Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Soprana Elena Mosuc, un giuvaer al teatrului liric.

Pentru începutul acestui an, Opera Natională Bucuresti ne-a oferit în dar un eveniment de superbă rezonant㠖 spectacolul cu La Traviata de Verdi, având în rolul principal cu celebra soprană Elena Mosuc. Prilejul acestui moment apartine sărbătoririi, în seara finalului săptămânii trecute, a cinci decenii de viată împliniti de ilustra artistă de renume international.
Din partea ei, acceptul acestei sărbătoriri, pe prima scenă lirică a tării, apartine afectiunii cu care, de fiecare dată, marea soprană se reîntoarce acasă, dorind să-si reîntâlnească prietenii, colegii, admiratorii si publicul.

Omagiem carieră începută cu victoria la Concursul de canto de la München cucerind, de-a lungul anilor, prin talent si muncă publicul meloman de pretutindeni, din Europa, America si Asia.
La Bucuresti, Elena Mosuc mai cântase cu câtiva ani în urmă rolul Violettei Valery, însă lantul de succese cu La Traviata i-a făcut celebră vocea si arta interepretativă pe mari scene ale lumii, culminând cu cucerirea spectatorilor faimosului Teatro alla Scala din Milano. Repertoriul artistei este uimitor, cu debuturi considerate excepționale.
În memoria noastră va stărui prioritar arta marii cântărete, asa cum ne-a marcat cu emotie în urmărirea specolului care încheia săptămâna trecută, sâmbătă, programele operei. Nu descriem toate elementele de distributie si derulare muzicală ale reprezentatiei, dorind să subliniem prioritar detaliile care împodobesc cu valoare de unicitate ceea ce ne oferea Elena Mosuc.

Un prim element ale artei sale, în crearea Violettei, este pasul progresiv al actului teatral-muzical, de la strălucirea momentului initial la tragismul încheierii, artista trecând prin trăiri clar diferentiate, scenă la scenă, ca actor si vocalitate. Elena Mosuc îsi conduce glasul cu un adevăr al sentimentelor imposibil de realizat fără bogătia înzestrărilor sale, o tehnică impecabilă, ce o face capabilă a sluji expresia si solicitările partiturii verdiene.

Un destin ce îsi împlineste chemarea, de la bucurie (Sempre libera!) la suferintă (Addio del pasato…), de la iubire la sacrificiu, Violetta este pentru această artistă semnul uman al sentimentului trăit cu sinceritate si credintă în adevăr, ca artist de teatru si creator de muzică.

Multumim arhitectilor acestui eveniment, multumim Elenei Mosuc, marea soprană care ne-a luminat sufletul cu diamantele vocii sale, pasiunea si poezia nuantelor inconfundabile ce-i definesc arta, prin valorile eterne ale vocii care cântă.
Elena Mosuc este un înger al teatrului liric!

Grigore Constantinescu    1/21/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian