu a lor, am pus un gard. Ei bine, m-a dat in judecata ca le voalez peisajul si m-a costat avocatul o avere! T-i sa-ntamplat vreodata asa ceva?
RA: Nu exact, dar intampin situatii asemenatoare de care, imi dau seama ca nu poti sa scapi chiar daca le dai otrava! Okay, apreciez situatia din viata familiara, dar din viata, in general, ce te enerveaza mai mult. Politicienii, sau...?
KC: Oamenii rai si egoisti ma enerveaza cel mai mult caci sunt numai pentru ei nu le pasa de ceilalti! Iar primii pe lista sunt politicienii care se lupta sa castige alegerile ca sa ramana in pozitia de privilegii ce acompaniaza pozitia lor in loc sa se ocupe de problemele societatii si sa spuna adevarul. Urasc dictatorii cum e tipul din Korea de Nord, si, in general, pe cei care asupresc in sclavie si prigonesc poporul care vrea sa traiasca mai decent si in pace, sa-si vada de probelemele lor individuale dupa cum duce capul fiecaruia decat dupa cum vrea asa zisul conducator. Dar, ma rog, asta se intampla si in paturile de mai jos...

RA: Da, am observat, cam peste tot, cu cat omul este mai ignorant cedeaza simturilor primare si poate fi cumparat cu tot felul de fleacuri ca sa fie credinciosi „patronilor” mai ales daca le dai si o uniforma ca sa se arate ca sunt cineva! KC: Ah, ai atins un punct foarte sensibil. Ai trecut si tu prin asta! De unde esti, m-i se pare din Romania, nu? Pe unde ai calatorit?
RA: Cam peste tot....Tin minte ca in 1941 cand Rusii se retrageau continuu, Stalin a dat ordin sa l-i se dea decoratii pentru merite, etc., si ca printr-o minune, au inceput sa-i combata pe nemti cu success. Un exemplu psihologic extraordinar daat natura omului de a fi retribuit si ca e recunoscut ca mai aparte de catre cei din jur sau societate in general. Probabil ai intrebuintat si tu asta in filmele de ansamblu cum e ultimul DRAFT DAY ca leader care transforma o echipa din apatici in castigatori.
KC: Asta asa este caci omul trebuie sa fie motivat pozitiv si nu negativ cum se intampla cu tineretul care nu are de unde sa-si ia explele bune chiar daca sunt subt nasul lor si cineva din afar trebuie sa le deschida ochii ca sa nu cada in plasa nemernicilor. Adevarul este ca cei din paturile sociale sarace, ca sa scape de mizerie au numai doua cai: sportul si muzica care int-adevar le da o sansa sa se salte prin a se dovedi ca sunt talentati macar in domeniul respectiv si odate recunoscuti sa fie asaltati de admiratori de pe urma care vin si milioanele de dolari. Nici eu n-am fost prea departe departe de situatia lor, numai ca parintii mei m-au fortat s-am o doza saptamanala de educatie daca sa ma lase sa-mi urmez pasiunea de sportiv care mai tarziu a devenit cea pentru actorie dar nu fara sa fi intalnit pe Richard Burton intr-un avion cand ma-ntorceam din luna de miere din Mexico si care m-a incurajat impreuna cu noua mea sotie.

RA: De asta spun si eu ca circumstantele neprevazute si coincidentele dicteaza cum calatorim prin viata dar la care disciplina de sine si talentul conteaza si mai mult. Uite unde ai ajuns din cauza asta!
KC: Ei, nici chiar asa!
RA: Pai cum, esti in curs cu cateva filme, cum si cand ajungi sa te recreezi?
KC: Simplu! Nu-mi trebuie decat cateva zile si daca sunt norocos poate mai mult timp sa ma refugiez la ranchul meu din Aspen - Colorado unde imi gasesc serenitatea.Nota Observator :
Restul interviului in forma tiparita a Observatorului sin 16 aprilie 2014


Ray Arco - corespondentul nostru la Holywood    4/18/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian