Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Profesorului Vania Atudorei din Montreal i s-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului ,,Palmes Académiques,

La inceputul acestui an, pe data de 1 ianuarie 2014, printr-un Decret aprobat si semnat de catre Primul Ministru al Guvernului Frantei, profesorului Vania Atudorei i s-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului ,,Palmes Académiques,, (Knight in the Order of the Academic Palms).

Acest Ordin a fost instituit in anul 1808 de catre Imparatul Napoleon Bonaparte pentru a-i onora pe profesorii eminenti, in forma sa actuala datind din 1954, fiind totodata cea mai veche decoratie civila a Frantei, pina la ea existind numai medalii militare. Acest Ordin este singurul creat de imparatul Frantei Napoleon Bonaparte, care se mai confera inca si astazi, dupa 205 ani de existenta. De-a lungul acestor doua secole de existenta acest prestigios Ordin a fost conferit multor mari personalitati eminente din domeniul academic, literar, stiintific si artistic francofon, care si-au dedicat activitatea profesionala instruirii si formarii tinerelor genratii, care constituie viitorul oricarei tari.

Inalta distinctie poate fi acordata nu numai profesorilor din Franta ci si altor profesori francofoni din strainatate , care prin rezultatele remarcabile ale muncii lor contribuie la stralucirea limbii, culturii si stiintei franceze in lume. Conform uzantelor diplomatice internationale, distinctia a fost aprobata si de catre Cancelaria Guvernatorului General al Canadei urmind ca documentele oficiale sa fie inminate de catre Ambasadorul Frantei in Canada in cadrul unei ceremonii oficiale.

In scrisoarea sa de felicitare adresata profesorului Vania Atudorei, Ministrul Invatamintului din Franta Domnul Vincent Peillon, scrie : ,, Prin Decret al Primului Ministru si ca urmare a propunerii Ministerului Educatiei Nationale, am placerea sa va anunt numirea dvs. in grad de Cavaler al Ordinului ,, Palmes académiques,,, distinctie pentru care va adresez cele mai sincere felicitari si care consacra contributia dvs. la stralucirea culturii franceze, care astazi este pusa in valoare...,, Paris, 23 ianuarie 2014.

Deoarece panglica medaliei este de culoare violeta acest Ordin mai este supranumiti si Legiunea violeta.
Medalia este compusa din 2 ramuri de laur in argint masiv care semnifica gloria profesionala , avind nervura principala emailata si dimensiuni de 3.5 cm de inaltime si 2.5 cm de latime.

Calificativele din partea studentilor profesorului Vania Atudorei sunt exceptionale ca si evaluarea sa ca si profesor, efectuata de colegii sai si de catre directiunea Colegiului unde functioneaza ca profesor titular fondator.

A creat si predat primele cursuri de specialitate de nivel tehnic colegial in limba franceza in Canada in domeniul industriei farmaceutice, are colaborari cu Franta in domeniul microbiologiei, pedagogiei si a industriei farmaceutice, fiind membru al Societatii de Microbiologie din Franta din anul 1991, si a participat la proiecte internationale in tari francofone din Africa de Vest ,unde a predat cursuri si a fondat laboratoare pentru controlul calitatii si institutii de invatamint superior.
In anul 2011 Vania Atudorei a fost onorat de catre colegii sai profesori si de catre Asociatia de Pedagogie Colegiala din Canada franceza cu Diploma de Onoare, iar in anul 2012 i s-a decernat de catre Parlamentul Canadei Medalia Jubileului de Diamant a Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei.

Nota Observator :

Vania Atudorei născut la Botoșani a absolvit cursurile Liceului "Laurian" si cele ale Facultatii de Biologie a Universității "Al. I. Cuza" Iasi, cu Diploma de Merit. A urmat specializări în microbiologie la Universitatea "Friedrich Schiller" din Jena (Germania), Universitatile din Geneva si Neuchâtel (Elveția) și la Facultatea de Farmacie a Universitatii ,,Laval,, din orasul Québec, Canada. A lucrat la Institutul de Cercetări Biologice din Iași, apoi ca Sef al Laboratoulrui de Microbiologie la Fabrica de Medicamente "Terapia" din Cluj-Napoca. In 1988 se refugiaza in Elvetia unde a lucrat la Oficiul Protecției Apelor și Naturii din cantonul Jura (unde elaborează o nouă metodă de analiză a apelor poluate) și la laboratorul de microbiologie a Spitalului din orasul Delémont. În 1992 a emigrat în Canada, unde a fost : director la laboratoarele de microbiologie ale companiilor Biopharm, Neopharm si Bodycote-Canada, dupa care a fost numit director general al Companiei Farmaceutice Sterigen si Manager senior la Compania farmaceutica Draxis-Pharma din Montreal. Profesor la Colegiul "Gerald-Godin" din Montreal el a predat cursuri si la Colegiul "Alfred" al Universității Guelph.Consultant expert la Agenția Canadiană de Dezvoltare Internațională și la Banca Mondială pentru tari din Africa de vest. In 2006 a infratit Liceul de Stiintele Naturii din Botosani "Grigore Antipa" cu Colegiul "Andre Grasset" din Montreal iar in 2013 a infratit Liceul ,, Mircea cel Batran,, din Constanta cu Colegiile Vanier si Gérald-Godin din Montreal. Din 2008, este cetățean de onoare al municipiului Botoșani, înfrățind Botosanii cu orașul Laval in octombrie 2007. Membru al Colegiului Canadian al Microbiologilor, ex-director al Asociatiei Microbiologilor din Québec si al Societatii de Microbiologie din Franta. A fost distins cu Diploma de onoare a Asociatiei de Pedagogie Colegiala din Québec in 2011 iar in 2012 a fost distins de catre Parlamentul Canadei cu Medalia Jubileului de Diamant a M.S. Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei.
Observator    2/3/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian