Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui - Simpozion Internatiomal

Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui a organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, I.S.J. Vaslui, C.C.D. Vaslui si A.J.S.P.T. Vaslui, Simpozionul International “Despre mine, despre tine, despre alegerile noastre pentru viata noastră”, editia aV-a.
La etapa I desfăsurată în ziua de 18 decembrie 2013, au fost înregistrate 130 de lucrări la cele doua sectiuni: eseuri si arte vizuale.
La etapa a doua, prin corespondentă, finalizată în data de 06 ianuarie 2014, s-au înregistrat 190 de lucrări pentru cele două sectiuni.
Numărul mare de lucrări s-a datorat faptului că tematica simpozionului a fost apreciată ca foarte bine aleasă si de mare interes. S-au primit lucrări din România, Australia (Ben Todică), Republica Moldova (Andrei Ungureanu), Italia (Alina Dohotaru), Suedia (Mirela Mircea), Spania (Anusca-Doglan Lucian-Dan) si Ucraina (Alexandru Nikitin).
Presedintele simpozionului a fost prof. Gabriela Plăcintă, inspector scolar general al I.S.J . Vaslui. La simpozion au participat elevi, cadre didactice, părinti si oficialităti ( ing. Daniel Neacsu- viceprimarul municipiului Vaslui, prof. Valeriu Caragată– administrator public al judetului Vaslui, inspectorii scolari: prof. Landiana Mihnevici, Lidia Răscanu, Nicolae Ionescu, Irina Dumitrascu).
În cadrul discutiilor în plen, moderate de initiatorul si coordonatorul simpozionului, prof. Daniela Popescu, au fost prezentate preocupările principalilor factori implicati în educatia copiilor pentru reusita acestora în viată, organizarea cât mai variată si utilă a timpului liber.
De asemeni, cu elevii a avut loc dezbaterea “Alegeri în adolescentă”, moderată de prof. psiholog Astani Andreea Iuliana si care a avut ca repere principalele domenii decizionale cu care se confruntă un adolescent (domeniul sănătătii, alegerea prietenilor, alegerea unor modele si alegerea unei cariere).
În urma acestei dezbateri elevii au constientizat multitudinea de alegeri în fata cărora sunt pusi zi de zi, factorii care le influentează procesul decizional si au identificat metode si actiuni prin care să-si sporească probabilitatea de a alege corect.
Evenimentul desfăsurat anual a devenit deja o traditie stiintifică a Colegiului Economic “Anghel Rugină” Vaslui, fiind recunoscut din ce în ce mai mult, atât în tară cât si în străinătate, prin noutatea si complexitatea temelor abordate.
prof. Daniela Popescu    1/7/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian