Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Concursul national de creatie si interpretare „MIHAIL JORA"

Începând cu 24 martie, se va desfăsura la Universitatea Natională de Muzică Bucuresti Concursul national de interpretare si creatie muzical㠄Mihail Jora”.

Concursul a fost inițiat de către Uniunea Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor muzicali din România, „Mihail Jora” în anul 1991, ca semn de omagiu, cu prilejul aniversării centenarului nasterii marelui artist român. Din 2010, competitia este cooptată în cadrul programelor Universității Naționale de Muzică din Bucuresti si beneficiază de aportul logistic, conceptual si material al co-organizatorilor, Societătii nationale de Radiodifuziune, Uniunii Armenilor, Fundatiei “Prietenii Muzicii”, “Dan Constantinescu”.

Concursul se adresează tinerilor muzicieni români sau de origine română, si are ca obiective principale promovarea celor mai valoroase talente si, totodată, o mai cuprinzătoare cunoastere – în rândul interpreților si publicului – a creației componistice naționale, cu o atenție deosebită pentru opera lui Mihail Jora, eminentă personalitate a istoriei muzicii românesti.

În ediția a XXIV-a, competiția se organizează pe următoarele secțiuni: Creatie si critică muzicală; Interpretare nuzicală (Canto - lied, operă;Violoncel; Pian, formatii camerale).
Concursul, alcărui Consiliu de onoare reuneste nume importate: Horia Andreescu, Dan Buciu, Dan Dediu, Valentin Gheorghiu, Cristian Mandeal, se desfăsoară în perioada 24 - 30 martie 2014, precedând Festivalul artistic CHEI al UNMB din luna aprilie. Subliniem prezenta, în componenta juriilor, a unor personalităti artistice si profesorale, dintre care amintim astfel pe sopranele Maria Slătinaru Nistor, Eleonora Enăchescu, muzicologul Valentina Sandu Dediu, tenorul Ionel Voineag, violoncelistul Marin Cazacu, pianistii Smaranda Murgan, Sandu Sandrin, Remus Manoleanu.

De peste două decenii, Concursul national de creatie si interpretare „Mihail Jora” confirmă talente si lansează cariere în viata muzicală contemporană, precedând prin semnificatie, complexitate si exigentă profesională Concursul international „George Enescu”, eveniment a cărui derulare va avea loc în toamna acestui an.


Grigore Constantinescu    3/20/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian